Israel Efter 17 auditions-shower och 14 inledande deltävlingar så var det i går kväll, tisdagen den 13:e februari, dags för Israel att välja ut den artist som ska representera dem i Eurovision Song Contest 2018 genom finalen av “The Next Star for Eurovision“.

4 artister deltog i finalen där de först ställdes mot varandra i två dueller. De två duellvinnarna samt den artist som räddades vidare av juryn gick vidare till andra röstningsrundan.

Tre av finalisterna fick därmed tävla med ytterligare vars en icke-potentiell-Eurovision-låt och sedan fick 50/50% jury-och tittarröster utse vem som representerar Israel i Lissabon, se resultatlistorna nedan. Vinnarens ESC-bidrag utses internt och kommer att presenteras vid ett senare tillfälle.

Finalens framträdanden kan ni se via mako.co.il.

Resultatet av finalen av Israels “HaKokhav HaBa” – 13:e februari:

Resultatet av den andra omröstningen: Juryröster Tittarröster Summa
1. Netta Barzilai 104 p. 106 p. 210 p.
2. Jonathan Mergui 88 p. 117 p. 205 p.
3. Riki Ben Ari 78 p. 47 p. 125 p.

Resultatet av den första omröstningen:
Duell 1
Jonathan Mergui 90% till Andra Rundan
Chen Aharoni 72% 4:e-plats
Duell 2
Riki Ben Ari 81% till Andra Rundan
Netta Barzilai 74% räddad av juryn
(Källor: eurovision.tv och wikipedia)

Schlagerpinglan: Som jag tidigare sagt så är mitt intresse av den israeliska uttagningen strikt teoretiskt då de inte avslöjar sitt Eurovision-bidrag förrän efter själva finalen. Jag kan dock inte låta bli att notera att vinnaren fick näst sämst resultat i första omröstningen och räddades vidare av juryn innan juryn (återigen) gav en hjälpande hand i den slutliga omröstningen. Det blev m.a.o. ingen övertygande seger men förhoppningsvis var det ytterligare ett fall av “juryn vet bäst” som tittarna bevittnade i går. Hur som helst, jag väntar med mina personliga åsikter tills jag hört det aktuella Eurovision-bidraget. 🙂

Mer om Israels förberedelser inför ESC 2018 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Israel i ESC 2018” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Eurovision 2018: Netta Barzilai representerar Israel!”

 1. Adam

  Är en riktigt intressant artist som Israel skickar, hon använder sig ofta av Synthesizers för att sampla sin röst under sina framträdanden, blir riktigt coolt! Frågan är om hon får använda sig av det i Eurovision, men det är väl upp till EBU, men hon har en otrolig karisma och style, som med en bra låt kan räcka riktigt långt.

  Här är några av de framträdanden hon gjort:
  Tik Tok/Gangnam Style – http://www.mako.co.il/tv-the-next-star/video?subChannelId=83fe10b1fba81610VgnVCM2000002a0c10acRCRD&vcmid=b5ebfcbf7f091610VgnVCM2000002a0c10acRCRD

  Barbie Girl – http://www.mako.co.il/tv-the-next-star/video?subChannelId=83fe10b1fba81610VgnVCM2000002a0c10acRCRD&vcmid=b5ebfcbf7f091610VgnVCM2000002a0c10acRCRD

 2. Schlagerpinglan

  @Adam, Jag hade tänkt att hålla mig borta från “HaKokhav HaBa”-klippen men du gjorde mig så nyfiken att jag inte kunde motstå frestelsen. 🙂 Jag har ännu inte beslutat mig för om jag gillar det eller ej, men helt klart så är det positivt att det är så pass annorlunda och nu blev jag på allvar nyfiken på vad för slags bidrag Israel kan tänkas ställa upp med 2018. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se