Azerbajdzjan Redan den 8:e november förra året avslöjade TV-bolaget İctimai att den internvalda sångerskan AISEL (Aysel Mammadova) kommer att få representera Azerbajdzjan i Eurovision Song Contest 2018. Tävlingsbidraget presenterades dock inte förrän idag, den 4:e mars, se den officiella text-videon nedan.

Återigen är det svenska Sandra Bjurman som står bakom det azeriska bidraget men denna gång är det tillsammans med ingen mindre än Dimitris Kontopoulos. Bland de andra stora namnen som är involverade i landets ESC 2018-projekt finns bl.a. Tim Bran, Philipp Kirkorov och Fokas Evangelinos. (Källa: wiwibloggs.com)

Lyssna på Azerbajdzjans bidrag till Eurovision Song Contest 2018 här:

“X My Heart”, Aisel officiell text-video
(text & musik: Dimitris Kontopoulos, Sandra Bjurman)

Schlagerpinglan: Då landet kan stoltsera med tio finalplatsertio försök (med nio svenskbidrag) så kan jag inte vara annat än imponerad när det nu ser ut som att de hittat ytterligare en extra växel och, även med azeriska mått mätt, storsatsar inför ESC 2018. 😀

Då landet inte verkar ha något mellanläge (antingen så tycker jag att deras bidrag är fantastiska eller alltför perfekta och därmed ganska kalla och ointressanta) så är jag extremt nyfiken på hur det ska sluta i år. Utgångsläget är minst sagt gynnsamt då jag gillade “X My Heart” redan vid den första genomlyssningen. Enkel och lättlyssnat, utan att kännas alltför simpelt. Detta kan bli riktigt bra. Lycka till, Azerbajdzjan, Aisel & C:o. 😀

Mer om Azerbajdzjans förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Azerbajdzjan i ESC 2018” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Azerbajdzjans Eurovision-bidrag 2018”

 1. Lukas

  Jag är inte alls imponerad. Rent av är det så att jag faktiskt undrar vad det är som får folk att kalla upphovsmännen bakom den här låten för “The Dreamteam”. Även med Azerbajdzjans mått mätt är det här en besvikelse. Låten känns väldigt daterad, jag skulle säga att den hade sin primetime någon gång under tidigt 10-tal/sent 00-tal. Vissa skulle kunna säga att de uppenbarligen inte lyssnade på Salvador Sobrals kritik mot “snabbmatsmusiken”, men jag får snarare intrycket av att de faktiskt lyssnade, men valde ändå att skriva ihop det här i ett mer provokativt syfte…

 2. Schlagerpinglan

  @Lukas, Ibland skulle jag vilja kunna höra musiken genom dina (och många andras) öron då vi uppenbarligen hör helt olika saker. Jag är uppriktig och menar det på ett genuint nyfiket sätt och försöker inte få det till att någon av oss har “fel”.

  Vad gäller Salvadors “snabbmatsmusik”-tal så tillhör jag en av de som respekterar hans åsikt men absolut inte håller med honom och därför är jag tacksam över att det trots allt finns de som fortfarande serverar riktigt bra “snabbmusik” som är lätt att ta till sig och som inte behöver tjugo genomlyssningar för att man ska börja gilla det. 😀

 3. Adri

  Personligen blev jag bara irriterad (som de flesta verkar blivit) på Salvador Sobral när han sa sitt lilla tal om ”snabbmatsmusik”. Jag klarar inte av när personer ska vara sådana musik-översittare och avgöra vad som är bra och riktig musik eller inte.

  Azerbajdzjans bidrag då, jag gillar det. Jag ogillar titeln ”X my heart”, för man kan ju helt enkelt också skriva ”Cross”. Men när titeln är största problemet så vet man att det är bra! Men största hedern ska naturligtvis gå till Aisel. Hennes röst är verkligen grym! 🙂 Och som sagt tycker jag det är himla roligt att Azerbajdzjan för första gången sen 2009 satsar på upptempo!

  Heja heja! 🙂

 4. Johanna

  Alltså, den här är ju ljusår bättre än t.ex Finland och lär nog gå lätt till final och jag gillar verserna. Vad jag önskar att Azerbajdsjan skulle våga skicka något som inte är producerat eller skrivet av svenskar någon gång dock. Ett typiskt mitten-bidrag för mig. Lite för generiskt för att komma riktigt högt hos mig

 5. Marcus

  Alltså, vad är det här för sk*t? Texten är ju det mest patetiska och osammanhängande jag någonsin hört i de här sammanhanget – Sanomi var ju ett mästerverk i jämförelse. Alltså, “luna, moon me up”? Ursäkta?

  Synd på Aisel, och synd på melodin som hade kunnat leda till nått bra.

 6. Daniel

  nej, det här var inget speciellt, en medeltrea. Tacksam för Finlands låt som gjorde helgen lyckad.

 7. Mr A

  Nja det här känns mest tjatigt och som om Bjurman återvunnit sina tidigare låtar. Om Finland fixar framträdanse har de en vinnare. Estland fick jag vinnarvibbar av.

 8. Andreas

  En låt som kommer dela folk helt klart, vi har dom som tycker att låtens text är på tok för platt sen har vi dom som faktiskt tycker det är uppfriskande att låten inte är pumpade av känslor utan bara en härlig upptempo låt.

  Och om vi säger så här, lyssnar hellre på den här en gång per dag än Sobral från ifjol, så jag tycker den är rätt bra. Sen så tror jag att bland alla känslofyllda låtar så kan mycket väl en mer lättsam upptempo låt ta hem segern i år.

 9. En polack

  Azerbajdzjan sviker också. Både kvalitet och melodi är totalt daterade

 10. Johan

  Slöseri av en hyfsad jazzsångerska 🙁

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se