ESC2019 Schlagerpinglan: Här hittar ni en samling korta nyheter angående Eurovision Song Contest 2019. För ytterligare information, klicka på flaggorna så kommer ni till respektive lands samlingssida där kompletterande info finns.

Italien Italien: “Sanremo Giovani” tar emot artist- och bidragsanmälningar
Mellan den 4:e september och den 5:e oktober tar TV-bolaget RAI emot anmälningar av artister och bidrag (från skivbolag) till “Sanremo Giovani“, den fristående festival som arrangeras mellan den 16:e och 21:a december. 24 artister (under 36 år) tävlar där om två platser i “Sanremofestivalen 2019”, läs mer här. (Källa: eurovoix.com)
Sverige Sverige: SVT anlitar Edward af Sillén
Efter att “Melodifestivalen 2018” sågats rejält för sitt innehåll och manus samt fått dåliga tittarsiffror så verkar SVT ha förstått att något måste göras. Enligt aftonbladet.se har de nu anlitat Edward af Sillén som konsult och rådgivare för att hjälpa och stötta projektledare och producenter för “Melodifestivalen 2019” att höja kvaliteten på innehållet. (Källa: aftonbladet.se)
Tyskland Tyskland: Nationell final i februari
Förberedelserna inför den tyska, nationella finalen är i full gång, vilket ni kan läsa mer om här. Det senaste i nyhetsväg därifrån är att finalen kommer att sändas i februari 2019 samt att Barbara Schöneberger (NF-värd 2014-2017) kommer tillbaka som värd efter ett års frånvaro. (Källa: eurovoix.com)
Finland Finland: Information om ESC 2019-valet i september
TV-bolaget YLE har tidigare avslöjat att de även denna gång kommer att bjuda in en/flera artister till den nationella uttagningen men sedan har det varit tyst. I mitten eller slutet av september kan vi dock vänta oss få lite mer information om “UMK 2019“. Bland de namn som nämns i förhandsspekulationerna hittar vi bl.a. Mikael Saari, Tarja Turunen och The Rasmus. (Källa: escxtra.com)

Schlagerpinglan: Mer om de olika ländernas förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Eurovision Song Contest 2019” medan sammanställningen över de TV-bolag som tar emot ESC 2019-bidrag/ansökningar finns här: “TV-bolag som tar emot bidrag till Eurovision Song Contest 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Eurovision 2019: Blandade nyheter (2018-09-05)”

  1. Adri

    Den nyhet som gör mig överlägset gladast här är helt klart att Edward Af Sillén ska beblanda sig med Melodifestivalen igen! 🙂

    2018 var inget kul vare sig programmässigt eller låtmässigt, och det är trist att se nåt man håller kärt falla samman så fatalt, så detta låter som goda nyheter!

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se