ESC 2018 Schlagerpinglan: I kväll klockan 21:00 är det, som sagt, dags för den första semifinalen av Eurovision Song Contest 2018 och all inför-info om showen och dess tävlande bidrag hittar ni i en sammanställning här medan min traditionsenliga gissning av resultatet följer här:

Här nedan ser ni vilka tio länder som jag tror tar sig vidare till finalen från kvällens semifinal. (Med reservation för att jag kanske ändrar mig efter att ha sett själva showen.):

Schlagerpinglan tror på följande bidrag från ESC 2018 – Semi 1: (i alfabetisk ordning)
Azerbajdzjan Azerbajdzjan – “X My Heart“, Aisel
Belgien Belgien – “A Matter of Time“, Sennek
Bulgarien Bulgarien – “Bones“, Equinox
Cypern Cypern – “Fuego“, Eleni Foureira
Estland Estland – “La forza“, Elina Nechayeva
Grekland Grekland – “Oneiro Mou“, Yianna Terzi
Israel Israel – “TOY“, Netta
Litauen Litauen – “When We’re Old“, Ieva Zasimauskaitė
Tjeckien Tjeckien – “Lie to me“, Mikolas Josef
Österrike Österrike – “Nobody But You“, Cesár Sampson

Schlagerpinglan: Utgångsläget här är att jag tror att Azerbajdzjan, Bulgarien, Cypern, Israel och Tjeckien är “säkra” finalister medan Irland och Island är de jag har svårt att se som 2018-finalister. Sedan blir det lite klurigare. 😀

Eftersom både Estland och Österrike ligger så bra till oddsmässigt så fick även de vara med bland mina tippade finalister. Då återstår det tre finalplatser och tio bidrag. Här vill jag ju gärna tippa med hjärtat och säga Makedonien, Schweiz och Albanien men då jag märker att jag inte kan placera vare sig Belgien, Litauen eller Grekland under strecket så verkar jag redan ha mina tio finalister klara.

Känner jag mig nöjd med denna tippning? Nej, knappast, men så får det bli. 😀 Jag har svårt att se Armenien utanför finalen och även Kroatien ser jag som en möjlig finalkandidat men vem skulle jag i så fall plocka bort? Nej, vid någon punkt så får man sluta vela och inse att det bara är ett litet roligt tidsfördriv som inte ska tas på för stort allvar. Mina personliga favoriter är jag dock säker på och de hittar ni här. 😀

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


18 kommentarer till “Eurovision 2018: Dags att gissa resultatet av Semifinal 1”

 1. Marcus

  Hm… Detta blir svårt. Det är många helt okej skvallåtar i den här semin, men nått sånt här tror jag :

  1 Israel
  2 Tjeckien
  3 Cypern
  4 Azerbaijan
  5 Armenien
  6 Estland
  7 Grekland
  8 Belgien
  9 Albanien
  10 Bulgarien

 2. Adri

  Alltså jag är på riktigt nervös inför ikväll – och jag tävlar ju inte ens. Men det är av den enkla anledningen att det aldrig varit en starkare semifinal än detta.

  Jag vill ha med mig 12 bidrag till lördagens final. Och det går inte av flera anledningar.

  1. Det är bara tio finalplatser.
  2. Grekland och Armenien lär gå vidare så då ryker två till från mitt “drömresultat”, för jag håller varken Armeniens sirapssega skrik-låt eller Greklands tv-spelsmusik vidare högt faktiskt.

  Dessa tio VILL jag ha med mig till finalen (OBS! inte de jag tror på alltså):

  * ESTLAND (Alltså jag kommer gråta om denna missar. För då har jag tappat sååååå mycket förtroende för Europa. Ja, man ska respektera andras smak. Och det gör jag. Men hur kan INTE höra magi här?! Crazy.)

  * Azerbajdzjan (Denna tippas alltså åka ut. Jag kommer faktiskt bli riktigt upprörd om Azerbajdzjan tar sig vidare med “Start a fire” och “Hour of the wolf”, men inte denna fullpotten!)

  * Litauen (Som tur är verkar denna ha växt på folk under repen. Så jag hoppas på denna söta tjej och hennes söta ballad.)

  * Makedonien (Åh jag vill ha denna i finalen, men detta är nog den favorit som jag nästan släppt redan nu. Den kommer inte klara det – om det inte är en ENORM förbättring från repklippet förra veckan. Tyvärr.)

  * Schweiz (Jag har faktiskt inte släppt taget här än. Jag tror lite på denna, trots att typ ingen annan gör det. Hennes röst är 10/10 live. Liveversionen är så mycket bättre än i studion – och scenframträdandet snyggt. Deras sena startnummer kanske gör så att låten är färsk i tittarnas minnen när det är röstningsdags och det kan gynna dem. Jag säger inte att de KOMMER gå till final, men jag säger dock att mitt hopp för det inte är släckt än 🙂 )

  * Israel (Den kanske inte vinner. Den kanske vinner. Folk verkar oense, desto mer efter det att repklippet släpptes. Menmen… den kommer få en placering som israeliterna kommer vara stolta över 🙂 )

  * Tjeckien (Inte heller några tvivel här. Denna lär gå vidare)

  * Cypern (Lite kul om denna vinner – och Salvador som är värsta fast food music-shamare ska lämna över trofén. Jag vet inte om den vinner. Den känns inte så juryvänlig. Men jag blir inte rakt missnöjd för den har ju växt rejält! 🙂 Även kul om den vinner då jag alltid gillar en skräll – om det är en bra låt dvs 😉 )

  * Bulgarien (Tvivelaktig show, men låten är där)

  Det är dem nio som jag MÅSTE ha med mig. Ja, jag kommer ju bli lite besviken ikväll 🙂 Jag inser det redan nu, men förhoppningsvis så kanske glädje åtminstone dominerar 🙂

  Dessa tre tävlar om sista finalplatsen FÖR MIG:

  * Belgien
  * Österrike
  * Finland

  Med en liten spark i rumpan för Grekland som faktiskt höjde sig på repen – men låten är som sagt ren och skär “tv-spelsmusik”.

 3. Adri

  Jag tänker inte ens ge mig på att gissa vilka finalisterna blir. Det kanske är tråkigt att peka ut folk negativt, men det är faktiskt betydligt lättare att peka ut vilka som INTE tar sig dit.

  Island: Tyvärr. Juryn kanske kan ge den åtminstone tvåsiffrigt – men jag tror den är låst i botten 3. Ska inte säga för mycket med tanke på att San Marino och deras discoversion av Leonard Cohen kom 12a 2016, och inte sist som alla skvallrat för i försäsongen 🙂

  Kroatien: Söt tjej, med bra röst. Men oj oj oj – vilken låt som inte kommer fastna hos vare sig jury eller tittare tror jag. Hon har imponerat på repen har jag förstått. Som sagt, hon är bra. Men låten är tyvärr inte det för de flesta tror jag. Och jag tror inte liveframträdandet kommer väcka så starka åsikter heller.

  Makedonien: Detta är ju en ENORM favorit som (i studioversion) kommer fortsätta vara det, men jag har tyvärr inte övertygats live 🙁 Jag håller ju alltid extra tummar för de som kanske inte vanligtvis lyckas i tävlingen så jag hoppas ju! Men jag har gärna EXTREMT fel här, för jag vill höra denna igen på lördag.

  Irland: Jag skriver ändå Irland här. Hade detta varit två veckor sedan hade jag varit BOMBSÄKER. Men nu har jag sett att de verkligen fått till ett kanonframträdande, och ett väldigt lyckosamt startnummer. Men jag tror ändå inte den kommer dra tillräckligt långt för att gå till final. Men den kommer inte sist tror jag.

 4. Finne

  Bombsäkra:
  Israel
  Cypern
  Bulgarien
  Tjeckien
  Estland

  Övriga fem:
  Grekland
  Azerbajdzjan
  Belgien
  Österrike
  Armenien

  Jag kommer ju inte att ha alla rätt, så Schweiz, Finland och Litauen kan knipa en eller två platser av ”övriga fem”.

  Detta baserar jag på låt, hajp och vilka länder det är fråga om. Skulle t.ex. Azerbajdzjan och Makedonien byta låt skulle jag fortfarande gissa att Azerbajdzjan går vidare.

  Om någon utanför mina 13 riktigt får till det (har inte följt med övningarna) finns det ytterligare några länder som kan överraska, men vi får helt enkelt se.

 5. Josef

  Semifinal 1 vad jag tror

  1. Israel
  2. Cypern
  3. Estland
  4. Bulgarien
  5. Tjeckien
  6. Grekland
  7. Finland
  8. Armenien
  9. Litauen
  10 Azerbadjan
  ***********
  11 Österike
  12 Kroatien
  13 Schweiz
  14 Vitryssland
  15 Albanien
  16 Slovenien
  17 Makedonien
  18 Island (Jag brukar få in mellan 7-9 rätt tidigare år) 😀

 6. Schlagerpinglan

  @Adri, Vad gäller Irland så var även jag lite inne på att de eventuellt kan ha lyft sitt bidrag lite i och med framträdandet (vilket jag i och för sig först vill se själv innan jag skriver för mycket) men slutsatsen blev trots det en finalmiss. Hur som helst så ska det bli intressant att se då jag numera har lite förhoppningar. 🙂

 7. Josef

  Oj glömde Irland! 🙁

  så här ser listan där Irland kommer in

  17 Irland
  18 Makedonien
  19 Island

 8. Schlagerpinglan

  @Finne, Nej, inte heller jag kommer att ha alla rätt (hoppas att mina favoriter skräller) för hur man än vrider och vänder på det så kan man ju argumentera för de flesta bidrags “rätt” att vara med i finalen. De har ju trots allt genomgått någon form av sållning innan de presenteras här. Hur som helst, ska bli väldigt intressant att följa upplösningen. 😀

 9. Schlagerpinglan

  @Josef, Jag kan gå in och justera din lista i efterhand. Behöver bara veta var Belgien ska hamna (tar bort Slovenien på plats 16 som ej tävlar i kväll).

 10. Mats

  Mitt tips för kvällens semifinal
  Till final (i den ordningen jag rankar dem)

  1. Bulgarien
  2. Grekland
  3. Cypern
  4. Belgien
  5. Israel
  6. Azebadzjan
  7. Vitryssland
  8. Finland
  9. Tjeckien
  10.Estland

  Måste erkänna att jag tippar lite med hjärtat när det gäller Azerbadzjan och Vitryssland samt att jag inte är jätteförtjust i Tjeckien och Estland men de två länderna lär sannolikt gå till final. En spännande tisdagkväll har vi hursomhelst att se fram emot.

 11. Schlagerpinglan

  @Mats, Roligt att se att någon tror på Vitryssland (jag har med landet bland de tio jag hoppas gå vidare men förstår inte riktigt hur det ska gå till / vem som ska offras i stället) även om det gör ekvationen ännu mer klurig att få ihop. 😀

 12. Nathalie

  Dessa 10 går till final ikväll:
  Grekland
  Israel
  Bulgarien
  Cypern
  Armenien
  Azerbaijdzjan
  Finland
  Tjeckien
  Estland
  Österrike

  Dessa 10 vill jag ha till final:
  Grekland
  Estland
  Israel
  Finland
  Vitryssland
  Cypern
  Albanien

  Följande 3 tillhör dock inte favoriterna:
  Kroatien
  Belgien
  Bulgarien

 13. Nathalie

  Jag kommer bli mest besviken ifall Estland & Finland missar finalen ikväll.

 14. Krille

  Tror att följande kommer gå vidare rankar 1-19 på hur säker de kommer/inte kommer gå vidare
  Kommerr att gå vidare utan problem:
  1. Cypern (Största växarn personligen för mig och skulle inte ha något emot om hon vinner och ironin att snabbmatsmusiken går ut segrande)
  2. Israel
  3. Tjeckien
  4. Estland
  5. Bulgarien

  Relativt säker:
  6.Grekland

  Borderline för dessa bidrag:
  7. Österrike
  8. Litauen
  9. Belgien
  10. Azerbadzjan
  ———————————-Final/Inte final
  11. Finland
  12. Armenien
  13. Schweiz
  14. Vitryssland
  15. Kroatien

  Relativt säker att de inte kommer till final
  16. Irland
  17. Albanien

  Kommer missa final:
  18. Makedonien (Var plats 4 på min personliga lista innan repen men jag måste säga att makedonierna har stora problem med att göra en intressant show)
  19. Island (Tycker synd att en sån bra röst och personlighet går till en sån där sång tyvärr)

  Vad jag hoppas
  1. Tjeckien
  2. Cypern (Vilken växare. Vilken show hon verkar bjuda på en top 10 plats i min lista är i sin ordning)
  3. Bulgarien
  4. Vitryssland
  5. Kroatien
  6. Estland
  7. Israel
  8. Belgien
  9. Österrike
  10. Schweiz
  ———————————————————————————————————————-
  11. Litauen (Låtmässigt ligger Litauen och Irland lika men den litauska sångerskan är jag mer, urgulligt framträdande)
  12. Irland
  13. Grekland (Verkar vara förbaskat tråkigt live och rösten är sådär en top 10 låt som rasar)
  14. Makedonien (Värre än Greklands ras hade den som tidigare skrivet som nr 4 men scenframträdandet gör att jag jag helst inte vill se den i final)
  15. Azerbadzjan
  16. Albanienn (Gilladen den vid första ögonblicken fast sen såg jag att set kanske inte är så bra som den verkar men sångarens röst är fantastiskt).
  17. Armenien
  18. Finland
  19. Island (Om det är något positivt så ligger den iallafal på nummer 41 i min topp lista och inte sist)

 15. Krille

  Den som har dock sjunkit mest är Belgien när den kom ut var den i min top 10 sedan min favorit t.o.m över Ungern. Sedan pendlade Ungern och Belgien som nr 1 och 2 och efter live framträdandet från båda låtarna så var det uppenbart vilken som var nummer 1 och Belgien åkte ner till nummer 6. Sedan efter repetitionerna har de åkt rutschkana ner då framträdandet är alldeles för tomt. Något som hade kunnat gjort som att det hoppade upp till top 2 är antaligen en dansare som är bond inspirerat som dansar med Sennek eller två dansare ala bond style och Sennek står och sjunger som en tredje person.

 16. Daniela

  Jag hoppas att Finland och Belgien inte går till final för jag vill ha med varje pris Grekland, Albanien, Azerbaijdjan, Vitryssland, Cypern, Kroatien, Irland, Österrike, eventuellt Schweiz men inte de två! De saknar karisma totalt! Och jag tycker att Eugen Ellee vad nu han heter, killen för Slbanien är suverän! ❤️

 17. Daniela

  Israel också till final, glömt om just henne! 🙂

 18. Zacke

  Dessa tror jag går till final

  Cypern
  Israel
  Bulgarien
  Estland
  Tjeckien
  Grekland
  Finland
  Armenien
  Belgien
  Vitryssland

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se