ESC 2018 Schlagerpinglan: Då det i morgon är dags för den första semifinalen av Eurovision Song Contest 2018 att avgöras så känns det som en bra tidpunkt att fastställa min slutliga topp-19-lista för semifinalen.

Inte helt oväntat så har det hänt en del sedan jag sammanställde listan senast och för ovanlighetens skull så har jag inga större problem att rangordna bidragen i år. Naturligtvis finns chansen att det förändras igen efter att jag sett bidragen framföras i semifinalen, men så här långt så är jag ganska säker på min sak. 😀

(Inom parentes är placeringen på mina personliga topplistor den 8:e april, en månad före semifinalen, samt den 13:e mars, just efter att alla bidragen presenterats.)

Schlagerpinglans topp-19-lista – ESC 2018: Semifinal 1:

Cypern 1. (3.) (4.) Cypern:
“Fuego”
Armenien 11. (10.) (8.) Armenien:
“Qami”
Tjeckien 2. (1.) (1.) Tjeckien:
“Lie to me”
Island 12. (12.) (9.) Island:
“Our Choice”
Makedonien 3. (2.) (2.) Makedonien:
“Lost And Found”
Estland 13. (13.) (12.) Estland:
“La forza”
Bulgarien 4. (7.) (11.) Bulgarien:
“Bones”
Österrike 14. (16.) (19.) Österrike:
“Nobody But You”
Schweiz 5. (4.) (3.) Schweiz:
“Stones”
Finland 15. (15.) (14.) Finland:
“Monsters”
Albanien 6. (5.) (10.) Albanien:
“Mall”
Litauen 16. (14.) (15.) Litauen:
“When We’re Old”
Azerbajdzjan 7. (6.) (6.) Azerbajdzjan:
“X My Heart”
Israel 17. (17.) (16.) Israel:
“TOY”
Grekland 8. (8.) (7.) Grekland:
“Oneiro Mou”
Irland 18. (18.) (18.) Irland:
“Together”
Vitryssland 9. (11.) (13.) Vitryssland:
“Forever”
Kroatien 19. (19.) (17.) Kroatien:
“Crazy”
Belgien 10. (9.) (5.) Belgien:
“A Matter of Time”

Schlagerpinglan: I denna semifinal så är det framför allt sju bidrag som jag känner lite extra för och som jag därför gärna ser i finalen. Av dessa är det bara tre som jag “måste” ha vidare för att kvällen inte ska få ett litet sorgset skimmer över sig, d.v.s. Cypern, Tjeckien och Makedonien. Chansen att hela trion tar sig vidare ser jag dock inte som så jättehög, men min semifinaltippning får jag återkomma till i morgon. Just nu så nöjer jag mig med att veta att jag har sju favoritbidrag som jag håller tummarna för inför kvällens juryrep och morgondagens live-show. 😀

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


28 kommentarer till “Eurovision 2018 – Schlagerpinglans Semifinal 1-favoriter”

 1. Nathalie

  Min första post för i år:
  Hur jag rankar semi 1:

  1. Grekland
  2. Israel
  3. Finland
  4. Estland
  5. Albanien
  6. Cypern
  7. Bulgarien
  8. Vitryssland
  9. Kroatien
  10. Azerbaijdzjan
  11. Armenien
  12. Tjeckien
  13. Belgien
  14. Makedonien
  15. Schweiz
  16. Österrike
  17. Litauen
  18. Island
  19. Irland

  Det ska bli mycket spännande imorgon!

 2. Marcus

  1 Israel
  2 Cypern
  3 Albanien
  4 Tjeckien
  5 Belgien
  6 Finland
  7 Armenien
  8 Österrike
  9 Bulgarien
  10 Irland

  11 Kroatien
  12 Island
  13 Litauen
  14 Azerbaijan
  15 Makedonien
  16 Österrike
  17 Estland
  18 Schweiz

 3. Marcus

  För lite koffein i systemet idag. 2an ska vara Grekland, Cypern typ plats 16 eller nånstans där.

 4. Adri

  The semi-final of death! Skräckblandad förtjusning – för många bra låtar lär behöva åka ut redan imorgon. Men några bra lär också avancera! Det finns fler värdiga finalister än finalplatser.

  1. Estland
  2. Azerbajdzjan
  3. Litauen
  4. Makedonien
  5. Schweiz
  6. Israel
  7. Tjeckien
  8. Cypern
  9. Bulgarien
  10. Belgien
  ——
  11. Österrike
  12. Finland
  13. Armenien
  14. Vitryssland
  15. Albanien
  16. Grekland
  17. Irland
  18. Kroatien
  19. Island

 5. johanna

  Min ranking av semi 1 (och nej jag har inte sett några rep för vill bli överraskad)

  1. Makedonien
  2. Litauen
  3. Azerbadsjdan
  4. Österrike
  5. Belgien
  6. Grekland
  7. Armenien
  8. Israel
  9. Albanien
  10. Irland

  11. Kroatien
  12. Schweiz
  13. Bulgarien
  14. Estland
  15. Island
  16. Cypern
  17. Tjeckien
  18. Vitryssland
  19. Finland

  Tror dessa går vidare: Tjeckien, Israel, Cypern, Azerbadsdjan, Armenien, Österrike, Finland, Belgien, Litauen och Grekland. Möjligen kan Estland ändå lyckas levs upp till hypen och då ligger Belgien eller Finland illa till tror jag….

 6. Adri

  Blir det en “fallen favorit”-situation redan i den första semifinalen så gissar jag att det är Belgien som blir lidande.

 7. Adri

  Eventuellt kanske också Bulgarien är i en riskzon då. (Jag tänker inte acceptera en utslagning för Estland. Då finns faktiskt risken att jag helt hoppar över finalen.)

 8. Mikaela

  1. Makedonien
  2. Israel
  3. Bulgarien
  4. Grekland
  5. Vitryssland
  6. Belgien
  7. Österrike
  8. Armenien
  – Detta fortfarande baserat på studioframträdanden.

 9. Daniela

  1. Grekland
  2. Albanien
  3. Israel
  4. Azerbaijdzjan
  5. Kroatien
  6. Irland
  7.Cyprus ( sanna har vuxit hos mig de senaste dagarn! Trodde inte jag skulle tycka om den men de gör jag, jag blev tagen av Elenis energi! 🙂 )
  8. Vitryssland
  9. Österrike
  10. Tjeckien
  —————————-
  Jag hoppas på dessa 10 bidrag i finalen på lördag! Good Luck Guiz! ❤️

 10. Daniel

  Min personliga ranking till slut blev så här:

  1. Cypern
  2. Bulgarien
  3. Armenien
  4. Israel
  5. Österrike
  6. Finland
  7. Belgien
  8. Estland
  9. Irland
  10. Albanien
  11. Vitryssland
  12. Azerbadsjdan
  13. Grekland
  14. Makedonien
  15. Litauen
  16. Kroatien
  17. Tjeckien
  18. Schweiz
  19. Island

 11. Zacke

  Min ranking är för tillfälligt såhär;

  1: Bulgarien
  2: Albanien
  3: Israel
  4: Belgien
  5: Estland
  6: Litauen
  7: Armenien
  8: Kroatien.
  9: Azerbajdzjan
  10: Grekland
  —————
  11: Irland
  12: Finland
  13: Österrike
  14: Makedonien
  15: Tjeckien
  16: Cypern
  17: Vitryssland
  18: Island
  19: Schweiz

 12. finländare

  Min personliga rankning:

  1. Grekland
  2. Vitryssland
  3. Bulgarien
  4. Tjeckien
  5. Finland
  6. Schweiz
  7. Belgien
  8. Estland
  9. Israel
  10. Österrike
  ————————-
  11. Cypern
  12. Island
  13. Litauen
  14. Kroatien
  15. Azerbajdzjan
  16. Makedonien
  17. Albanien
  18. Irland
  19. Armenien

 13. Mr A

  Hej Pinglan. Här kommer mina listor hur jag gillar låtarna:

  ESC -18

  1. Israel
  2. Finland
  3. Cypern
  4. Sverige
  5. Tjeckien
  6. Frankrike
  7. Danmark
  8. Belgien
  9. Azerbajdzjan
  10. Australien
  11. Vitryssland
  12. Ukraina
  13. Moldavien
  14. Bulgarien
  15. Österrike
  16. Grekland
  17. Polen
  18. Italien
  19. Serbien
  20. Kroatien
  21. Estland
  22. Irland
  23. Island
  24. Spanien
  25. Montenegro
  26. Slovenien
  27. Schweiz
  28. Storbritannien
  29. Rumänien
  30. Litauen
  31. Malta
  32. Ungern
  33. Nederländerna
  34. FyroMakedonien
  35. Armenien
  36. Lettland
  37. Albanien
  38. Tyskland
  39. Norge
  40. Georgien
  41. Ryssland
  42. San Marino
  43. Portugal

  Semi 1
  1. Israel
  2. Finland
  3. Cypern
  4. Tjeckien
  5. Belgien
  6. Azerbajdzjan
  7. Vitryssland
  8. Bulgarien
  9. Österrike
  10. Grekland
  11. Kroatien
  12. Estland
  13. Irland
  14. Island
  15. Schweiz
  16. Litauen
  17. FyroMakedonien
  18. Armenien
  19. Albanien

  Semi 2
  1. Sverige
  2. Danmark
  3. Australien
  4. Ukraina
  5. Moldavien
  6. Polen
  7. Serbien
  8. Montenegro
  9. Slovenien
  10. Rumänien
  11. Malta
  12. Ungern
  13. Nederländerna
  14. Lettland
  15. Norge
  16. Georgien
  17. Ryssland
  18. San Marino

  Final
  1. Frankrike
  2. Italien
  3. Spanien
  4. Storbritannien
  5. Tyskland
  6. Portugal

 14. Mikaela

  Gissar dessa går vidare: Grekland, Tjeckien, Israel, Cypern, Azerbajdzjan, Österrike, Bulgarien, Belgien, Estland och Armenien.

 15. Finne

  Ganska skönt att inte ha någon större favorit i denna semi. Håller halvhjärtat tummarna för Tjeckien då jag tycker mer om den än de övriga bidragen med ”segerchans”.

  Vet inte riktigt hur jag skall förhålla mig till mitt kära hemland Finland. Å ena sidan har jag svårt att hitta tio bidrag som är bättre, och vi är ju inte direkt bortskämda med finalplatser. Å andra sidan skulle en utslagning vara en knäpp på fingrarna åt personen/-rna som kom på den briljanta idén att strunta i en hederlig uttagning och istället göra UMK till ”vilken av Saaras dängor är minst värdelös”.

  Utslagen torde i varje fall min största favorit bli i andra semin. Jag befarar att Georgien inte har en chans.

 16. Mia

  Härligt att se så många seriösa Mello- och ESC-nördar på ett ställe! Här är en till och här är mina analyser:

  http://overallisbrallis.blogg.se/

 17. Micke

  Härmed utnämner jag ZACKE till vinnare av det stora “PRICKA MEST RÄTT MED MICKE PRISET”.

  Zacke har prickat in sju av de tio Micke har på sin topp 10. Han har dessutom med ett åttonde som gränsar till plats på Mickes lista. Det enda negativa man kan säga om honom är att han har de två sämsta bidragen i semifinal 1 så högt upp som elva och tolva. Ja ja, ingen är fullkomlig 🙂 BRA GJORT ZACKE 🙂

  Vågar jag ens slänga in min ranking nu? Tar chansen 🙂

  TILL FINAL:
  1. (4) Grekland
  2. (5) Bulgarien
  3. (6) Makedonien
  4. (7) Estland
  5. (9) Belgien
  6. (11) Albanien
  7. (15). Kroatien
  8. (21) Azerbajdzjan
  9. (25) Litauen
  10. (26) Schweiz
  —————————
  UTSLAGNA:
  11. (27) Österrike
  12. (28) Israel
  13. (29) Armenien
  14. (34) Tjeckien
  15. (36) Vitryssland
  16. (37) Cypern
  17. (39) Island
  18. (41) Finland
  19. (42) Irland

  Grekland, Bulgarien, Makedonien och Estland måste bara till final.

  Finland och Irland är så extremt dåliga att de bara måste missa final.

  @Nathalie, vi har iaf samma etta och samma jumbo 

 18. En polack

  Så tror jag det blir imorgon 🙂 🙂 🙂

  1 Bulgarien
  2 Israel
  3 Cypern
  4 Estland
  5 Grekland
  6 Tjeckien
  7 Armenien
  8 Österrike
  9 Litauen
  10 Belgien
  —————————-
  11 Finland
  12 Azerbajdzjan
  13 Vitryssland
  14 Albanien
  15 Kroatien
  16 Irland
  17 Schweiz
  18 Makedonien
  19 Island

  Så vill jag att resultatet ska set ut 🙂 (mycket enklare…)

  1 Bulgarien
  2 Grekland
  3 Cypern
  4 Österrike
  5 Estland
  6 Tjeckien
  7 Azerbajdzjan
  8 Finland
  9 Vitryssland
  10 Israel
  ———————–
  11 Albanien
  12 Armenien
  13 Belgien
  14 Litauen
  15 Kroatien
  16 Schweiz
  17 Makedonien
  18 Irland
  19 Island

  Sammanfattning: Den första semifinalen som äger rum imorgon är ett blodbad och det kommer vara starka låtar som kommer stanna kvar i semifinalen. Det blir jäkligt spännande att se vad som händer med länderna: Belgien, Vitryssland, Finland, Armenien, Azerbajdzjan, Albanien och Litauen. Det kommer vara spännande minuter när finalisterna ropas ut. Det kan inte skilja mycket poäng mellan platserna 8-12. Schweiz, Makedonien, Irland, ISLAND och Kroatien är nog chanslösa. Frågan är vad juryn går igång på. Jag hoppas verkligen medlemmarna i varje land kan hålla isär sina personliga åsikter med de punkter de utgår ifrån. Juryn är där för att bedöma musikalisk kvalité. Tittarna ska rösta på vad de känner för. Punkt.

  Ska bli spännande också att se programmet i helhet men också att mysa framför tv:n. Imorgon är dagen vi alla ESC-nördar har längtat efter så det kommer bli exiting 🙂 🙂 God ESC-fortsättning alla nördar!! 🙂 Hoppas ni får en trevlig tisdagskväll 🙂

 19. Micke

  @Zacke du van ju större än så. Hur fasen räknar jag egentligen. Vi har ju åtta gemensamma på våra TOPP 10, inte sju 🙂

  Alla på din Topp 10 är på min Topp 13.

  @En Polack, jag önskar dig detsamma. Förstår bara inte vad du har emot Makedonien? En av mina fyra favvisar imorgon. Men de övriga tre av mina tisdagsfavvisar har du ju topp 5 iofs. Grekland, Bulgarien och Estland 🙂 Ha det gott nu 🙂

 20. Schlagerpinglan

  Hej alla och tack för ert engagemang. 😀 Jag tycker att det är jätteroligt att få studera andras listor (som både känns uppmuntrande och rejält förvirrande) vilket ger en påminnelse om att allt inte är så enkelt som man kanske kan få för sig när man själv (efter vanligtvis mycket velande) kommit fram till hur “bra” bidragen är. 😀 Att vi alla skulle bli 100% nöjda i kväll är ju uteslutet men förhoppningsvis får vi något att glädja oss åt allihopa. Återigen tack och “god ESC” (eller vad det kan heta) på er alla. 😀

 21. Micke

  Så här kan man sammanfatta mina “förhoppningar och farhågor” inför kvällen:

  VÄLDIGT BESVIKEN OM DE MISSAR FINAL:
  Grekland, Bulgarien, Makedonien och Estland

  HOPPAS PÅ FINAL:
  Belgien, Albanien, Kroatien och Azerbajdzjan

  HELT OK OM DE GÅR TILL FINAL:
  Litauen, Schweiz, Österrike och Israel

  HELST INTE TILL FINAL:
  Armenien och Tjeckien

  HOPPAS ATT DE MISSAR FINAL:
  Vitryssland, Cypern och Island

  EXTREMT BESVIKEN OM DE GÅR TILL FINAL:
  Finland och Irland

 22. Daniela

  @Micke: vi lär bli extremt besvikna då Finland Will make it to the final! Gush, I do not like it att all! Ska hå till badrummet då hon uppträder! Får konstiga vibbar av den låten!

 23. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag gör en liknande uppdelning:

  VÄLDIGT BESVIKEN OM DE MISSAR FINAL:
  Cypern, Tjeckien och Makedonien

  HOPPAS PÅ FINAL:
  Bulgarien, Schweiz, Albanien, Azerbajdzjan

  HELT OK OM DE GÅR TILL FINAL:
  Grekland, Vitryssland, Belgien

  HELST INTE TILL FINAL:
  Resten av länderna (bortsett från Finland och Island som jag trots allt håller en liten tumme för då jag inte kan låta låta bli att ömma lite för våra grannar)

 24. Micke

  Kul att du hakar på pinglan. Känner att jag var lite hård mot de under rubriken HOPPAS ATT DE MISSAR FINAL. Hoppas väl egentligen inte att de ska missa final men om jag får välja mellan att de går till final eller missar final så väljer jag det sistnämnda. Extremrubriken står jag dock för.

  @Daniela, ja Finland har jag haft svårt för från dag ett. Begriper mig helt enkelt inte på den. Från en hemsk video till en hemsk låt.

  Roade mig med att kolla vilka 10 som skulle vara i final om vi 13 som tyckt till här hade fått bestämma. Det enda som fattades var nian och tian från Mikaela men annars hade det sett ut som följer. De tre på första plats tyckte elva av oss tretton skulle vara i final.

  1. Bulgarien 11
  1. Belgien 11
  1. Israel 11
  4. Grekland 10
  5. Albanien 8
  6. Azerbaijdzjan 8
  6. Österrike 8
  6. Cypern 8
  9. Estland 7
  9. Tjeckien 7
  —————————
  11.Armenien 6
  11. Vitryssland 6
  13. Makedonien 5
  13. Litauen 5
  13. Finland 5
  16. Kroatien 4
  16. Schweiz 4
  16. Irland 4
  19. Island 0

  Bara Island som inte en enda av oss 13 vill ha i final. Skönt att se Finland och Irland så pass långt ned 🙂

 25. En polack

  @Micke. Makedonien är alltid bra vägen till ESC men när de väl ska upp på scen är allt pannkaka

 26. Schlagerpinglan

  @Micke, Anledningen till att jag inte behövde kategorisera de “övriga” bidragen i denna semifinal är helt enkelt att jag inte hittat något som stör mig speciellt mycket. Visst kommer jag att bli lite irriterad inledningsvis när de “stjäl” finalplatserna från mina favoriter (oundvikligt) men ingen av dem stryker mig så mycket mothårs att jag absolut inte vill se dem i final. Lite konstig känsla faktiskt då det brukar finnas i alla fall några stycken per semifinal som jag “väljer bort”. 😀

 27. Micke

  @Pinglan, jag känner nästan likadant. Jag brukar ha fler som stryker mig medhårs men i år är det bara tre stycken. Finland och Irland då i semifinal och ett onämnbart land i semifinal 2. Samtidigt är det nio stycken jag gillar väldigt mycket.

  @En Polack, jag har inte sett Makedonien live än så jag vet faktiskt inte. Studioversionen gillar jag dock skarpt

 28. Zacke

  Micke; Med tanke på hur lika vi tycker, om kvällens bidrag, hoppas jag att du bli nöjd med de mesta efter kvällen 😉

  Hursomhelst kul att det äntligen drar igång nu. Jag gör en liknande uppdelning som några av er andra

  VÄLDIGT BESVIKEN OM DE MISSAR FINAL:
  Bulgarien, Albanien

  HOPPAS PÅ FINAL:
  Israel, Belgien, Estland, Litauen, Armenien, Kroatien

  HELT OK OM DE GÅR TILL FINAL:
  Azerbadjzan, Grekland, Finland, Irland, Österrike, Makedonien

  HELST INTE TILL FINAL:
  Tjeckien, Cypern

  HOPPAS ATT DE MISSAR FINAL:
  Vitryssland, Island, Schweiz

  Finns ingen jag riktigt avsky i denna semifinalen.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se