Moscow Eurovision Party 2018

2018-04-07 (lördag)

ESC2018 Schlagerpinglan: I kväll, lördagen den 7:e april, genomfördes den tredje av de sex stora förfesterna inför Eurovision Song Contest 2018, d.v.s. “Moscow Eurovision Party 2018” i Moskva. Se nedan för klipp från artisternas live-framträdanden samt intervjuer (uppdateras löpande).

Se även liknande klipp från förfesterna i Storbritannien och Lettland medan mer information om de övriga förfesterna finns i den uppdaterade snabbguiden här: “ESC-2018-förfester i Riga, London, Moskva, Amsterdam, Tel-Aviv och Madrid“.


“X My Heart”, Aisel (live i Moskva)

“Russian Eurovision Pre-Party 2018”

ESC 2018-artister:
Armenien Sevak Khanagyan (Armenien)
Qami
wiwibloggs-intervju
esckaz-intervju
live i Moskva (wiwibloggs)
live i Moskva (esckaz)
Azerbajdzjan Aisel (Azerbajdzjan)
X My Heart
wiwibloggs-intervju live i Moskva (wiwibloggs)
live i Moskva (esckaz)
Malta Christabelle (Malta)
Taboo
wiwibloggs-intervju live i Moskva (wiwibloggs)
Moldavien DoReDos (Moldavien)
My lucky day
wiwibloggs-intervju live i Moskva (wiwibloggs)
Ryssland Julia Samoylova (Ryssland)
I Won’t Break
wiwibloggs-intervju
esckaz-intervju
live i Moskva (MestudioLvpl)
live i Moskva (esckaz)
Specialinbjudna gäster:
Armenien Artsvik (Armenien)
Fly with me” (18:e i finalen 2017)
wiwibloggs-intervju live i Moskva (wiwibloggs)
live i Moskva (esckaz)
Azerbajdzjan Samra (Azerbajdzjan)
Miracle” (17:e i finalen 2016)
live i Moskva (wiwibloggs)
Bulgarien Kristian Kostov (Bulgarien)
Beautiful Mess” (2:a i finalen 2017)
wiwibloggs-intervju
esckaz-intervju
live i Moskva (wiwibloggs)
Ryssland Dina Garipova (Ryssland)
What If” (5:a i finalen 2013)
wiwibloggs-intervju
esckaz-intervju
live i Moskva (wiwibloggs)
Ryssland Philipp Kirkorov (Ryssland)
Kolybelnaya Dlya Vulkana
(17:e i ESC 1995)
wiwibloggs-intervju
Ryssland Polina Bogusevich (Ryssland)
Wings” (1:a i JESC 2017)
“Kryilya” Mestudio Lvpl-klipp
esckaz-intervju
Ryssland Tolmachevy Sisters (Ryssland)
Vesenniy Jazz” (1:a i JESC 2006)
Shine“ (7:a i finalen 2014)
live i Moskva (wiwibloggs)
live i Moskva (esckaz)
Vitryssland Dmitry Koldun (Vitryssland)
Work Your Magic” (6:a i finalen 2007)
esckaz-intervju live i Moskva (D.Koldun)
Vitryssland Ivan (Vitryssland)
Help You Fly” (12:a i semi 2 2016)
wiwibloggs-intervju live i Moska (wiwibloggs)
live i Moskva (esckaz)
(Sammanställning av schlagerpinglan.se –
Videoklipp från bl.a. Zhara TV / Moscow Eurovision Party via wiwibloggs.com samt esckaz.com)

Schlagerpinglan: I skrivandets stund så har jag endast sett klippen från ESC 2018-artisternas tävlingsbidrag (vet ej om det dyker upp fler senare) men det känns som att det gav en hel del intryck att bearbeta, om man säger så. Bidragen från Moldavien, Malta och Armenien valdes ju ut genom nationella uttagningar så där tyckte jag inte att det bjöds på några större överraskningar utan det lät som förväntat.

När det kom till de internvalda bidragen från Azerbajdzjan och Ryssland så var det desto mer intressant då det visade sig att de båda (enligt min personliga åsikt) har en hel del jobb framför sig innan de är redo att tävla i sina respektive semifinaler. Vem vet, de kanske “mörkade” lite för att sänka förväntningarna men som jag ser det så tyckte jag att Aisel visserligen gjorde ett helt OK framträdande men att jag hade hoppats på något lite mer engagerande. Julia Samoylovas sånginsats låter jag dock vara okommenterad och hoppas på ett bättre försök inom en inte alltför lång framtid. 🙂

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Moscow Eurovision Party 2018”

 1. M

  Ska man ta Ryssland i “försvar” så lät hon ganska hes och snörvlig i verserna så det kanske var därför sången i refrängen var så extremt värdelös. Är enig i att Aisels framträdande behöver mycket mer karisma och energi för att på något sätt rädda låten från att drunkna i en sinnessjukt bra första semi. Från förfesten i London var det framför allt Bulgarien som stod ut, shit vilka röster och hur stabila de låter tillsammans!

 2. Schlagerpinglan

  @M, Nej, man ska nog inte läsa in alltför mycket från det ryska framträdandet, då det uppenbarligen var något som inte riktigt stämde. Nästa live-framträdande blir därmed ännu mer intressant, vilket tyvärr även innebär extra press. Förhoppningsvis går det bra.

  Håller helt med vad gäller Aisel, för även om själva sången fungerade så tyckte jag att det saknades “liv” i framträdandet. Visst kan man framföra ett bidrag “svalt” men på något sätt så behöver man ändå nå fram till publiken och här tyckte jag att det saknades något.

  Vad gäller London-framträdandena så var det just EQUINOX, men även Saara Aalto, som imponerad mest på mig. Det, tillsammans med det faktum att “Bones” vuxit till sig rejält för mig den senaste tiden, har gjort att Bulgarien klättrat en del på mina listor den senaste tiden. Alltid skoj när det händer något. 😀

 3. M

  @Schlagerpinglan, samma här gällande Bulgarien! Första intrycket var att det var en bra låt men allt för perfekt och säker för att ha det där lilla extra som en vinnare behöver. Nu när man såg dem framföra live fick låten en helt ny dimension för mig. 🙂 Det framträdande som jag ser mest fram emot är Nettas och se hur Israel fungerar live. Sätter hon det är det nog ganska säkert att hon tar hem det, låten har växt i samma takt som Bulgariens för mig. 🙂

 4. Schlagerpinglan

  @M, Israels bidrag ser även jag fram emot att få höra live men där har jag en helt annan utgångspunkt. Jag kan inte riktigt förstå hur låtan fått ett sådant supermottagande och är därför extremt nyfiken på om live-framträdandet kanske kan få mig att förstå storheten i bidraget. Jag har verkligen försökt att ta till mig den (remixen är helt OK) men jag tror nästan att låten tappat lite i stället för att klättra för mig. Nåja, det ska bli väldigt intressant att se hur det slutar. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se