SerbienTV-bolaget RTS har beslutat att förlänga antagningstiden för låtskrivare att skicka in låtar till “Beovizija 2019“, Serbiens nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2019, från den 1:a november till den 15:e november.


Konkurs: Pesma Evrovizije 2019” (av RTS Prikazuje – 0:21 – Aug 7, 2018)

Både inhemska och utländska låtskrivare kan skicka in sina bidrag men artisten måste vara serbisk medborgare och texten ska vara på ett av de språk som används officiellt i Serbien. Fullständigt regelverk (på serbiska) hittar ni hos rts.rs.
(Källor: evrovizija.rs och eurovoix.com)

Schlagerpinglan: Är det nu man ska börja oroa sig för att den serbiska, nationella finalen ska gå samma öde till möte som Greklands gjorde 2018 då de till slut stod kvar med ett ensamt tävlingsbidrag som därmed blev en form av internval? Eller kan det vara så att de vet med sig att de kan få in ännu bättre bidrag om bara rätt personer får lite extra tid på sig?

Hur det än ligger till med den saken så är det trevligt att se att TV-bolaget är flexibla nog att bända lite på de ursprungliga reglerna för att få ett så bra slutresultat som möjligt. 😀

Mer om Serbiens förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Serbien i ESC 2019“.

Relaterad information: En sammanställning över olika länder som tar emot bidrag just nu hittar ni här: “Skicka in bidrag till Eurovision Song Contest 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Serbien 2019: RTS ger extra tid till “Beovizija”-låtskrivare”

  1. Mr A

    Intressant artikel om schlagertrojkan, lite mf historia: https://www.gd.se/artikel/gavleborg/gavletrion-med-tontfaktor-som-blev-kand-schlagertrojka-las-exklusivt-utdrag-ur-nya-boken-har

  2. Lukas

    @Mr A, visst hade det varit intressant att läsa artikeln, men en betalvägg är i vägen…

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se