ESC2017 Schlagerpinglan: Efter att jag presenterat de bidrag som tävlar i den första semifinalen och den andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2018 så har turen kommit till de sista sex förkvalificerade bidragen som tävlar i finalen i Portugal i maj.

Här nedan ser ni därför länkar till de officiella videorna till de bidrag som vi redan nu vet kommer att tävla i finalen den 12:e maj i den ordning jag personligen rangordnar dem just för tillfället:

(Klicka på flaggorna nedan för fler versioner av bidragen samt information om hur länderna valde ut sina bidrag.)


OFFICIAL RECAP: Big 5 & Portugal – Eurovision Song Contest 2018
(eurovision.tv – 2:45 – Mar 17, 2018)

Schlagerpinglans topplista av finalens förkvalificerade bidrag i ESC 2018 (2018-03-15):
Frankrike 1. Frankrike – “Mercy“, Madame Monsieur
Italien 2. Italien – “Non mi avete fatto niente“, Ermal Meta & Fabrizio Moro
Portugal 3. Portugal – “O Jardim”, Cláudia Pascoal
Spanien 4. Spanien – “Tu canción“, Alfred & Amaia
Tyskland 5. Tyskland – “You Let Me Walk Alone“, Michael Schulte
Storbritannien 6. Storbritannien – “Storm“, SuRie

Schlagerpinglan: Även om jag i nuläget inte har några av de finalklara bidragen med på min personliga topp-tio så tycker jag att de överlag lyckats ganska bra med sina val. Vanligtvis brukar deras lite svala placeringar bero på att många av dem väljer bidrag som inte faller mig i smaken (stora undantag för Italien och Frankrike som brukar kunna leverera) men i år beror det snarare att det finns så många helt OK bidrag i startfältet att även ett bra bidrag kan få en ganska undanskymd placering. Ett gott betyg till startfältet i stort snarare än ett underbetyg för finalländerna, m.a.o.. 😀

Se även: Min personliga rangordning av bidragen i Semifinal 1 och Semifinal 2.

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


16 kommentarer till “Eurovision 2018: Alla finalens förkvalificerade bidrag”

 1. Johan

  Tycker att de redan kvalificerade håller en, i snitt, hyfsad standard. Spanien och UK är tyvärr i botten för mig, och tyskarna skickar en solblekt stugmöbel. Mellanmjölk helt enkelt. Portugal har blivit en av mina favoriter i år, och frankrike ligger också relativt högt uppe. Italien levererar kvalitet som vanligt, men det är inte det bästa de skickat om ni frågar mig.

  1. Portugal
  2. Frankrike
  3. Italien
  4. Tyskland
  5. Spanien
  6. Storbritannien

 2. Adri

  1. Frankrike (2)
  2. Italien (10)

  3. Portugal (28)
  4. Storbritannien (29)
  5. Spanien (32)

  6. Tyskland (41)

  Två är TOTALT överlägsna här! Följande tre är helt enkelt stabila, men inte mycket mer 🙂 3/5 helt enkelt. Tyskland är en bit under. Låten är en godkänd 2/5, men det finns utomstående anledningar till att de hittar sig i min botten tre.

 3. Josef

  1. Spanien (Om hans skorriga röst finns på scen, annars Italien)
  2. Italien
  3. Portugal (I princip lika bra som Italien)
  4. Tyskland
  5. Frankrike
  6. Storbrittanien (Klart sist, de övriga bra låtar)

 4. Mikaela

  @Johan Förutom att jag inte gillar Portugal är min åsikt identisk med din!

 5. Johanna

  1. Tyskland – Äntligen skickar de något bra för första gpngen sedan 2012. (3 på min ranking)

  2. Italien- Fullträff men hamnat på plats 11 på min ranking

  3. Frankrike- Var länge i topp 10 men tappat lite, nu plats 14
  4. Storbritannien- 1 av tre bidrag i år som jag går och nynnar på varje dag(De andra två är Azerbajdzjan och Österrike för övrigt). Rätt bra betyg ändå. Plats 18 på min ranking

  5. Portugal- Bättre än Salvador förra året och jag rankar den på plats 20

  6. Spanien- Gillade den till en början men den vill ju inte fastna efter otaliga lyssningar och jag misstänker att det kan bli en ny bottenplacering för Spanien, jag rankar den som 24 just nu

 6. Micke

  1. Italien (2)
  (Helt överlägset bland de finalklara. Underbart med Italien som man alltid kan lita på. Melodiöst sett ett riktigt glädjepiller. Med de två som var för sig hade de två bästa bidragen öht 2017 i San Remo och i ESC. Dock ändå inte den jag ville skulle vinna i italien. “Il mondo prima di te“, Annalisa är det kanske bästa jag hört i ESC)

  2. Portugal (18)
  (Kanske den största växaren av alla 2018. Ett flyta bort bidrag som är chanslöst men as if I care. Jag går bara efter vad jag gillar och inte efter vad som har chans. Det var inte världens största konkurrens men klart bäst portugisiska bidraget)

  3. Tyskland (21)
  (Ett av de två bidrag som kommer att få vänta på mitt slutomdöme till maj månad. Gillade bidraget i studioversion men blev väldigt besviken när jag hörde det live. Killen hade enorma problem med att få vilja och röst att matcha. Hoppas på klar förbättring när det väl gäller. Deras bästa bidrag var dock “Jonah“, Xavier Darcy)

  4. Frankrike (23)
  (Gillade detta bidraget skarpt när det dök upp och gör väl fortfarande men något har hänt. Första gången det tappade var när jag hörde det live och märkte att hennes röst var lite vek. Men Adri här har sagt att hon ska sjunga skiten ur mig i maj och då tror jag på det 🙂 Bästa låten för mig var “Lisboa Jerusalem”, Igit)

  5. Storbritannien (31)
  (Tror ni som läser mina hieroglyfer vet vad jag anser om Storbritannien och ESC. Hur de skämmer ut sig år efter år. I år är det dock inte riktigt lika illa. Det är absolut inte ens i närheten av det verkliga musiklandet Storbritannien men det är inte dåligt och det är ett litet framsteg. Fanns inget i övrigt i deras uttagning)

  6. Spanien (32)
  (Det bidraget jag har absolut svårast att placera in på sin rätta plats. Jag hittar “små fina” delar av bidraget men också tyvärr lite “töntstämpel. Jag tror faktiskt inte att jag kommer att något slutligt omdöme om den förrän den dyker upp live i maj. I övrigt då? Nej det fanns absolut inget i deras uttagning)

 7. Adri

  Jag är uttråkad och ensam, så jag slänger även in en liten tanke på hur jag tror bidragen kommer placera sig 🙂

  1. Portugal: PLATS 6-9. Juryn kommer ÄLSKA detta känner jag på mig. Och jag tror inte tittarna är helt främmande för den heller. Jag tror juryn kommer ha den i topp 5, och tittarna i mitten runt plats 12-14. Så jag tror Portugal kommer vara glada för sitt resultat för andra året i rad även om det inte blir deras andra vinst i rad 🙂

  2. Italien: PLATS 9-10. Italien har en tendens att hypas upp rejält inför tävlingen. Men i år – inget alls. Jag ser de hamna på nästan lika mångas topp 10 som botten 10. Jag skulle säga att denna är den mest svårtippade av de finalklara. Hoppas bara nåt händer live för om framträdandet är HELT identiskt med det i San Remo så kommer det inte gå vägen.

  3. Tyskland: PLATS 9-12. Här verkar det kunna hamna väääldigt mycket om omständigheter. Men om Michael får till det och hamnar precis rätt i sändningen, och då menar jag även saker som startnummer och så. Då tror jag han hamnar på vänstra spalten i resultatlistan med hyfsat god marginal.

  4. Spanien: PLATS 13-16. Jag tror definitivt Spanien får sin bästa placering sen 2014. Men Alfred sjunger som han gör så hela vägen går det inte. Men jag tror absolut detta par (som trots sin riktiga kärlek inte är trovärdiga) kommer kunna lämna tävlingen med en känsla av glädje och stolthet.

  5. Frankrike: PLATS 15-18. En stor favorit, som även bättrat sig live. Micke, om du inte har sett det så rekommenderar jag att du tar en titt på hur det lät när de sjöng i Ukraina. Mycket bättre. MEN… låten är väldigt “diskret”, den gör inte mycket väsen av sig och jag tror tyvärr den kan drunkna i ett hav med 25 andra låtar.

  6. Storbritannien: PLATS 23-26. Tyvärr efter ett steg framåt i fjol med en topp 15-placering tror jag de kan sikta på en sistaplats eller plats omkring sistaplatsen. Jag ser likheter med Tysklands Levina förra året, och baserat på youtube så är jag inte ensam i dem tankarna. Och vi minns hur det gick. Än idag undrar jag hur bra det hade kunnat bli om de skickat “Legends” istället. 🙁

  Slutord: Frankrike kommer underskattas i maj månad, och Storbritannien får skylla sig själva när “Legends” väljs bort (Även om “Storm” nu var nästbäst).

  Glada portugiser och ledsna britter… så kommer det se ut vid midnatt mellan den 12-13 maj, gissar jag.

 8. Adri

  Jag känner mig nöjd med mina gissningar, men samtidigt inte… för rent statistiskt så har jag varit för snäll. Typ 3 av botten fem brukar ju vara direktfinalister. Men den enda här som på riktigt skriker “botten!” till mig är Storbritannien 🙂

  Mina gissningar kan ju naturligtvis, och lär nog, ha ändrats rejält där i mitten av maj 🙂 Men i nuläget, jag tror på mina gissningar.

 9. Sandra

  Out of topic
  Men när kommer Albanien med sin revamp? Är någon som vet?

 10. Daniela

  Italien
  Frankrike och där tar det stopp för mig. Storbritannien ger sig manken på att envist hamna sist varje år. Vilken nonchalans! Och stackars Måns som fick vara med den usla uttagningen! Usch!

 11. Daniela

  @Mikaela: jag gillar inte Portugal heller!

 12. Schlagerpinglan

  @Sandra, Enligt eurovoix.com kommer Albaniens nya version (efter att den inte kom fram i måndags som utlovats) att presenteras “senare denna vecka”, något närmare besked har jag inte hittat. Så “snart”, m.a.o.. 😀

 13. Adri

  Något som folk kan vara intresserade av att veta är att Albanien har släppt sin Eurovision-version 🙂 Finns på Eurovision’s youtubekonto. 🙂

 14. Micke

  Är den första minuten kvar o man har hakat på det övriga vill jag faktiskt inte ens lyssna

 15. Micke

  https://www.youtube.com/watch?v=E7t4mu0tmWc

  Ni kan ju avgöra. Det är redan ett gränsfall för mig det här ju. Om de ryckt första minuten så är det en (9/10) för mig. Är den kvar tvivlar jag på att det är mer än högst (7/10)

 16. Adri

  Micke: Jag har inte lyssnat på den gamla versionen på ett bra tag, så lita inte 100%igt på mig. Men det känns som att de kapat från både första minuten och övrigt.

  Och nu går jag ut på djupt vatten, så nu ska du VERKLIGEN inte lita blint på det jag säger, men jag tycker det låter som att han sjunger den i en annan ton… eller i alla fall i början. Det är nåt som går emot orginalet.

  Det är en fullt godkänd låt för mig helt enkelt 🙂 Ingen favorit, ingen kandidat till min sistaplats heller 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se