Irlands Eurovision-bidrag 2018

2018-03-09 (fredag)

IrlandI dag, fredagen den 9:e mars, presenterade TV-bolaget RTÉ det internvalda bidrag som Ryan O’Shaughnessy kommer att representera Irland med i Eurovision Song Contest 2018, se nedan.

Lyssna på Irlands bidrag till Eurovision Song Contest 2018 här:

“Together”, Ryan O’Shaughnessy officiell video
(text & musik: Ryan O’Shaughnessy, Mark Caplice, Laura Elizabeth Hughes)

Schlagerpinglan: Hmm… själv tyckte jag att förra årets “Dying to Try“ med Brendan Murray var ett bidrag som träffade helt rätt och som jag personligen gärna ville ha vidare till finalen men då det slutade med en 13:e-plats i semi 2 så borde t.o.m. RTÉ ha förstått att det kanske inte var det “rätta” valet för Irland 2017.

Hur de då kan välja ett sämre bidrag i samma stil (ingen fakta, bara min personliga åsikt) som sitt bidrag i nästa års tävling kan jag inte tolka som något annat än att de helt enkelt inte är intresserade av att ta en av de åtråvärda finalplatserna 2018.

Jag hoppas att Ryan O’Shaughnessy visar sig vara en fenomenal live-artist som får mig att ångra mina hårda ord här, men i nuläget har jag faktiskt väldigt svårt att förstå TV-bolagets val. Jag önskar likväl både artist och TV-bolag lycka till i ESC 2018 då Irland är ett av de länder jag önskar en nystart i tävlingen. 🙂

Mer om Irlands förberedelser inför ESC 2018 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Irland i ESC 2018” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Sätt guldkant på det irländska internvalet:

Schlagerpinglan: Naturligtvis så är det ingen nödvändighet att servera tilltugg till alla de olika ländernas internval (eller nationella finaler för den delen), men det gör knappast upplevelsen sämre. 😉 Om man har åldern inne och känner för något irländskt så kan jag rekommendera någon av de speciella stout-ostar och tillhörande irländsk dryck som finns att köpa. Till det kan man servera någon form av kex eller enkla, hemlagade smördegssnurror. 🙂

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Irlands Eurovision-bidrag 2018”

 1. Adri

  Även om denna låt kommer hållas en bra bra bit från min topp så tycker jag dock att detta är en förbättring från förra året. Det enda bra förra året var det som bakgrundssångarna skötte.

  Detta är mer tidlöst också. Men precis som du, så tror jag tyvärr inte deras chanser är så höga för final i år heller.

  Detta är ytterligare ett bidrag i högen som jag kallar ”godkänd, men inte mer”. Detta kommer utan tvekan vara en av dem jag spelar minst under säsongen och sen efter tävlingen kanske t.o.m glömmer bort. Och det är inte ofta jag glömmer saker.

 2. Johan

  Irland tappade känslan för det här programmet för länge sedan. Det här är totalt intetsägande och kommer säkert på plats 14 eller liknande i semifinalen. Det kan inte finnas mycket intresse kvar på den där ön när det här är vattenmärket de förhåller sig kring år efter år.

 3. Micke

  @Adri vi har aldrig någonsin varit längre ifrån varandra i åsikt tror jag. Detta ska alltså vara Irland, det underbara musiklandet Irland.

  IRLAND OCH ÄNDÅ ÄR DET INTE FÖRSTA APRIL!

  Killen lider uppenbarligen av testosteronbrist av allvarlig sort. Falsettrefrängen är det värsta jag hört i årets ESC, vilket ger solklar (0/10). Versen balanserar mellan (2/10) – (3/10) så slutbetyget fram i maj lär bli ett eller två av tio.

  Kära beslutsfattare, i detta fantastiska musikland som jag vid åtskilliga tillfällen besökt och fått uppleva, det är nog dags att “ta sin Mats ur skolan” som ett gammalt talesätt säger. Jag orkar inte med detta längre att se mitt absoluta favvisland när det gäller musik förnedra sig själva så otroligt.

 4. Adri

  Micke: Jag kan garantera att vi definitivt varit länge ifrån varandra i åsikt än i denna fråga. Så långt ifrån varandra är vi inte ens här. Jag är ju, som du ser, inte heller glad i låten 🙂

 5. En polack

  Irland skulle behöva ha en nationell final. Låten känns som en demo

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se