ESC 2018 Schlagerpinglan: Då var vi äntligen framme vid den stora finaldagen då allt ska avgöras. 😀 Även om oddsen inte kan förutspå vinnaren på något magiskt sätt så är det likväl dem jag följt under hela säsongen och nu tar en sista titt på.

Här nedan ser ni därför hur Oddschecker.com rankade de tävlande bidragens chanser att vinna Eurovision Song Contest 2018 nu på finaldagen kl. 09:00 i jämförelse med hur oddslistan såg ut efter de båda semifinalerna samt i början av finalveckan.

(Se Oddschecker.com för det allra färskaste oddsen.)

Vem vinner Eurovision Song Contest 2018?
enligt odds 12/5 (11/5) (7/5)
1. (1.) (4.) Cypern Cypern: – “Fuego“, Eleni Foureira
2. (2.) (1.) Israel Israel: – “TOY“, Netta
3. (9.) (30.) Irland Irland: – “Together”, Ryan O’shaughnessy
4. (3.) (6.) Frankrike Frankrike: – “Mercy“, Madame Monsieur
5. (4.) (8.) Sverige Sverige: – “Dance You Off”, Benjamin Ingrosso
6. (8.) (16.) Tyskland Tyskland: – “You Let Me Walk Alone“, Michael Schulte
7. (7.) (9.) Italien Italien: – “Non mi avete fatto niente“,
Ermal Meta & Fabrizio Moro
8. (5.) (19.) Litauen Litauen: – “When We’re Old“, Ieva Zasimauskaitė
9. (6.) (2.) Norge Norge: – “That’s How You Write A Song“,
Alexander Rybak
10. (10.) (3.) Estland Estland: – “La forza“, Elina Nechayeva
11. (13.) (7.) Bulgarien Bulgarien: – “Bones“, Equinox
12. (16.) (10.) Moldavien Moldavien: – “My Lucky Day“, DoReDoS
13. (11.) (5.) Tjeckien Tjeckien: – “Lie to me“, Mikolas Josef
14. (17.) (13.) Finland Finland: – “Monsters“, Saara Aalto
15. (14.) (17.) Danmark Danmark: – “Higher Ground“, Rasmussen
16. (12.) (14.) Australien Australien: – “We Got Love“, Jessica Mauboy
17. (15.) (18.) Ungern Ungern: – “Viszlát nyár“, AWS
18. (21.) (24.) Nederländerna Nederländerna: – “Outlaw In ‘Em“, Waylon
19. (18.) (21.) Österrike Österrike: – “Nobody But You“, Cesár Sampson
20. (19.) (11.) Spanien Spanien: – “Tu canción“, Alfred & Amaia
21. (20.) (22.) Ukraina Ukraina: – “Under The Ladder“, MELOVIN
22. (22.) (23.) Portugal Portugal: – “O Jardim“, Cláudia Pascoal
23. (26.) (25.) Storbritannien Storbritannien: – “Storm“, SuRie
24. (24.) (37.) Albanien Albanien: – “Mall“, Eugent Bushpepa
25. (25.) (33.) Serbien Serbien: – “Nova deca“, Sanja Ilić & Balkanika
26. (23.) (41.) Slovenien Slovenien: – “Hvala, ne!“, Lea Sirk
(Sammanställning av schlagerpinglan.se – Odds från oddschecker.com)

Schlagerpinglan: Själv tycker jag att det är väldigt intressant med odds, även om det blir mer intressant att studera i efterhand när man redan har facit. 😀 Just nu så säger det inte mycket mer än vad spelarna tror om resultatet och även om de oftast brukar ha rätt på många punkter (men kanske inte just vinnaren) så kan man inte se det som någon spåkula direkt.

Eftersom jag redan avslöjat mina personliga favoriter så är det ingen större överraskning att jag just detta år hoppas att oddsen (i alla fall som de ser ut i skrivandets stund) stämmer. 😛 Vad jag däremot tror om kvällens resultat behöver jag lite mer tid att klura på och får återkomma lite senare. Glad Eurovision-dag på er alla så länge! 😀

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Eurovision 2018: Oddsen på finalmorgonen”

 1. Mikaela

  Mina förhoppningar är nog att Cypern vinner, för att de aldrig vunnit och för att låten ändå är en vinnarlåt i stilen. Jämför tex Tyskland eller Sverige, som likt Cypern är mainstreamlåtar i sin genre. Men de tyska och svenska låtarna är inte vinnarlåtar, man bara sitter där i tre minuter och så är det över. Cypern är iaf lite pang och en viss tyngd i.

  Jag hoppas på topp 10 för Irland, mest för att de ska uppmuntras engagera sig i tävlingen, såsom Frankrike gjort sen det gick bra för Amir.

 2. Micke

  @Mikaela, det har väl knappast undgått någon här som läst mina hieroglyfer att jag och Irland inte är bästisar när det gäller ESC. Vare sig i år eller tidigare. De och Storbritannien gör ju samma platta fall år ut och år in. Världens bästa nationer när det gäller musik förutom när det gäller ESC som de tycks strunta fullständigt i. År ut och år in visar de hur oviktigt detta är för dem.

  Har exakt samma känsla i år men om det finns minsta lilla hopp om att det ska vara så som du tror/hoppas att framgång skulle få dem att engagera sig då jädrar får det gå hur bra som helst för dem. Finns inget jag hoppas mer på än att Irland och Storbritannien ska börja ta detta på allvar. Om det finns hopp för din tes så låt Irland vinna om det är så. Om det dock inte finns något sånt hopp så hoppas jag de blir näst sist precis före Sverige 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se