Australiens Eurovision-bidrag 2018

2018-03-08 (torsdag)

AustralienJessica Mauboy är den fjärde artisten genom tiderna som får äran att representera Australien i Eurovision Song Contest och i dag släpptes det bidrag hon tävlar med i Lissabon 2018.

Jessica, som 2014 blev den första icke-europé att framträda som soloartist i ESC i och med mellanakten “Down Under“, tävlar med låten “We Got Love” som hon skrivit tillsammans med det australiska låtskrivarteamet DNA SONGS (David Musumeci och Anthony Egizii). Här nedan ser ni den tillhörande, officiella videon som också släpptes idag:
(Källa: eurovision.tv)

Lyssna på Australiens bidrag till Eurovision Song Contest 2018 här:

“We Got Love”, Jessica Mauboy officiell musik-video
(text & musik: DNA SONGS (David Musumeci och Anthony Egizii), Jessica Mauboy)

Schlagerpinglan: Efter att ha fått lite hintar om vad jag hade att vänta mig vid premiärlyssningen av Australiens bidrag så var jag rädd att jag hade satt mina förväntningar alltför högt… men otroligt nog så var det ännu bättre än jag vågat hoppas på. 😀

Jag har redan ett flertal ESC 2018-bidrag som jag tycker riktigt bra om, men “We Got Love” blåser förbi dem alla hur lätt som helst med sin optimism och lättlyssnade svängighet som gör det helt omöjligt att sitta still och ännu svårare att sluta lyssna på den… kort sagt: ett bidrag helt i min smak. 😀

Låten kan knappast anklagas för att vara revolutionerande men allt behöver ju inte vara nyskapande. Ibland räcker det med att en låt i all sin enkelhet sprider glädje och det är precis vad den här gör för mig. Ett rejält lyckopiller som jag hoppas får en passande scenschow så att den faktiskt har en chans i toppstriden. Jag önskar Jessica och Australien lycka till i ESC 2018 och ser fram emot ett minnesvärt framträdande. Heja Australien! 😀

Mer om Australiens förberedelser inför ESC 2018 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Australien i ESC 2018“ medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Australiens Eurovision-bidrag 2018”

 1. Adri

  Jag kanske börjar bli gammal, eller så är jag helt enkelt tråkig, men varför är titlarna så dryga i år? Först Azerbajdzjan som skriver ett X istället för ”Cross”, och nu Australien som har en # i sin låttitel. Jag gillar det inte.

  Menmen… låten då? Den gillar jag väldigt mycket! Efter två års crap från Australien (eller ok, inte crap men två års enorm tristess) så är det kul att även Australien ditchar midtempon för rejäl, glädjerik upptempo (en annan likhet de delar med Azerbajdzjan). Detta kanske är bäst från landet hittills. Detta eller 2015.

  Kul att se att de lämnar sin trend nu! 🙂

  Det är många som räknat ut dem för att Jessica 2014 sjöng lite halvfalskt (jag personligen gillade det), men man får faktiskt ge det en chans. Titta på Margaret i årets MF, efter den polska finalen 2016 var det nog ingen som vågade tro att hon skulle prestera. Men se på fan, det gjorde hon! 🙂 Förhoppningsvis gör Jessica samma resa 🙂

 2. Alex

  Jag har känt till Jessica sedan 2014 ungefär då jag hörde Marlisa sjunga hennes låt i x factor.

  https://m.youtube.com/watch?v=TB3A_d174XM

  En väldigt vacker låt och gillat henne sen dess.

 3. Micke

  Samma skit från Australien som varje år. Allt uträknat efter en mall de tror ska passa i ESC-formatet. Allt som kommit från Australien har ju låtit nästan likadant tänkte jag. En solklar (3/10). Med en suck tog jag mig ut i köket för att fixa något gott att äta efter en bra stund med att lyssna in mig på ett antal bidrag.

  Vet inte vad det var, kanske kroppen som reagerade positivt på det goda jag slängde i mig, men något hände också när jag var tillbaka först att lyssna in mig lite mer. Först ut var Australiens bidrag för en andra lyssning och plötsligt tändes något litet upp som fick mig att känna lite annorlunda mot tidigare. Där fanns något som plötsligt särskilde den från övriga bidrag som kommit från Australien.

  Efter det har jag lyssnat ytterligare två gånger och jag har reviderat min åsikt än mer. Just nu har bidraget nått upp till (6/10), vilket innebär mer än godkänd. Den når dock inte upp till (7/10), vilket skulle innebära att det för mig skulle vara bidrag 18 i år som jag ger betyget bra. Eller än bättre som jag har på många. Den är inte riktigt där men vem vet vad som händer efter ytterligare lyssningar. Känner fortfarande att det är lite samma mall som alla andra år men den här har något som de andra saknade. Den har själ och hjärta.

 4. Andreas

  Jag gillar faktiskt att Australien skickar en låt som dom tror har hit potential år efter år. Ibland är det bra med lättsamma låtar också, man ska inte ha massor av dom men några tycker jag ändå sätter färg på Eurovision allt behöver inte ha super djup betydelse.

  Ingen favorit för mig men tycker det är en bra låt utan att sticka ut, tror dock den placerar sig bra förutsatt han hon faktiskt kan leverera på scen. Har tyvärr blivit besviken ett ex antal gånger på länder som presenterar ett bra bidrag med en snygg video sen då dom väl står på scen droppar bidraget rejält.

  Och i det avseendet håller jag även Azerbajdzjan som jag tycker har en bättre låt och framför allt är jag säkrare på att Aisel kommer leverera på scen.

 5. Rasmus

  Jag gillar den och kul Sverige inte ligger etta i oddsen i år som vanligt. Andra länder kan också :).

 6. Johanna

  Det kommer helt klart bli ett år till där Australien hamnar mycket högre upp i resultat-listan än de förtjänar. Personligen vill jag inte se dem vinna någonsin (vore garanterat en del länder som lämnade tävlingen då) men mest av allt vill jag inte ha 20 sådana här låtar nästa år. Låt oss säga att jag hellre tar 20 st Salvador Sobral varje år (och då rankade jag ändå bara honom som nr 18 förra året)

  Samma mall som alltid bara att det nu råkar vara upptempo. Och vad tusan gör hashtaggen i titeln? Nej detta är i botten 5 för mig (men åtminstone bättre än Tjeckien, Finland och Vitryssland)

 7. Lukas

  Nja, jag tycker inte det här fäster. Låten är ganska slätstruken, refrängen fastnar inte, jag har redan glömt bort den. Australiens sämsta låt av de fyra de tävlat med enligt mig. Den är förvisso inte under all kritik, men den är snudd på underkänd. Står och väger lite.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se