GeorgienInledningsvis meddelades det att den georgiska versionen av talangtävlingen “Idol” är tänkt att utse den artist som ska representera Georgien i Eurovision Song Contest 2019. Senare har delegationschefen Natia Mshvenieradze avslöjat att även landets tävlingsbidrag kommer att väljas ut genom showen.

Tidigare “Georgian Idol”-deltagare:

Waterfall“, Nodi Tatishvili & Sophie Gelovani (live i Malmö 2013)

Tidigare Georgian Idol-deltagares resultat i Georgian Idol och ESC:

Nodi Tatishvili (Nodiko Tatishvili) Waterfall 1:a säsong 4 15:e i ESC-
finalen 2013
Sophie Gelovani (Sopho Gelovani) 2:a säsong 5

Lite kort om åttonde säsongen av Georgian Idol:

Sakartvelos Varsk’vlavi” (საქართველოს ვარსკვლავი / Stjärnan i Georgien) är Georgiens version av talangshowen “Idol” men internationellt går den främst under något av följande namn: “Georgian Idol / Georgia’s Idol / Georgia’s Star“.
De inledande auditionerna påbörjades i Tbilisi den 27:e oktober, se schemat nedan.
Först fokuseras det på att välja ut ett antal artister. Senare kommer låtskrivare att bjudas in för att skriva landets potentiella Eurovision-bidrag.
Vinnaren kommer att utses med hjälp av en fyra-manna-jury och den georgiska publiken.
Showen kommer att sändas på GPB Channel 1 med start i januari 2019.

Auditions-schemat inför Georgian Idol:

27:e oktober Tbilisi
30:e oktober Telavi & Gurjaani
31:a oktober Akhmeta & Lagodekhi
1:a november Gori
2:a november Borjomi & Akhaltsikhe
3:e november Tbilisi
4:e november Tbilisi
6:e november Chiatura
7:e november Kutaisi
(Källor: eurovoix.com och wiwibloggs.com)

Georgian Idol
(Grafik: Georgian Idol)

Schlagerpinglan: Georgien är det fjärde landet som meddelat att de kommer att låta en talangtävling utse landets tävlingsbidrag inför Eurovision Song Contest 2019 och sakta men säkert så börjar jag ändra åsikt och lutar numera åt att tycka att detta är en trevligt alternativ till nationella uttagningar och internval. 😀

Vanligtvis är jag inte mycket för denna form av underhållning, men efter att jag följt resultaten av SpaniensOperación Triunfo” och MaltasX Factor Malta” ganska ingående och hittat en del egna favoriter så börjar jag vackla i min övertygelse. (Alternativt kan det vara att jag är uttråkad av nyhetstorkan på ESC-fronten.) Hur som helst så kommer jag naturligtvis, i mån av tid, även att ge både IsraelsThe Next Star” och GeorgiensGeorgian Idol” en ärlig chans och ser nästan t.o.m. fram emot det. 🙂

Mer om Georgiens förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Georgien i ESC 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se