Israels Eurovision-bidrag 2018

2018-03-11 (söndag)

Israel TV-bolaget IPBC utsåg den artist som får representera Israel i Eurovision Song Contest 2018 genom finalen av “HaKokhav HaBa” den 13:e februari. Tävlingsbidraget “Toy” valdes sedan ut internt och presenterades idag, den 11:e mars, i form av dess officiella video, se nedan:

Lyssna på Israels bidrag till Eurovision Song Contest 2018 här:

“TOY”, Netta Barzilai officiell musikvideo (text & musik: Doron Medalie, Stav Beger)

Schlagerpinglan: Wow, visst hade jag sett smakprovet som släpptes på förhand och visste därmed att det inte var ett bidrag skapat från några standardmallar jag hade att vänta mig, men jag var likväl inte riktigt beredd på varken bidraget eller reaktionerna. 🙂

Jag kan sträcka mig till att tycka att det är en frisk fläkt med ett budskap helt rätt i tiden men att Israel, enligt unibet.com, numera är favorit att vinna ESC 2018 före Bulgarien (som inte ens avslöjat sitt bidrag) är något som jag har lite svårt att ta in.

Mitt första intryck av låten var knappast negativt men jag tror nog att jag behöver att ge det några extralyssningar innan jag avger någon “dom” då jag i nuläget uppenbarligen missar något. Jag får helt enkelt låta intrycken sjunka in, önska Netta och Israel lycka till i ESC 2018 och återkomma i frågan vid ett senare tillfälle. 😀

Mer om Israels förberedelser inför ESC 2018 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Israel i ESC 2018” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


35 kommentarer till “Israels Eurovision-bidrag 2018”

 1. Adri

  Det här gillar jag skarpt! Och vinner den blir jag inte arg direkt.

  Det finns så mycket rätt här. Det sticker ut, låten är skriven med lite humor men har ändå ett väldigt ”2018” års budskap, Netta har talang vet vi sen tidigare. Hon kan underhålla, och det där lilla verktyget hon har som vrider hennes röst (vet inte vad det heter) har EBU godkänt. Jag gissar att det ska hjälpa henne främst i introt. Och låten är medryckande!

  Som jag skrev under föregående inlägg så kan jag tänka mig detta lite som Rumäniens rap-joddel var förra året. Nämligen att folk antingen var himla mycket för den, eller väldigt emot den. Väldigt få hade den i mitten, och jag tror inte många kommer ha denna i mitten heller.

  Och precis som Rumänien 2017 igen hoppas jag till sist resultatet blir mer som de positiva än de negativa! 🙂

 2. Mikaela

  Jag gillar det också. Jag tycker hon lyckas med en medryckande, seriös och samtidigt rolig låt. Jag tycker “kycklingmomentet” funkar utan att det blir kalkon (hah), men kan se att låten blir en vattendelare.
  Hon får plats 7 på min topp 10 as for now.

 3. Jonas

  Skrev i ett tidigare inlägg att detta går mot en förkrossande seger. Om jag ska utveckla det lite så har adri redan fått med det mesta. Låten är lagom galen, medryckande totalt motsatt till föregående års vinnare. Ett budskap som ligger rätt i tiden. Den kommer definitivt att sticka ut.

 4. Anton

  Och där gick Israel rakt in på min förstaplats! Älskar detta! Extra allt i sann Eurovision-anda! Häftig artist, unikt, festligt och med en stor dos humor OCH allvar!? Yes!!

 5. Micke

  Adri, Mikaela, Jonas och Anton: Har ni lyssnat på samma bidrag som jag? 🙂

 6. Marcus

  Jag lämnar skuggan för en snabb kommentar: den här är ÖVERLÄGSET bäst i år!

 7. Micke

  @Marcus kom nu ut ur skuggan och kommentera som förr 🙂 Även om du hade en märklig kommentar just nu 🙂 Welcome back Marcus

 8. Mikaela

  @Micke: Som sagt, en vattendelare! ☺️

 9. TheSweMusicMan

  Det är inte bara hos Unibet den ligger i topp. Den ligger i topp hos 13 av 13 enligt nedanstående länk.
  Dessutom med rätt god marginal.
  ( https://eurovisionworld.com/odds/eurovision )

  Nu är det iofs ett bra tag kvar tills ESC, och mycket kan fortfarande hända, men jag är inte speciellt förvånad. Visst kommer den att vara en vattendelare. Det känns som en älska eller hata – låt.
  Jag tror att vi kommer att hitta den någonstans i toppen, så länge det också fungerar live.
  Så, tummen upp !

 10. Adri

  Micke: Look around. De positiva här verkar dominera, så det är nog din attityd som är ”märklig” 😉

  För jag tolkar dig som lite neggo, och det förvånar. Du gillade ju Rumänien och Vitryssland i fjol. Tänkte att denna skulle applicera sig på samma målgrupp.

  Marcus: Välkommen tillbaka! 🙂 För min, och många andras del, får du gärna komma tillbaks permanent! 🙂

 11. Johanna

  @Micke jag har nog hört samma låt som du och undrar lite om spelbolagen och alla som spelar har druckit lite för mycket vin under helgen:-)

 12. Lukas

  Jag blev bara förvirrad när jag hörde denna. Tog flera lyssningar innan jag kunde göra något omdöme om den och jag kan nog säga så här: det är bra att man vågar, men här blev det lite väl galet. Vilket faktiskt presenterar ett problem, för textmässigt ligger låten rätt i tiden i metoo-vågen, men hela paketet gör att det känns som budskapet antingen försvinner i all experimentation, alternativt att det hela framstår som ett skämt eller en parodi på någonting egentligen ganska allvarligt…

 13. Rasmus

  Väldigt intressant. Jag skulle i nuläget säga final, men hur det blir live är en fråga. Hon kör ju med en anläggning som förvränger rösterna så känns som svårbedömt.

 14. M

  Finns inget som är så irriterande som när man själv inte förstår något alla andra förstår, det här är definitivt ett sånt fall…. kan någon försöka förklara vad som är så otroligt bra i det här, därför för mig finns det ingenting som gör det här till någonting värt att lyssna på frivilligt? Synd att det är från Israel eftersom jag alltid håller deras bidrag högt, men samtidigt ett väldigt modigt val.

 15. Micke

  @Johanna, inte helt övertygad om att jag kommer att ranka detta som direkt dåligt men en sak är jag i alla fall säker på. Jag kommer inte att ranka den som bra 🙂

  @Adri du märker att det dyker upp fler än mig nu 🙂

  Neggo? Nej det vill jag inte påstå. Har hört 40 bidrag nu och 21 av dem gillar jag, endast sju rankar jag som dåliga. Nu hänger det på Litauen, Bulgarien och Georgien. Om bara ett av dem kan komma loss med ett bra bidrag så kommer jag att tycka om över hälften av bidragen 🙂

 16. Micke

  Men Adri det jag tycker är mest tråkigt av allt är att alla de fyra bidrag jag rankar som mycket dåliga är från Norden. Astråkigt

  37. Island (1/10) = Mycket dålig
  38. Finland (1/10)
  39. Norge (1/10)
  40. Sverige (1/10)

 17. Josef

  Vilken helg! 🙂 Rybak och Rysslands Julia underbart. Och trots alla lovord kring en underbar Ingrosso så dyker jag direkt till de två höjdpunkterna, Österike men framförallt …ISRAEL <3 😀

  Är inte hon ESC's största attraktion just nu!? 🙂

 18. Johan

  Högt fenomen-värde på detta. Vi vet alla att det räcker långt i tävlingen. Men framförallt så är det här faktiskt ganska musikaliskt, även om jag tycker att det kanske tycker att hela kycklinglätena blir lite barnsliga och tjollriga i längden. Tror detta vinner faktiskt, men det är en bit från min topplista.

 19. Micke

  @Josef: Vilket ESC kollar du på? 🙂

 20. Adri

  Micke: Du behöver inte försvara dig så 🙂 När jag skrev “neggo” menade jag endast attityden kring detta bidrag 🙂

 21. Micke

  Hade vi stått öga mot öga istället för fingrar mot fingrar hade du förstått att jag bara skämtar Adri 🙂

 22. Daniela

  @Josef: håller med dig! Vilken helg! Och ESC:s fans åker raka vägen till TelAviv nästa år, eller till Jerusalem för den delen! Det blir skoj i vilket fall som helst!

 23. Daniela
 24. Micke

  @Daniela, se där VÄLKOMMEN TILLBAKA 🙂

 25. Adri

  Ok, så efter en ganska “Meh” helg som startade med godkända Österrike, för att sen fortsätta med halvgodkända Irland och Sverige, och sen totalt underkända Norge.. så var denna söndag GRYM!

  Fyra låtar läggs till, och tre av dem kommer utan några tvivel befinna sig på övre halvan med GOD MARGINAL medan Ryssland nog haltar lite, men den är inte dålig.

  Nice söndag! Jag är nöjd och glad! 🙂

 26. Daniela

  @Micke: Tack! Jag tittar in lite då och då! Är lite trött på ESC men ”viruset” finns kvar! Hur som haver kommer jag att ta del av era duktiga kommentarer; själv har jag slutat ranka låtarna och så. Har några favoriter, bland dessa Italien förstås som har skickat ett fantastisk bidrag i år med men som inte kommer att vinna, suck! För som sagt, i år blir det Israels år! Jag skulle vilja göra en skrattande gubbe men av någon anledning går det inte! Jag gillar Azerbaidjans bidrag, Frankrikes, Ukrainas, Albaniens och Polens! Den låten och artisten har en god chans i år, tror jag! Men sen tar det typ stop! Blev jätte besviken på mitt hemland! De har tappat det helt i år! Aja Baja!
  Angående Sverige, håller jag med de flesta här på bloggen, att det varit väldigt svagt i år! Men Benjamin var rätt vinnare! Jag gillar inte låten alls men hela paketet blir godkänt och jag tror att Sverige kommer att hamna ganska högt i år med! Önskar dig och alla en riktig godnatt och vi ”ses” igen här någon gång under dessa ESC tider! 🙂

 27. Daniel

  Rakt in på min förstaplats, svängig som bara den.

 28. Johanna

  Den här har redan växt till sig lite. Den är inte helkass men tror fortfarande att odds-sättarna är fulla:-)

 29. Micke

  @Johanna, det måste de väl vara när de sätter Bulgarien som etta redan innan låten är släppt 🙂

 30. Johanna

  @Micke ja så mycket hype som det varit runt Bulgarien så måste jag säga att trots att låten inte är dålig så ser jag inte den som en vinnarkandidat iaf…..

 31. Micke

  @Johanna Bulgarien tar tid att lyssna in sig på liksom även Makedonien. Jag tror att de båda kommer att växa för mig ordentligt

 32. Adri

  Makedonien behövde knappt tid för mig. Den föll in sig direkt på topp 15, sen andra lyssningen topp 10 och nu verkar den ha landat på en sjätteplats. Bulgarien kan du dock ha rätt i, för nej… jag är inte jätteimponerad nu i början.

  Alltså det är lååångt ifrån dåligt. Men när de har hypat så i månader. Teasat oss med att det kommer bli stort, och använt ord som “supergrupp” så kan jag inte hjälpa att bli besviken. Grejen är att det är en supergrupp, absolut, för bulgarer. Där är dessa människor några som folk vet vilka de är. Men för oss kommer det bara vara fem personer som mer eller midre ingen utanför Bulgarien har någon relation till eller koll på. Så “supergrupp”-funktionen funkar inte riktigt.

  Låten är en mix av Pentatonix och Sia, jag gillar de båda. Men nej… det är lite för kyligt för mig nu i början. För mig är detta faktiskt inte mer än en gränsfall-finalist på plats 9-12 i första semin. Som sagt, den behöver tid att sätta in sig lite så jag håller det öppet på vilken sida finalstrecket jag sätter den.

 33. Johanna

  Makedonien tog det ca 30 sekunder i i låten på första lyssningen innan jag kände att den här har potential att bli min nya etta i år. Nu har den hamnat på en tredjeplats än så länge men det är inte maj än så vi får se. Bulgarien behöver nog MYCKET tid för att jag ens ska sätta den på finalplats.

 34. Josef

  @Johanna: Nu har jag lyssnat 2 gånger till på Makedonien, och jag tror nästan jag föredrar denna mot Bulgarien just nu!? 😀 Det var min sambo igår som var väldigt sval och då drogs jag med. Denna kan bli en “dark horse” tänker jag!?

  Låten påminner om något jag hört, men kan inte sätta fingret på vad eller när jag skulle ha hört liknande?!

 35. En polack

  Israel är bra. De mixar upp startfältet och kommer vara i finalen. Mycket tillfredsställande

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se