BulgarienEfter att ha koordinerat Eurovision-projekt för BNT i ett flertal år så meddelade i går Deyan Yordanov att han nu lämnat sitt jobb. I sitt Twitter-meddelande skrev han även att han på sin sista dag var tvungen att förbereda ett mycket svårt pressuttalande.

Senare dök ytterligare Twitter-meddelanden upp där BNT Eurovision Bulgaria avtackade ett flertal av sina forna ESC-medarbetare. Avslutningsvis så meddelades att mer information och detaljerad förklaring angående Bulgariens Eurovision-deltagande och projektets framtid kommer att publiceras snart.

En medlem ur Equinox (Bulgariens ESC-representanter 2018) har dock bekräftat på Twitter att Bulgarien har dragit sig ur ESC samt att beslutet tagits på finansiella snarare än resultatmässiga grunder. Någon officiell bekräftelse från BNT att detta skulle stämma har däremot ännu ej lämnats. (Källor: escxtra.com, BNT Eurovision Bulgaria på Twitter och escxtra.com)

Bulgariens mest framgångsrika ESC-bidrag:

Beautiful Mess“, Kristian Kostov (2:a i ESC-finalen 2017)

Schlagerpinglan: Så länge BNT inte officiellt bekräftat att de kommer att dra sig ur ESC så ska man kanske inte dra alltför stora slutsatser av de senaste timmarnas informationsflöde. Det är dock väldigt svårt att förneka att det ser ganska mörkt ut. Förhoppningsvis kommer de med mer information snart och kanske, kanske kan det visa sig att vi oroar oss i onödan.

Mer om Bulgariens förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Bulgarien i ESC 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se