Vitryssland“The Voice of Ukraine”-deltagaren Alekseev var från början anmäld till Ukrainas nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2018 men det slutade med att han tävlade (och vann) i Vitrysslands motsvarighet i stället.

Tävlingsbidraget “Forever“, som visserligen bryter mot 1:a september-regeln men fått godkännande från EBU, finns nu i en ny, slutlig Eurovision-version, se nedan:

Lyssna på Vitrysslands bidrag till Eurovision Song Contest 2018:
Bidrag / Artist: “Forever”, Alekseev
Länkar: Eurovision-versionfinal-framträdandeofficiell musikvideolive-audition
officiell musikvideo rysk version: “Навсегда”
Låtskrivare: Yevgeny Matyushenko, Kirill Pavlov

Schlagerpinglan: Njae… kanske är det för tidigt att uttala sig redan efter en första genomlyssning av den nya versionen, men mitt första intryck var inte speciellt positivt. De lär ha försökt få till en mer “personlig och intim” känsla i låten och det har de nog lyckats med. Personligen gillade jag den lite mer elektroniska känslan som drev låten framåt och som nu tyvärr saknas lite här och där.

Men, men… oavsett vilken version som används (personligen tycker jag fortfarande att den ryska är överlägsen) så kommer det i slutändan att hänga på de tre live-minuterna i Lissabon. Jag önskar Alekseev lycka till och hoppas att de får till en bra lösning. 🙂

Mer om Vitrysslands förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Vitryssland i ESC 2018“ medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Vitryssland 2018: Eurovision-versionen av “Forever” (Alekseev)”

 1. Alex

  Är det här på allvar? Man har tagit bort alla delar som gjorde att jag älskade låten. Gick dom in med idén att låten behöver låta mer som vilket låt som helst? Mer plain, göra låten mer osynlig i tävlingen?

  Och att sänka tempot i låten, Herregud!

  Innan ansåg jag att han, om han kunde skapa ett bättre liveframträdande sångmässigt. Kanske kunna nå top 10. Nu blir jag chockad om han kommer i top 20.

 2. Alex

  Enda anledningen jag kommer på att förändra en låt som fått Många likes och visningar är för att nya versionen låtar bättre live.

  Läste kommentarerna på youtube,.99% var negativa. Många skrev som jag ”är det ett skämt”

  Vad tycker ni om nya versionen?

 3. Adri

  Jag tyckte inte vidare varmt om låten innan, och trodde aldrig riktigt på en finalplats, åtminstone inte på topp 20. Nu tror jag nog ännu mer på missad final.

  Vid 1.10 blir det helt ok igen, men att börja låten så otroligt segt tror jag inte gynnar dem. Innan gillade jag mixen av hyfsat högt tempo men ändå en hel del tyngd. Tyngden finns kvar i alla kvar.

  Sen håller jag inte med ovanstående om att den låter mer mainstream nu. Tvärtom tycker jag låten var extreeemt mainstream innan, nu är den bara “lite mainstream”.

  Den har potential, men den känns väldigt oslipad.

  Aja. Alekseev kan ändå inte sjunga så det hade nog inte funkat ändå.

 4. Mikaela

  Jag gillar det. Det blir lite mer dramatiskt, låten växer fram till den första, mer fartiga versionen. Så synd att den troligtvis är chanslös oavsett, för det är en vansinnigt vacker melodi.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se