Kosovo Trots att TV-bolaget RTK givit positiva signaler angående en eventuell ESC-debut för Kosovo så verkar det inte som att EBU ser det som någon möjlighet för tillfället.

EBU medger visserligen att RTK visat intresse av att delta i Eurovision Song Contest samt att det arrangerats ett möte där representanter för EBU och RTK medverkat och där Kosovos EBU-medlemskap diskuterats. Där beslutades det dock enbart att konstruktiva diskussioner mellan de båda skulle fortsätta för att främja närmre samarbeten.

EBU meddelar dock att RTK inte uppfyller kraven för att bli en aktiv EBU-medlem och därmed kan de inte delta i Eurovision Song Contest. (Källa: esctoday.com)


Suus” Rona Nishliu (artist från Kosovo – Albaniens bästa ESC-resultat: 5:a 2012)

Schlagerpinglan: Även i år har RTK uttryckt en förhoppning om att de kommit närmre ett deltagande i ESC, men går man efter vad EBU meddelat så finns det fortfarande en del hinder som gör att ett ESC-deltagande för Kosovo inte verkar ligga så nära i framtiden.

Själv så fortsätter jag att hålla tävlingens bästa över enskilda länders önskemål, men ser gärna att det i slutändan kan resultera i en ESC-debut för Kosovo, även om det i nuläget inte ser speciellt troligt ut. Sista ordet lär inte vara sagt så vi får säkert anledning att återkomma till frågan vid ett senare tillfälle och då resulterar det förhoppningsvis i ett mer positivt besked.

Se wikipedia för mer information om landet Kosovo. (Kosovë / Kosova på albanska – Косово / Kosovo på serbiska)

Relaterad information: I nuläget har bl.a. Sverige erkänt Kosovo som ett självständigt land medan länder som Armenien, Azerbajdzjan, Bosnien och Hercegovina, Cypern, Georgien, Grekland, Israel, Marocko, Moldavien, Rumänien, Ryssland, Spanien, Serbien, Slovakien, Ukraina och Vitryssland ännu inte gjort det. (Källa: wikipedia)

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se