ESC2018Inför Eurovision Song Contest 2018 så arrangerade värdlandets TV-bolag RTP en tävling mellan sju portugisiska kompositörer där uppdraget var att skapa ett officiellt soundtrack (med olika delar så att det kan användas både under liveshowerna och andra evenemang i Lissabon) till ESC 2018.

Luís Figueiredo, som även låg bakom Salvador Sobrals “Amar Pelos Dois”, utsågs till vinnare och musikstycket (framfört av Orquestra Filarmonia das Beiras med António Lourenço som dirigent och där även Rui Guerreiro varit med vid studioarbetet) kan ni lyssna på här nedan. (Källa: eurovision.tv)


Eurovision Song Contest Lisbon 2018: Soundtrack | RTP” (2:06 – Apr 12, 2018)

Schlagerpinglan:Eurovisionens signaturmelodi (Marc-Antoine Charpentiers “Te Deum“) har sina begränsningar och det kan tänkas vara lite knepigt att välja ut passande musik till de olika tillfällena under ESC-veckorna så låter ju detta som ett bra initiativ av TV-bolaget. Att slutresultatet även blev så pass bra (pampigt och uppseendeväckande men likväl perfekt för tillfällen där inte alltför mycket fokus ska läggas på själva musiken) får väl ses som ett stort plus. 😀

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Eurovision Song Contest 2018 får eget officiellt soundtrack!”

 1. Daniel Dutt

  Hej!
  Mitt namn är Daniel Dutt och jag är intresserad av ett länk byte, jag kommer att släppa en ny låt snart och det vore fantastiskt om du kunde lägga upp en Spotify länk med bild på din blogg. Jag har en instagram sida där jag heter duttmusic, jag har för nuvarande 500+ följare som växer och växer där jag kan länka din sida 🙂 hör av dej om det låter intressant!
  Gillar din blogg, den e grym!

  Med vänlig hälsning, Daniel Dutt

  Svar från Schlagerpinglan:
  Då jag skriver uteslutande om MF-/ESC-artister på denna blogg så (om jag inte missat något) är det nog inte aktuellt, men jag önskar dig lycka till med låten.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se