ItalienErmal Meta och Fabrizio Moro vann finalen av Campioni-kategorin den 10:e februari, vilket var avslutningen på hela Sanremofestivalen 2018, och fick därmed erbjudandet om att få representera Italien i Eurovision Song Contest 2018.

Duon tackade ja till RAI:s erbjudande och fick därför korta ner sin vinnarlåt “Non mi avete fatto niente” lite för att inte bryta mot EBU:s 3-minutersregel, se den nya Eurovision-versionen nedan:

Lyssna på Italiens bidrag till Eurovision Song Contest 2018:
Bidrag / Artist: “Non mi avete fatto niente”, Ermal Meta & Fabrizio Moro
Länkar: Eurovision-versionSanremo-framträdandeofficiell musikvideo
Låtskrivare: Ermal Meta, Fabrizio Moro

Schlagerpinglan: Då det inte rör sig om några större förändringar (låten är fortfarande helt på italienska och själva känslan i bidraget finns kvar) så känner jag att det inte finns så mycket att tillägga här. Jag drar en lättnadens suck (blir alltid orolig när det ska klippas och finjusteras i något som jag redan tycker låter riktigt bra) och konstaterar att de fortfarande tillhör de bidrag som i år framförs på andra språk än engelska. 😀

Mer om Italiens förberedelser inför ESC 2018 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Italien i ESC 2018“ medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , , ,,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Italien 2018: Eurovision-versionen av “Non mi avete fatto niente””

 1. Adri

  Varje år finns ju några doldisar, några ”dark horses” som i försäsongen inte gör mycket väsen av sig men sen kommer maj månad och BAM så presterar låten helt oväntat 🙂

  2017: Moldavien och Ungern.
  2016: Polen och Belgien
  2015: Lettland och Serbien
  2014: Nederländerna

  And the list goes on and on…

  Jag funderar lite på vilka som kan tänkas vara de förvånande framgångarna i år. Svårt att gissa, eftersom hela poängen är att framgången ska överraska.

  Men jag tänker omedelbart på Schweiz. Det handlar säkert till stor del om att jag själv gillar Schweiz mycket i år och vill inte tänka tanken att en hel kontinent + Australien bara skulle ignorera den. Jag hoppas att allt sitter där på scenen så att folk verkligen tar till sig låten! Den förtjänar det! Jag personligen tycker om framträdandet som det var i deras final 🙂

  Även Slovenien börjar jag märka redan nu att folk värmt upp mot. När den vann var det inte många positiva uttryck, men nu börjar folk ändå höja den på sina listor. Och med en modern låt som fäster sig + ett bra startnummer + förmodligen bra scenshow så ska den kanske inte räknas bort.

  Även Lettland slänger jag in i ”Dark Horse”-högen.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se