ESC 2018 Schlagerpinglan: På tisdagskvällen den 8:e maj avgjordes den första semifinalen av Eurovision Song Contest 2018. Resultatet, d.v.s. vilka tio länder som gick vidare till finalen den 12:e maj, ser ni här nedan (presenterade i den ordning de avslöjades).

Ifall ni missade showen eller helt enkelt vill se något lands bidrag igen så har sammanställningen här nedan kompletterats med länkar till alla de tävlande artisternas semifinal-framträdanden (samt repklippen från de finalklara bidragen från Portugal, Spanien och Storbritannien). Det exakta resultatet och fördelningen mellan tittar- och jury-röster avslöjas däremot inte förrän efter finalen.


Recap of all the songs performed at the first Semi-Final of the 2018 Eurovision Song Contest

Vid den efterföljande presskonferensen kommer det att lottas fram i vilken del av finalen de nykläckta finalisterna ska starta, resultatet nedan uppdateras efterhand:

De tio länder som gick till finalen av ESC 2018 från semifinal 1 (+var de startar i finalen):
Österrike Österrike Nobody But You“, Cesár Sampson (första halvan av finalen)
Estland Estland La forza“, Elina Nechayeva (första halvan av finalen)
Cypern Cypern Fuego“, Eleni Foureira (andra halvan av finalen)
Litauen Litauen When We’re Old“, Ieva Zasimauskaitė (första halvan av finalen)
Israel Israel TOY“, Netta (andra halvan av finalen)
Tjeckien Tjeckien Lie to me“, Mikolas Josef (andra halvan av finalen)
Bulgarien Bulgarien Bones“, Equinox (andra halvan av finalen)
Albanien Albanien Mall“, Eugent Bushpepa (första halvan av finalen)
Finland Finland Monsters“, Saara Aalto (andra halvan av finalen)
Irland Irland Together“, Ryan O’shaughnessy (andra halvan av finalen)

Länderna som ej tog sig vidare från den första semifinalen av Eurovision 2018:
Azerbajdzjan Azerbajdzjan X My Heart“, Aisel
Island Island Our Choice“, Ari Ólafsson
Belgien Belgien A Matter of Time“, Sennek
Vitryssland Vitryssland Forever“, Alekseev
Makedonien Makedonien Lost And Found“, Eye Cue
Kroatien Kroatien Crazy“, Franka
Grekland Grekland Oneiro Mou“, Yianna Terzi
Armenien Armenien Qami“, Sevak Khanagyan
Schweiz Schweiz Stones“, Zibbz

Övriga video-klipp med anknytning till den första semifinalen:
PortugalO Jardim“, Cláudia Pascoal (Portugals bidrag)
SpanienTu Canción“, Amaia y Alfred (Spaniens bidrag)
StorbritannienStorm“, SuRie (Storbritanniens bidrag)

♥ “Throwback to Salvador Sobral’s Amar Pelos Dois in Kyiv
♥ “ESClopedia part I – First Semi-Final of the 2018 ESC
♥ “The qualifiers announcement of the first Semi-Final of the 2018 ESC
♥ “The 10 qualifiers from the first Semi-Final of the 2018 ESC

Schlagerpinglan: Även om jag återkommer i morgon med lite åsikter om de olika bidragen och semifinalen i stort så måste jag ändå redan nu skriva av mig lite snabbt:

Inför semifinalen så var Cypern min stora förhands-favorit och efter att ha sett alla de 19 bidragen framföras så kunde jag dra en lättnads suck då jag tyckte att Eleni Foureira stod för den överlägset bästa framträdandet och jag kan gå och lägga mig med ett stort leende på läpparna. 😀

Vad gäller finalisterna i stort så tyckte jag att sju av dem var ganska väntade medan jag är lika glad över Albaniens och Finlands finalbiljetter som jag är överraskad över Irlands… men mer om det i morgon. Jag hoppas ni har haft en lika trevlig kväll som vi haft här. På återseende. 😀

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


34 kommentarer till “Resultatet av Eurovision Song Contest 2018: Semifinal 1”

 1. En polack

  Varför Irland?????????

 2. Adri

  Överlag är nöjd! För jag fick med mig fler favoriter än väntat!

  Men jag sörjer Schweiz mest av allt! 🙁 Jag föredrar finaler såklart, men det verkar inte funka. De kanske ska göra en Frankrike/Nederländerna och vända sin otur med internval?

  Zibbz <3

 3. Mats

  Kan konstatera att jag bara fick in 6 av de 10 som jag hade tippat till final, tråkigt att Azerbadzjan och Grekland åkte ur. Får gratulera Pinglan att du hade med Litauen i ditt tips, den trodde jag inte på. Mest överraskande: Albanien och framförallt Irland, blev nästan chockad när den ropades upp som sista finalist.

 4. Finne

  @polack, jag misstänker att Storbritannien lyckats rösta fram både Irland och Finland till en finalplats.

 5. Krille

  Ajaj 7 av 10 fick en smäll på fingrarna för att påpeka att Albanien och Irland var nästan garanterande att vara utslagna. Men båda artisterna gjorde väldigt bra ifrån sig så jag är inte alls missnöjd med resultatet och tippade Finland att vara det land som skulle snubbla på målsnöret men så blev inte fallet. Vilket jag faktiskt är lite besviken över p.g.a att det fanns andra artister jag föredrog mycket mer. Både Irland och Albanien växte hos mig främst Irland och föredrog dem i final framför Schweiz. Vilket så blev och Albanien var boderline. Så fick iallafall 7 av 10 låtar igenom men som tidigare skrivet är definitivt inte besviken att Albanien också fick en finalplats fantastisk sångare men Finland kunde gått missa.

 6. Marcus

  1. Israel MÅSTE ha vunnit ikväll, ingen annan kom ens nära!
  2. Sörjer Grekland och Belgien. För bra för Eurovision tydligen.
  3. Irland och Litauen hade ungefär en halv låt tillsammans, men de drygade ut minutrarna med att fullkomligen äta upp kamerorna. Där snackar vi scennärvaro!
  4. Älskade Finland! Hur i helskotta kunde en sån hot mess gå vidare? Jag gillar den men trodde den var dödfödd.
  5. Bäst röst i år? Eugent Bushpepa!

 7. Adri

  Jag är inte alls säker på att Israel vann ikväll faktiskt. De kanske gjorde det, jag förnekar det inte heller 🙂 Men jag vet inte… det kanske bara var jag, men jag ville ha det mer galet! Detta var lite för “normalt” tyckte jag. Jag kanske är ensam där.

  Min favorit förblir underbara ESTLAND <3 Men den som växte mest var Litauen (och då var de ändå min fjärdeplats innan)

 8. Krille

  Tror Cypern vann denna semi dock. Israel eller Estland som nr 2 och 3 Tjeckien 4, Bulgarien 5 sedan är hela semifinal exkluderas Island och Makedonien en stor klump där poängen inte ligger långt ifrån varandra.

 9. Zacke

  6/10 är väl inget att hänga i julgranen, men spelar ingen roll för är oerhört nöjd med resultatet. Extra kul att Albanien och Irland skrällde. Albanien var min favorit ikväll (vilken röst!) och Irland växte otroligt. Synd att Belgien rök men det var verkligen inget kul framträdande så inte överraskande. Annars gick alla mina favoriter vidare. Jag tror att Cypern vann semifinalen före Israel och Bulgarien

 10. Marcus

  Den här Cypern-hajpen, kan nån förklara den? En Beyoncé -wannabe som gör en okej dussinpop låt utan att varken kunna dansare eller sjunga mer än halvdant? Versen bygger upp till nått refrängen inte levererar.

  Alltså… Den är inte dålig. Långt ifrån. Men vinnare? Hur?!

 11. Marcus

  Dansa *

 12. Adri

  “utan att varken kunna dansa eller sjunga mer än halvdant”

  Oh boy… jag tror inte vi såg samma framträdande! 😉 Jag tycker hon sjöng bra, för sin låt (jag tänker så: det hade bara låtit jäääääkligt weird om någon Whitney Houston sjöng “Fuego”). 🙂

  Och dansa skulle jag säga att hon kan, men där är jag heller inte vidare kräsen. Jag imponeras aldrig av dans ändå. Det är en så tråkig konstform tycker jag. Men det såg ju bra ut! 🙂

 13. Marcus

  För mig skrek det mest klassens timme med nån begåvad tjej men som ändå hade behövt sång- och danslektioner…

  Sen stör jag mig orimligt (och jag menar det!) mycket på att den spanska låttiteln. Varför inte bara grekiskans Fotia istället? Hade låtit mycket bättre och då hade jag kunnat accepterar en vinst ^^

 14. Johan

  Alltså jag måste faktiskt säga att det här nog var den starkaste semifinalen på många, många år. Ojoj. Har inte följt med så mycket nu i vår på grund av mycket jobb, men jäklar vilken överraskning! Edward Af Sillén dömde det som det starkaste startfältet sedan han började kommentera (2009), vilket jag håller med om.

  Höjdpunkterna? Albaniens kval (När de äntligen inte förstör sin låt med remixer och språkbyte kniper de finalplats. Så enkelt är det!). Favoriterna ikväll gick i det stora hela hem välförtjänt. Oddsen har också klumpat ihop sig i toppen nu, där Israel nu ligger trea. Spännande!

  Det enda riktiga bottennappet var nog Vitryssland. Det var faktiskt lite smärtsamt att se hans nervositet och den extremt loja koreografin. HUR tänkte dom där?

  Återkommer imorgon om jag får lite tid över!

 15. Marcus

  Israel har 95k visningar av kvällens framträdande på Youtube, Cypern 84k.

  = Israel vann.

  #marcuslogik

 16. Krille

  Fick gåshud av Irlands bidrag. Min top 18 efter semin
  Min nya lista nu
  1. Tjeckien
  2. Irland
  3. Cypern
  4. Bulgarien
  *5. Vitryssland*
  6. Estland
  *7. Kroatien*
  8. Österrike
  9. Israel
  10. Litauen
  ———————————————————————————————————————–
  11. Belgien, (Från att vara min favorit ett tag till att tycka att det var rättvist att de inte tog sig vidare, synd om Sennek hennes röst var bra men ett tomt framträdande gjorde så att belgarna satte krokben på sig själva)
  *12. Schweiz*
  13. Albanien
  *14. Grekland*
  *15. Makedonien* (Var en av mina 6 bidrag som jag brann för extra mycket innan repen men likt Belgien så satt deras framträdande krokben på sig själva och var för mig i slutändan en kandidat jag inte ville se i final alls.)
  *16. Azerbajdzjan* (Tråkigt med deras första finalmiss speciellt med en låt som egentligen inte är dålig alls men opersonlig och föredrar att ha någon kulturell klang i låten som man länkar landet med vilken de likt många andra låtar saknar)
  *17. Armenien*
  *18. Island* (Synd om Ari som höjde låten för mig och undvek jumboplatsen i semi. Slutar t.o.m på min top 40 lista om inte Rumänien eller San Marino gör något revolutionerande. Mer om dem när andra semi startat men måste bara säga att San Marino pendlade mellan plats 30-35 i min personliga lista innan repen då jag inte tyckte att de var så dålig t.o.m lite småcatchig fast repen som jag har sett gjorde så att låten numera är tvärsist och stortsett bytt plats med Malta som var tvärsist innen repen men har bättrat sig.)
  19. Finland (Låten blev faktiskt inte alls sämre med framträdandet men Islands låt lyfte vilket gör Finland till en ny jumbo och knuffar ner dem från top 40 och landar på nummer 41 och kan potentiellt vara min totala jumbo om jag börjar se något i Rumänien eller San Marino men det tvivlar jag på. Pop är till att börja med inte en genre jag klickar med alls vilket kan göra min bedömning orättvist.

 17. Josef

  @Adri med flera! 😀 Norge är ny oddsfavorit!!

 18. Adri

  Märkligt, då han inte ens sjungit än. Menmen… Grekland åkte ut idag och var tippad väldigt högt.

  + där jag tittar mina odds ligger han fortfarande tvåa efter Cypern 🙂

 19. Marcus

  Jag älskar Alexander. Jag har haft mer olämpliga drömmar om honom än vad jag vill medge… Men låten? Nej. Ungefär som valfri Bruno Mars-låt: orimligt medryckande men egentligen komplett värdelös.

  Nej, vi åker till Jerusalem nästa år.

  Det enda andra rimliga vore Tel Aviv… ^^

 20. Adri

  Alltså, jag ser hellre att jag offras till en konservativ sekt där ESC förbjuds helt än att Norge och deras låt som bäst kan beskrivas som “mög som forcerar sig in i örat”, med en artist som är lika likeable som en Billy-bokhylla, vinner.

  Men… Ryssland vann 2008 med min 43e plats det året, så det har ju hänt förr att min absoluta sistaplats har vunnit.

 21. Josef

  Adri, Kolla Unibet eller Bet365! 😀 Men det är jämnt!!

 22. Adri

  Josef: Vill du mig illa eller? 😉 För tro mig, jag vill inte se någonting som pekar på en vinst åt Norges smörja. Men jag tror dig, du behöver inte bevisa nåt.

  Men på Oddschecker får han nöja sig med silverplatsen än bakom Eleni 🙂 Netta föll direkt från etta till trea.

 23. Josef

  @Adri, Du har rätt Norge har sjunkit tillbaka! 🙁 Men vad Tjeckien har sjunkit och även Estland?! De var ju bra eller hur!?

 24. Adri

  Estland tycker jag gjorde grymt ifrån sig 🙂 Men hon är i final – det är liksom DONE för mig 🙂 Jag kan inte begära en vinst haha 🙂 Så jag är bara så nöjd nu! 🙂

  Tjeckien har förbättringspotential. Kören – både “the bass dude” och “the girl” hade alldeles för hög mick-volym tycker jag. Det kanske var medvetet, troligtvis, men jag tyckte det lät lite off. Men värdig finalist – och säkert topp kandidat (eller åminstone vänstra spalten 🙂 ) ändå! 🙂

 25. Lukas

  Nu är jag tillbaka. Det som grämde mig mest var dels Greklands finalmiss. Jag hoppas verkligen inte de avskräcks från att fortsätta satsa lokalt pga de här…

  Och sen blir jag rent av orolig av Cyperns enorma hajp. Jag förstår mig inte på det. Soundet är så fruktansvärt inaktuellt. Sen blev jag enormt nervös av att se Eleni… faktiskt så nervös att jag hyperventilerade. Tror knappast att panik är nånting låtskrivarna vill frambringa hos en lyssnare.

  I och med att Grekland föll likaså min andrafavorit Armenien fruktar jag att nånting likadant kan hända i semi 2. Det har ofta blivit så varje år jag tittat att ifall favoriten i semi 1 faller, så följer favoriten i semi 2 med. Men jag hoppas jag har fel. Vilka håller jag på där i semi 2? Ungern solklart, därefter Danmark och Montenegro

 26. Kalle

  Marcus, du yrar i mössan ang Cypern. Antar att du själv varken kan sjunga eller dansa? Jag kan. Den tjejen har allt, och kommer förmodligen vinna, alla fall topp tre.

 27. Schlagerpinglan

  @Lukas, Med tanke på de problem Grekland haft att få fram ett bidrag så kom finalmissen ganska olägligt, ja. Jag förstår dock varför det blev så, gillade själv låten men blev inte så övertygad av framträdandet, men det gör det ju inte mindre olustigt. Vi får hoppas att de skakar av sig förlusten och kommer tillbaka nästa år.

  Det genomgående temat bland er som inte verkar förstå er på Cypern är att det är omodernt… men den kritiken förstår jag bara på ett plan. Rent teoretiskt, om man ska försöka sig på en formel för hur ett hypermodernt 2018-bidrag ska se ut, så är jag med er. Känslomässigt så förstår jag ingenting. Hur kan ett bidrag som man blir superglad av och där man njuter av helheten anses vara omodernt (om ordet används i negativ bemärkelse) / alt. måste det vara modernt för att vara godkänt? Är det inte hela meningen med musik? Att framkalla känslor? Intressant dock hur olika man kan uppfatta saker och hur starkt många reagerar (både positivit och negativt) på Cyperns bidrag. Finalomröstningen blir kanske mer spännande än jag först vågat hoppas på. 😀

 28. Schlagerpinglan

  @Jonas, Roligt att det löste sig, vore helt fel semifinal att missa. 😀 Kan bara hålla med vad gäller Vitryssland. Själv gillade jag själva låten men framträdandet blev lite jobbigt (men resulterade i att jag hejade på honom i stället för att irritera mig på falsksång – vilket i och för sig var en överraskning).

 29. Mikaela

  Idag nynnar jag Irlands låt. Gjorde sig mycket bättre live än i anonym video, bra publikstöd också. Tänk om det kan få gå lite bra för dem i år.

  Israel var inte helt klockren, hon verkade nervös. Hoppas bättre på lördag.

  Bulgarien stabila som väntat, förtjänar hög placering.

 30. Mikaela

  Min nya rankning av finalklara låtar semi1:

  Bra:
  1. Bulgarien
  2. Irland
  3. Israel
  4. Österrike

  Ok:
  5. Albanien
  6. Litauen
  7. Tjeckien
  8. Cypern

  Inte min grej:
  9. Estland
  10. Finland

 31. Micke

  BRA:
  1. Albanien
  2. Estland
  3. Bulgarien

  SKAPLIGA:
  4. Litauen
  5. Österrike

  DÅLIGA:
  6. Israel
  7. Tjeckien
  8. Cypern

  EXTREMT DÅLIGA:
  9. Finland
  10. Irland

 32. Rasmus

  Jag tycker det var mest Synd att Schweiz missade. Den måste ha blivit 11a.

  Belarus/Vitryssland. Han skakade så nervös han var.

  Finland,Irland,Albanien,Litauen förtjänade final.

  Grekland sjöng illa, Armenien var seg i 2 minuter, sen explodera + riktigt dålig staging. Azerbajdzjan har helt tappat sin identidet, det var så mainstream. Makedonien var som vanligt sämst när det gällde. Sämst klädd och värst framträdande. Island är nog glada för det.

 33. Adri

  Rasmus: Jag håller inte med dig om allt, men vi är överens om vad som tråkigast igår: Schweiz missade finalplats. Jag gissar att för andra året i rad så ville en av röstningsmakterna ha dem i final, och den andra drog ner dem. Jag tror tittarna ville ha dem i final i år igen, men fick se sig saboterade av juryn 🙁

  Även Azerbajdzjan och Makedonien var finalister i mina ögon – men där kan jag iaf förstå vad som “gick snett” + liiiiite skönt är det fakiskt att se att Azerbajdzjan KAN missa, även om jag önskar att det hade skett typ… 2014 eller 2015 när de skickade betydligt värre låtar 🙂

 34. Daniela

  Jag förstår inte mig på Bulgariens ”show”, jag gillar ABSOLUT INTE DET! Den som sjunger bäst är den amerikanska killen, showen är svart och inget sägande! Fy! Finland likadana upplevelser, blir enormt irriterad av det och hennes skrikande på ett obehagligt sätt toner.

  Jag är SUPER GLAD över Eugents finalplats, och Irlands! Väldigt glad, det hjälper att stå ut med besvikelsen över Greklands snubblande 🙁

  Jag tycker inte att Cypern förtjänar en första plats, verkligen inte! Den är för mig på gränsen till pinsam smaklöshet.

  Netas show är i sin helhet oavsett nervositet väldigt bra, Men jag hoppas verkligen att vinsten i år går till Albanien! ❤️ Hans röst och låten är melodiösa, vackra, fantastiska. Irlands också för den delen. Hoppas på toppplacering för Eugent och en hyfsad bra placering för Irland.

  Nu återstår semi 2 och där hoppas jag att jag inte får samma smäll som med Grekland när det gäller Georgien och Rumänien.
  Benjamin kommer att klara sig fine, det vet vi redan. Så att, bara jag får de två till finalen, då blir jag hyfsad nöjd 🙂

  Sen har jag också Litauen som en favorit till en bra placering, hon imponerade på mig med den vackra helheten!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se