Bulgariens Eurovision-bidrag 2018

2018-03-13 (tisdag)

Bulgarien Precis som utlovat så presenterade TV-bolaget BNT igår, den 12:e mars, det internvalda bidrag som kommer att representera Bulgarien i Eurovision Song Contest 2018, se den officiella videon nedan.

Efter att de fått in 13 potentiella Eurovision-projekt så föll till slut valet på låten “Bones” med gruppen Equinox och återigen så är det låtskrivarteamet Symphonix International (som även skrivit Österrikes ESC 2018-bidrag) som står bakom det bulgariska bidraget.
(Källa: esctoday.com)

Lyssna på Bulgariens bidrag till Eurovision Song Contest 2018 här:

“Bones”, EQUINOX officiell video (text & musik: Borislav Milanov, Joacim Persson, Brandon Treyshun Campbell, Dag Lundberg)

Schlagerpinglan:Bones” släpptes ju redan i går men jag har avvaktat lite med att skriva om den då det kändes som att några lyssningar till skulle få det att “klicka till” och ge mig en mer rättvis bild av låten. Men, men… nu har den både fått tid och extra lyssningar och jag står fortfarande kvar på samma punkt och kämpar med att få grepp om den. 😀

Den första känslan består alltså och det gör att jag för tillfället uppfattar den som en ganska anonym låt som lovar mycket men som aldrig riktigt lyfter. Vi får väl se om ytterligare lite tid och lyssningar gör någon skillnad, just nu är det en harmlös medel-låt för mig, om inget annat så borde det ljusna när vi väl får det tillhörande live-framträdandet i maj. 😀

Mer om Bulgariens förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Bulgarien i ESC 2018” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Bulgariens Eurovision-bidrag 2018”

 1. Mikaela

  Träffande beskrivning, låten ligger mest och puttrar på lite trevligt men ospännande. Videon förstärker anonymiteten, kanske blir upplevelsen annorlunda på scen?

 2. Adri

  Jag skriver under på det ni säger. Och det märks att vi inte är ensamma.

  Bulgarien tippades vinna av alla länder, sen avslöjades låten igår och nu har den redan halkat ner till sjätteplats i oddslistan.

 3. Micke

  Den är på ett sätt en kopia av Albaniens bidrag. Inte i hur den låter utan mer den sömniga inledningen som får det att ta tid innan det klickar. Jag gjorde så att jag lyssnade ett antal gånger på den i bara andra halvan. Jädrar så den lyfte då och när jag sen tog med inledningen var det inte samma problem längre. Just nu på sjunde plats på min ranking

 4. Josef

  @Micke Du gillar också Bulgarien? En växare för mig! Jag älskar den släpiga versen för att sedan trycka på mer och mer i verserna. Kanske topp 5!? Tänk att både Belgien och Bulgarien lyckats slå förvätningarn i år igen! 😀

 5. Josef

  mer och mer i “refrängerna” skulle det stått!

 6. Johanna

  Nja, det här var inte riktigt min grej. Tror att om de inte gör något spektakulärt på scenen kommer folk få svårt att ta den till sig på bara en lyssning i ESC då jag har behövt åtskilliga och fortafarnde inte rankar den som final-värdig. Den är inte dålig men den har lite samma “problem” som Albaniens bidrag och det är att det är bra så länge det pågår men sedan glömmer man bort det direkt efteråt och minns inte melodin alls.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se