Sverige Schlagerpinglan: I förra veckan påbörjade Aftonbladet sin lista över de artister som (enligt deras källor) anses vara klara för Melodifestivalen 2019. Nu har listan utökats och här nedan ser ni den uppdaterade versionen, med förändringar sedan sist i fetstilt:

Artister som antas vara klara för Melodifestivalen 2019:

Eloise“, Arvingarna (7:a i ESC 1993)

Artister som är “klara” för Melodifestivalen 2019 (enligt aftonbladet.se)
The Lovers of Valdaro (bekräftad efter “P4 Nästa 2018“)
Oscar Enestad Gotta Thing About You” (11:a 2017 med FO&O)
Arvingarna Eloise” (1:a 1993)
Bo Diddley” (delad 6:a 1995)
Det svär jag på” (3:a 1999)
Ingenting är större än vi” (6:a i deltävling 3 2002)
Wiktoria Johansson Save me” (4:a 2016)
As I lay me down” (6:a 2017)
Nano Omar Hold on” (2:a 2017)
Artister som är “högaktuella” för Melodifestivalen 2019
(d.v.s. letar låtar) (enligt aftonbladet.se)
John Lundvik My turn” (3:a 2018)
Jon Henrik Fjällgren Jag är fri (Manne leam frijje)” (2:a 2015)
En värld full av strider (Vearelde
gusnie jeenh vigkieh)
” (3:a 2017 med Aninia)
Artist som tackat nej till Melodifestivalen 2019 (enligt aftonbladet.se)
Jessica Andersson
(Info från aftonbladet.se och aftonbladet.se – Sammanställning av schlagerpinglan.se)

Schlagerpinglan: Återigen får jag väl påminna om att artisterna själva inte får lov att bekräfta att de kommit med så detta är endast information från Aftonbladets källor och får därför tas för vad det är. 🙂

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Sverige i ESC 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Artistspekulationer inför Melodifestivalen 2019 – del 2”

 1. Lukas

  Ser faktiskt ut som intressanta namn, bland annat Arvingarna (vad de nu ska komma tillbaka med), JH Fjällgren och Nano… även om jag är rädd för att han inte kommer kunna toppa “Hold On”.

 2. Micke

  Har ju inget intresse av det här så jag kör ett eget race.

  Som jag sagt så många gånger så älskar jag inte musik, jag dyrkar musik. Allt från hårdrock till opera. Tänkte ta en titt på det sistnämnda här. Minns inte att vi gjort det tidigare. Jag tänkte slänga in en topp 5 här vad gäller bidrag som haft lite opera i sig. Tre bidrag är för mig överlägsna.

  1. 2015 – “Grande Amore”, Il Volo – ITALIEN
  (OJ! så överlägsen den här var detta året. Ett av de år som chockat mest där det fanns ett kanonbidrag men där ett av det årets banalaste bidrag istället vinner)

  2. 2018 – “La Forza”, Elina Nechayeva – ESTLAND
  (Är väl förmodligen det bidrag genom åren i ESC som mest gått under epitetet Opera. Mycket duktig sångerska med ett mycket vackert och harmoniskt bidrag)

  3. 2007 – “Cvet Z”, Juga Alenka Gotar – SLOVENIEN
  (Det bidrag som gett mig de mesta operahöjdpunkterna i ESC. Dock ojämnare än de två föregående men refrängen och damens stämma mina vänner)

  —————————————————————————————————–

  4. 2011 – “Sognu”, Amaury Vassili – FRANKRIKE
  (VAD HÄNDE???? I studioversion hur jädra bra som helst men när snubben sedan klev upp på scen var precis allting borta. Fattar än idag inte hur bidraget kunde dippa så)

  5. 2009 – “La voix”, Malena Ernman – SVERIGE
  (Inget bidrag har någonsin skiljt så mycket i klass mellan refräng och vers som den här. Inte ens Sverige 2015 som hade en bedrövlig refräng. Det hade dock inte detta bidraget utan Malena är helt mäktig i refrängen. Tyvärr matchar inte Gubben Noak versen detta och därmed blir det tidernas mest svårbedömda bidrag)

  Finns säkert något bra bidrag med operainslag jag nu glömt men detta är i alla fall min topp 5 av det jag minns. Kroatien 2013 är gränsfall till Topp 5.

 3. Schlagerpinglan

  @Lukas, Mmm…. inte för att jag är något större Arvingarna-fan men nog blir jag intresserad när artister beslutar sig att komma tillbaka till tävlingen efter mer än 15 år. 🙂

  @Micke, Alla dina fem förslag på bra operabidrag faller även mig i smaken men själv har jag en överlägsen favorit: “It’s My Life“, Cezar (Rumänien 2013)

  Här finns det mesta: en underbar röst, uttstrålning, variation (både vad gäller själva låten i sig och sättet den sjungs på) samt lika bra verser som refräng (vilket är ganska ovanligt i ESC där det brukar finnas en svag punkt).

  https://www.youtube.com/watch?v=VgHWFiavqjA

 4. Micke

  Kul att du gillar låtarna pinglan. Allt bottnar i ett snack på min blogg. Två personer började snacka om Kristina och främst då hennes ESC-bidrag. När det gällde det bidraget som gick jag in i snacket för jag älskade den i studioversion. Tyvärr inte samma höjdare live.

  Sen fick jag skickat till mig en samling på 8 låtar med henne. Jag lyssnade och kände jag ville försöka pigga upp pinglan lite så gott det går (Hoppas innerligt ni har fått lite lugnande besked). Bestämde mig för att skicka över tre låtar som jag inbillade mig skulle vara i hennes smak och även den som var mest i min smak. Klantigt nog har jag tappat bort en av de tre jag trodde skulle passa så just nu stannar det vid de två. Hittar jag den så skickar jag även den.

  Har dock kvar den som passade mig bäst. Ska bli kul att se vad hon tycker om den. Inte lika övertygad om att du gillar den som jag var om de två andra. Har ju “känt” dig nu i ett antal år och med tiden lär man sig att ganska hyfsat känna av vad som passar och inte passar andra. Åtminstone inbillar jag mig det 🙂

  Nu menar jag inte med detta att jag inte gillar de två jag skickat till dig för det gör jag verkligen. Tycker dock än mer om det jag nu kommer att skicka. Jag är en lite udda figur när det gäller musik. En av mina absoluta favvisar är rock och riktig röjarmusik. Men en annan av mina favvisar är “drömsk musik”. Om du nu förstår. Mina vibbar är dock att Pinglan inte direkt är någon “drömsk musiktjej”. Men vad vet jag? Kanske har jag fel 🙂

  En låt som växer ju längre den går:

  https://www.youtube.com/watch?v=s0PAP_7O-MU

 5. Micke

  Du jag slänger in en till förresten. Finns en av de åtta jag fick med Kristina som vibbarna säger är något för Adri. Vi får väl se 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=JYybYjLIBYc

 6. Adri

  Jag är förbaskat trött på det här. Sjuk tidigare i höst i 3-4 veckor, blev frisk i 2 veckor och nu ligger jag här i sjuksäng igen. Det suger verkligen. Arbete att göra men hjärnan är mos.

  Också lite därför jag eventuellt är ovettig i kommentarer.

  Micke: Den låten kändes väldigt lång. Det kanske låter kritiskt och negativt men det tycker jag inte. Jag gillade låten, till viss del. Den bestod av beståndsdelar som inte riktigt smält ihop än. Blev förvånad vid vissa svängar. Lite finputsning så hade det gått från ”bra” till ”riktigt bra” 🙂

 7. Micke

  “bestod av beståndsdelar som inte riktigt smält ihop än”

  Då ska jag göra det mycket enkelt Adri 🙂 En beståndsdel i låten tycker jag är mycket bra. En annan mycket dålig.

  RIKTIGT BRA: 0.38-1.09 och 2.12-2.43

  RIKTIGT DÅLIG: 1.26-1.41 och 2.59-3.31

  Kände att den var real adri stuff men tydligen inte då 🙂

 8. Adri

  Micke: För mig var det inte så mycket att det var skiftande kvalitet på delarna, mer bara att det lät som att delarna kom från olika låtar 🙂

  Hade gett den en väldigt stabil 3a på femgradig skala 🙂

 9. Micke

  Kände väl mest att jag måste hitta något Adri stuff bland Kristinas låtar för jag kände att de andra inte var det 🙂

 10. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag tackar för alla länkar och omtankte, det uppskattas, speciellt då det inte händer mycket på beskedfronten men i alla fall inte blivit värre. Man får vara glad för det lilla.

  Vad gäller den sista låten så var den inte riktigt lika direkt som de båda andra, men väldigt mysig och med samma underbara röst så den får klart godkänt även den. 🙂

 11. Micke

  Jisses! Jag slängde tidigare in favvisar bland bidrag med operainslag. Gick tillbaka för att kolla på en sak och då fick jag se att jag missat att svara på en grej från Pinglan. Jag är definitivt inte ofelbar så nog fan kan jag missa men lik förbannat gillar jag inte att missa att svara på grejer här.

  Du sa att du gillade alla de jag slängde in men att du hade en annan favvis. “It’s My Life“, Cezar.

  Tyvärr kan jag inte riktigt gå samma stig som dig när det gäller den och något säger mig att du vet varför 🙂 Sättet att sjunga. Kan det möjligen ha något att göra med ett ord som börjar på F? 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se