ESC2019 Schlagerpinglan: Här hittar ni en samling korta nyheter angående Eurovision Song Contest 2019. För ytterligare information, klicka på flaggorna så kommer ni till respektive lands samlingssida där kompletterande info finns.

Schweiz Schweiz: 6 100 ansökte om att få vara med i publikpanelen
Schweiz bidrag i ESC 2019 kommer att väljas ut internt med hjälp av en internationell expert-jury samt en publikpanel. 6 100 personer från hela Schweiz har ansökt om att få vara med i publikpanelen men endast 100 stycken blir utvalda. Först kommer 1 000 av de sökande att väljas ut till en utfrågning innan de slutliga 100 kan sållas fram. (Källa: eurovoix.com)
Norge Norge: Över 1000 inkomna bidrag till “MGP 2019”
Efter tre år i rad av rekordmånga bidrag så backar siffran för antalet låtar som TV-bolaget NRK tagit emot till “Melodi Grand Prix“, Norges nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest. TV-bolaget meddelar att de likväl fått in över 1000 låtar till “MGP 2019” och att jobbet med att välja ut de 10 MGP-finalisterna nu inleds. (Källa: nrkmgp)
Danmark Danmark: DR stödjer inte en bojkott av Eurovision 2019
Efter att det framkommit att det bland de runt 140 underskrifter för en bojkott av ESC 2019 fanns 13 danska kulturpersonligheter, däribland skådespelarna Jesper Christensen och Anne Marie Helger, musikern Raske Penge och författaren Kirsten Thorup, så har det danska TV-bolaget DR klargjort att det inte är aktuellt med någon bojkott från deras sida. Tvärtom så ser de Eurovision som något som enar Europa och det är därför de är med. (Källa: dr.dk)
Tyskland Tyskland: NDR stödjer inte en bojkott av Eurovision 2019
Även det tyska TV-bolaget NDR har kommenterat det brev som runt 140 artister m.m. skrivit under ang. de palestinska artisternas bojkott-uppmaning, läs mer här. Deras besked är att de inte har några planer på att bojkotta ESC 2019. Tvärtom så ser de fram emot det och påpekar att tävlingen är ett icke-politiskt underhållningsprogram som enar länder. (Källa: eurovoix.com)
ESC 2019 Eurovision 2019: Inget kontroversiellt med EBU:s “kravbrev” till Netenyahu
Efter ytterligare en media-storm i Israel, så bekräftar EBU att de skickat ut ett brev till premiärminister Benjamin Netenyahu med krav inför ESC 2019, men det är något de gör varje år, oavsett vilket land som står värd, för att hjälpa till att få Eurovision Song Contest att fungera smidigt.

Saker som berörs är bl.a. att det inte ska finnas några störningar i tävlingens innehåll, fans ska inte bli förbjudna att komma in i landet p.g.a. politiska åskådningar eller bakgrund, förberedelser och repetitioner ska ej avbrytas under sabbaten, pressen ska ha yttrandefrihet under sitt besök i Israel m.m.. (Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Mer om de olika ländernas förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Eurovision Song Contest 2019” medan sammanställningen över de TV-bolag som tar emot ESC 2019-bidrag/ansökningar finns här: “TV-bolag som tar emot bidrag till Eurovision Song Contest 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se