Spanien Den 29:e januari vann Amaia och Alfred Eurovision-finalen av talangtävlingen “Operación Triunfo” med låten “Tu Canción“. Sedan dess har låten inte bara putsats till och fått en officiell video utan även blivit släppt i en engelsk version, se nedan.

Lyssna på Spaniens bidrag till Eurovision Song Contest 2018:
Bidrag / Artist: “Tu Canción”, Amaia y Alfred
Länkar: officiell musikvideofinalframträdande
live i Londonlive i Tel Avivlive i Amsterdamlive i Madrid
första live-testet + låttextengelsk version
Låtskrivare: Raúl Gómez, Sylvia Santoro

Schlagerpinglan: Då jag inte var överdrivet förtjust i den spanska originalversionen (och hade fördomen att de flesta låtar blir sämre när de ges ut i engelska versioner) så blev jag oerhört förvånad över min egen reaktion till denna version/video. Jag föll nämligen pladask för den och allt jag saknar i den spanska versionen (det där som verkligen berör) kommer fram på ett helt annat sätt här.

Jag trodde faktiskt aldrig att jag skulle skriva dess ord men: så synd att de inte tävlar med den engelska versionen i stället. Intressant när man upptäcker saker som går helt emot vad man trodde var näst intill en sanning… men mer om det när jag presenterar det spanska bidraget lite senare i kväll. På återseende. 😀

Mer om Spaniens förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Spanien i ESC 2018“ medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se