Albanien Den 23:e december avgjordes finalen av “Festivali i Këngës 56” där det beslutades att Eugent Bushpepa kommer att få representera Albanien och TV-bolaget RTSH i Eurovision Song Contest 2018.

Tävlingsbidraget “Mall” översteg dock 3 minuter och fick därför göras om innan den kunde skickas in till EBU. Den nya versionen har nu presenterats och ni ser den här nedan tillsammans med den tillhörande officiella videon (inkl. den längre originalversionen).

Lyssna på Albaniens bidrag till Eurovision Song Contest 2018:
Bidrag / Artist: “Mall”, Eugent Bushpepa
Länkar: officiell video: Eurovision-versionfinal-framträdandevideo: originalversion
Låtskrivare: Eugent Bushpepa

Schlagerpinglan: Eftersom mitt största problem med originalversionen av “Mall” var att jag tyckte att det tog alltför lång tid för den att “komma igång” så tar jag emot denna nyklippta version med öppna armar och tycker att de gjort ett mycket bra jobb här. 😀

Nu är det ju inte bara längden som är förändrad utan det verkar även vara rejäla justeringar vad gäller både text, musik och sång men då jag inte fäst mig vid något i originalversionen så finns inget som är bortklippt/förändrat som jag känner att jag saknar i denna version. Nej, de har helt enkelt klippt bort en massa onödig utfyllnad och endast behållit det som behövs för att få låten att flyta på riktigt fint. Äntligen kan jag lyssna på hela låten utan att bli uttråkad och det tackar jag för. 🙂

Mer om Albaniens förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Albanien i ESC 2018“ medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


23 kommentarer till “Eurovision-version / Officiell video till Albaniens “Mall””

 1. Adri

  Jag tycker den största besvikelsen här ligger i att de inte har gjort om en ordentlig musikvideo. De har inte lagt ner nån effort här. Jag älskar ju musikvideos. Därför är jag inget fan av sånt här. Men jag är glad att ca 33-35 låtar har en RIKTIG musikvideo i år (räknar inte NL för det är live, och inte Bulgarien för det är en lyrics video). Det var lite av en besvikelse.

  De borde tittat på Azerbajdzjans video, för de skötte sig på riktigt vad gäller videoskapande! 🙂

  Nog om det. Albanien gjorde ingen video till ESC (denna video gjordes ju för FiK).

  Låten då? Det är samma låt men lite kortare. Fullt godkänd. 2+ eller 3- på femgradig skala! 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Med tanke på hur bra slutversionen blev så kan jag stå ut med att det inte blev någon ny video, de hade i alla fall en vilket inte alla (som ordnar nationella uttagningar) bemödar sig med. Men visst… även jag tycker att det är roligt när de presenterar riktigt välgjorda musikvideor till sina bidrag. 🙂

 3. Micke

  Jag har en uppmaning till Waylon och gänget runt Nederländernas bidrag som jag ser som etta av allt. Vad ni än gör umgås inte med folket runt Albaniens bidrag så ni får dumma ideér när det blir er tid att korta ned ert bidrag.

  Albanien hade en klockren (9/10) om de bara tagit bort den första minuten. Gjorde de då detta? Nope istället massakrerade de bidraget genom att ge den en helt ny ljudmatta och värre än då Vart tusan tog rocken och gitarrerna vägen? Det enda som håller är refrängen men versen låter bara som ett hål i luften. Då har jag ändå inte nämnt det värsta. De elva sekunderna mellan 0.54-1.05. Vad är det för ärthjärna som kommit upp med den snilleblixten.

  Men åter igen VAR ÄR GITARRERNA

 4. Micke

  Bara så ni vet som kommer att försvinna från Nederländernas bidrag. De verkar ju ta bort det som jag gillar bäst så det kanske rent av blir gospel till slut 🙂 Nej men allvarlig tiden mellan 2.01-4.10 på Waylons bidrag är det överlägset bästa som någonsin sett dagens ljus i ESC, i synnerhet från 2.47.

  Fullt medveten om att det handlar om tre minuter, vilket egentligen inte är min typ av musik. Man måste ju växa in i musiken. Jädrar Waylon och ni runt detta vad jag önskar ni har bättre koll än Albanerna

  https://www.youtube.com/watch?v=kLL9IlQ_7OA

 5. Adri

  Micke: Jag har ingen aning om hur gammal du är (även om jag tror jag har en idé…), men jag tror i alla fall att du hänger med tillräckligt mycket för att ha spotify iaf, och där finns ”Outlaw in Em” på 2.56 🙂

  Jag har inte setts det bekräftas alls som Eurovision-versionen, men jag tror det är ett Safe Bet 🙂 Lyssna på den vetja! 🙂

  Och för att upprepa vår diskussion om Moldavien; så hör jag knappt skillnad här faktiskt. För mig är det samma låt men kortare! Men för att förstå dig bättre så kan jag lyssna på före och efter och jämföra närmre 🙂

 6. Micke

  @Adri min vän ta inte detta fel nu bara men inget har förvånat mig så mycket här att du inte hör skillnad på Moldaviens “före och efter”. Men lyssna du gärna mer 🙂

  Det jag tog upp om Nederländerna var bara en liten grej efter att jag hört Albaniens failure. Jag vet att den finns i kortare version men jag bara ÄLSKAR liveversionen 🙂

 7. Adri

  Micke: Nej det har jag redan uppfattat 🙂 Men det jag syftade på att jag ska lyssna på är Albaniens gamla vs. nya version 🙂 För precis som i fallet med Moldavien hör jag bara marginella skillnader, förutom längden då! 🙂 Men som sagt, det var ett tag sen Albanien var färskt i minnet så det kanske är minnet som spökar 🙂

  Okej, nu ska jag göra nåt jag gör varje år 🙂 Nämligen låta åren möta varandra för att slutgiltligt bestämma vilket år som håller högre kvalitet hos mig 🙂 Och detta år är enkelt för alla 43 var med båda åren (ja, Ryssland deltog aldrig men de hade ett bidrag och då räknar jag dem 🙂 )

  Albanien: 2017
  Armenien: 2017
  Australien: 2018
  Österrike: 2017
  Azerbajdzjan: 2018
  Vitryssland: 2017
  Belgien: 2017
  Bulgarien: 2018
  Kroatien: 2018
  Cypern: 2018
  Tjeckien: 2018
  Danmark: 2017
  Estland: 2018
  Makedonien: 2018
  Finland: 2017
  Frankrike: 2017
  Georgien: 2017
  Tyskland: 2017
  Grekland: 2017
  Ungern: 2018
  Island: 2017
  Irland: 2018
  Israel: 2018
  Italien: 2018
  Lettland: 2018
  Litauen: 2018
  Malta: 2018 (Antagligen den överlägsnaste segern hos mig)
  Moldavien: 2018
  Montenegro: 2018
  Nederländerna: 2017
  Norge: 2017
  Polen: 2018
  Portugal: 2017
  Rumänien: 2017
  Ryssland: 2018
  San Marino: 2018
  Serbien: 2018
  Slovenien: 2018
  Spanien: 2018
  Sverige: 2017
  Schweiz: 2018
  Ukraina: 2017
  Storbritannien: 2017

  Jag måste faktiskt säga att jag är förvånad, för jag har shitstormat ESC 2018 förr, men de vinner med 24 framför 19 tillfällen då jag föredrar ESC 2017.

  Sen kan man ju såklart nämna att det fanns ju länder som var mer eller mindre jämnbra båda åren. T. ex Frankrike och Makedonien hade jag himla höga tankar om båda åren, Island och Kroatien finns i botten under båda åren och Ungern skickar riktiga mittenlåtar båda åren. Men i slutändan tog jag de som jag ser mest troligt framför mig att jag skulle spela upp i huvudet frivilligt 🙂

 8. Micke

  @Adri om du lyssnar på Albaniens så lyssna främst skillnaden “ljudmattan” i versen. Låter som de ville spara in på musiker. Men än mer efter gitarrerna. Var är de?

 9. Mikaela

  OT: åh vad Bulgarien växer. Bryggan har legat på loop i min skalle hela dagen. Låten är nu med nr 5 för mig, strax efter Vitryssland (som man på något sorgligt sätt dock VET kommer bli uselt på scen? Medan Bulgarien med samma säkerhet kommer göra något fantastiskt).

 10. Micke

  @Ska gå utanför bubblan lite här en kortis. Är så jädra rastlös i min jädra förkylning här. Så less. Minns en gång för länge sedan när Adri frågade mig om jag aldrig kan godta la la la, eller ah ah ah ah och liknande. Minns du det Adri? Självklart kan jag det om det matchar låten och instrumenten ändå är ledarna. Ett exempel här från 3.17. De trycker på med både instrument och ah ah ah.

  https://www.youtube.com/watch?v=fNy8llTLvuA

  Slängde in den här även förra året men jag minns inte anledningen då

  Inget mer sånt Pinglan. Rastlöse Micke behövde bara något 🙂

 11. Micke

  @Mikaela, helt med dig. Bulgarien växer som…………………..

 12. Schlagerpinglan

  @Mikaela, Jag har precis sammanställt min topp-43 (ska bara läsa igenom den en gång till innan jag lägger ut den) och Bulgarien fick nöja sig med en ganska blygsam placering där. Känns dock hoppfullt att läsa din (och Mickes) kommentar. Förhoppningsvis har jag något att se fram emot med tiden. 🙂

  @Micke, Ingen fara, alltid roar det någon. 😀

 13. Micke

  @Pinglan, alltid trevligt med ett stort leende mot sig 🙂 Bara du vet att du kn säga till mig när som helst om du tycker det blir för mycket. Som jag sagt till Adri, jag vet knappt ens vad det innebär att bli arg 🙂 Allt handlar som alltid om hur man säger det 🙂

 14. Schlagerpinglan

  @Micke, Texten kom inte med först, därav det inledande, ensamma smile:et. Du behöver dock inte vara orolig, tycker jag att det drar iväg för långt åt något håll så är jag inte rädd för att säga ifrån. 🙂

 15. Micke

  @Pinglan, för det första så kommer det inte att dra iväg och för det andra så är jag övertygad om att du kan säga ifrån om det behövs 🙂

 16. Adri

  Mikaela: Helt med om att Bulgarien växer. Inte tillräckligt för att jag ska vilja se den i nån final. Men om (när) den hamnar där kommer jag i alla fall inte kasta en flaska mot tv:n så att säga 🙂

  Micke: Nej, det minns jag inte men jag tror det. Det låter som nåt jag skulle fråga. Lustigt… jag gillar inte ens Mumford & Sons, men det där är tredje gången jag kommit över den låten idag av en slump.

 17. Micke

  @Adri, hur kan man INTE gilla Mumford & Sons 🙂 Glädje från yttersta tånageln till översta hårstrået 🙂 Låter kanske motsägelsefullt för de som vet hur mycket jag älskar rock men just mer rock på senaste skivorna har dock sabbat dem lite. Det är inte röjarrock jag letar efter när jag lyssnar på dem. Men Adri då finns det ju hopp för dig om du ramlar över dem hela tiden 🙂

  Överraskande många rätta träffar mellan oss i din redogörelse 2017/2018 adri. Överraskar mig lite med tanke på allt vi yrat om här 🙂

 18. Micke

  Usch sicken jädra skitdag i ESC. Mordet på Albanien har precis begåtts och inga misstänkta är ännu gripna. Avspärrningar har gjorts ända till Lissabon men de tycks ha klarat sig igenom. Näst barnvåld och kvinnovåld finns det nog inget våld jag tycker sämre om än våld mot min musik. Usch 🙂

 19. Adri

  Micke: Jag ger dig det här: “The Cave” är en av deras bättre 🙂 Men de funkar helt enkelt inte fullt ut för mig. Det är något “överdrivet stereotypskt amerikanskt” med dem. Men de är inte usla eller så. Men inget jag skulle spela frivilligt. Men som sagt, jag är omringad av folk som gillar dem så jag lyckas inte undvika dem helt och hållet, så vem vet? Jag kanske blir omvänd.

  Angående Albanien 🙂 Nu har jag lyssnat på båda versionerna två gånger var + jämfört dem samtidigt. Jag måste säga att jag inte riktigt förstår din reaktion (men som sagt: efter hela Moldavien-snacket så räknade du nog inte med det heller.)

  Jag hör en skillnad som jag inte alls kan sätta fingret på. Orginalversionen lät nämligen väldigt 90-talsrockigt (lät som en vattnig version av en av mina topp 100 låtar någonsin, nämligen “Iris” med Goo Goo Dolls), medan det numera är mer 80-talsrockigt. Jag kan som sagt inte riktigt peka på vad som gjort den förvandlingen för mig.

  Men jag tänker, visst finns där fortfarande gitarrer? Framför allt hör jag knappt (ganska minimal) skillnad i versen, men i refrängen hör jag absolut skillnad.

  Låten känns allt som allt “mindre” nu. Men jag kan inte peka på vad det är som gör de förändringarna. Kanske är det saknade gitarrer, men jag hör ju något som påminner om gitarrrer i alla fall. Den är mindre rockig nu, och mer “symfonisk” if that makes sense.

  Nej nu ger jag upp… jag läser igenom mitt svar och inser att jag ska inte prata musik för det blir ju bara flum.

 20. Micke

  @Jag tycker jättemycket om “The Cave” men den skulle inte platsa topp 5 för mig med Mumford & sons. Men skönt att höra att det finns hopp för dig. Polarna dina kan nog få ordning på dig 🙂

  Varför skulle du inte prata musik just nu? Du är ju rätt. Albaniens bidrag är mer symfonisk än rockig nu. Gitarrer säger du. Jag kan ge dig ett exempel. 2.47 in i den nya o 3.43 in i den gamla är samma punkt. Om du lyssnar innan i refrängen så hör du just det. Rocken är mer ersatt av något släpande. Efter de två punkterna måste du höra skillnad med gitarr. I den gamla finns det i den nya endast om om man har god önskan om att höra det.

  https://www.youtube.com/watch?v=DocjosVM5cU

 21. Adri

  Micke: Det jag hör i refrängen är mest en nertoning. Men jag vet inte vad det beror på. Tempot är väl samma, men Eugent backas upp av mindre power. Det är i refrängen som den största skillnaden finns. Det är i verserna som jag knappt hör märkbar skillnad. I alla fall inte tillräcklig för att reagera starkt.

  Men jag hör skillnad i punkterna du markerat. Gitarrerna är nertonade, men visst finns de där?

  Så precis som i fallet med Moldavien hör jag skillnad, men jag tror nog inte det påverkar deras placering på min lista 🙂

  Större skillnad här än i Moldavien iaf!

 22. Micke

  @Adri jädrar så lätt det hade varit att förklara öga mot öga men det är inte samma fingrar mot fingrar. Det här kommer att se jädrigt suspekt ut men lyssna på Moldaviens versioner så möjligen att du förstår vad jag menar. Den ursprungliga är som en bil som sveper fram över vägarna med en fantastiskt bra motor. Den nya är en bil som börjat hacka och föraren borde kanske se över den. Lyssna på originalversionen så ser du kanske att du lätt kan sjunga raden som följer i det instrumentala

  1 å 2 å 3 å 4 – 1 2 3 4 5 – 1 å 2 å 3 å 4 – 1 2 3 4 5

  Det låter naturligt med andra ord. Jag säger inte att det nya är onaturligt men den flyter inte och bromsar ständigt upp låten

  1 å 2 – å 2 å 4 å 3 – 1 å 2 – å 2 å 4 å 3

  Tror nästan vi har kommit så långt vi kan om Moldavien och Albanien snart. Eller vad säger du? 🙂 En grej bara Adri jag förkastar ingen av dessa jag tycker bara det är tråkigt att de försämrat så pass mycket som de gjort. I Albaniens bidrag var det rockstuket som var numero uno för mig. Nu är det borta så vad finns kvar? Det får jag försöka ta reda på. Den har inte totalrasat om du skulle tro det. Den har gått från (9/10) till (7/10). Moldavien tappade en poäng. Där var det rytmen som var numero uno för mig så givetvis var det den de gav sig på 🙂

 23. Adri

  Micke: Hmm… jag börjar allt mer tro att jag hör skillnaderna du snackar om, men att det kanske inte påverkar mig lika mycket. Jag vet inte. För jag noterar små små skillnader i Moldaviens låt, men hade ingen sagt att det var en ny version hade jag antagligen inte tänkt på de själv tbh.

  Albanien hör jag skillnaderna. Det är vissa sämre skillnader, som att de skalat ner på rocken. Men de får fortfarande pluspoäng, i att låten inte behöver 2 seeeega minuter att komma nånvart numera. + domedagstrummorna är kvar så allt som allt: Albanien är kvar på samma plats för min del 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se