FinlandFinland valde ut sin representant i Eurovision Song Contest på ett lite annorlunda sätt inför 2018 då TV-bolaget YLE först internvalde artisten Saara Aalto innan tävlingsbidraget “Monsters” utsågs genom den traditionella, nationella uttagningen UMK.

Här nedan ser ni en live-version av det finska tävlingsbidraget, framfört på 34 olika språk:

Lyssna på Finlands bidrag till Eurovision Song Contest 2018:
Bidrag / Artist: “Monsters”, Saara Aalto
Länkar: final-framträdandemusikvideolive i London34-språks-version
Låtskrivare: Saara Aalto, Joy Deb, Linnea Deb, Ki Fitzgerald

Schlagerpinglan: Även om jag personligen tyckte att Saara gjorde ett mycket bra live-framträdande i London så visade det sig att när jag tittade närmare på semi-1-bidragen så finns inte “Monster” med bland mina personliga final-bidrag. Lite tråkigt faktiskt, speciellt då jag i grund och botten gillar både artisten och låten och verkligen inte vill se Finland missa finalen.

Nåja, den här specialversionen av “Monster” tar jag i alla fall emot med öppna armar då jag tycker att sådana här initiativ är väldigt roliga. Tack, alla inblandade. 😀

Mer om Finlands förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Finland i ESC 2018” medan länk-samlingen med de övriga utvalda bidragen (i olika versioner) finns här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Finland 2018: Lyssna på 34-språks-versionen av “Monsters””

 1. En polack

  Man fattar vilken bred låt Monsters är nu

 2. Micke

  I ett 10 poängs system är en trea dåligt, tvåa mer än dåligt, etta mycket dåligt och nolla kan inte bli sämre. I årets tävling har jag tre ettor. I min värld betyder det att jag inte hittar minsta lilla sekund där det finns någonting överhuvudtaget som tilltalar mig. Men samtidigt finns det någon liten grej som trots allt kan bli sämre och då kan jag inte ge en nolla.

  Ofta ser man folk slänga ut tior och nollor överallt och man funderar på hur de egentligen tänker. Menar de verkligen att så många bidrag är helt fullkomliga i att vara bra eller dåliga. I synnerhet gäller detta det numera tack och lov nedlagda “inför ESC programmet i SVT” där de iofs har 5-poängs system. Minns i synnerhet en gäst som hade en lång “monolog” när han pratade om bidraget och tjatade länge om hur bra bidraget var men samtidigt vad som fattades. Han snurrade runt i huvudet mellan tvåa och trea i betyg men plötsligt fick han en hjärnblödning och kom på en speciell detalj han gillade i bidraget och utbrast “Nej för tusan den får en femma.”

  Alltså seriöst!!!!!!! Tro mig jag saknar inte det programmet

  Så vilka är då de tre bidrag i år som jag ger en etta i betyg. Dessa bidrag är Finland, Irland och framförallt Sverige.

 3. Lukas

  Varför tävlade inte Saara med denna version? Avsevärt mycket bättre och mer trovärdig än den version hon tävlar med.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se