GreklandCypernSchlagerpinglan: Då vare sig Grekland eller Cypern officiellt gått ut med någon information om hur de tänker utse sina bidrag till Eurovision Song Contest 2019 så kan vi lika gärna ta en titt på olika rykten som florerar om dessa länder.

Artist det ryktas om inför både Greklands och Cyperns ESC 2019-val:

Unloved“, Τάμτα / Tamta (officiell musikvideo – ErodiosLive – Jun 22, 2015)

Rykten angående Greklands och Cyperns ESC 2019-planer

Både Cyperns och Greklands TV-bolag lär enligt olika källor ha kontaktat sångerskan Tamta (född i Georgien, flyttade senare till Grekland – se wikipedia för mer info) i hopp om att hon ska representera länderna i Tel Aviv. Än lär hon inte ha svarat någon av dem.
Cyperns CyBC lär ha varit i kontakt med Tamta i flera veckor medan grekiska ERT ska ha påbörjat diskussionerna för några dagar sedan.
Tamta har regelbundet ryktats att få representera Grekland (hon kom 3:a i Greklands ESC-uttagning 2007 med “With Love“) och lär tidigare själv ha kontaktat ERT men då fått nej.
Tamta lär ha fått erbjudandet från Cypern redan 2018 (efter att Helena Paparizou tackat nej till “Fuego” som då gick till Eleni Foureira) men att hon då hade ett alltför fullbokat schema.
Det sägs även att CyBC återigen kommer att arbeta med Alex P (mannen bakom “Fuego” – se wikipedia för mer info). Han har tidigare arbetat med Tamta och skrivit många av hennes hits, t.ex. “Unloved” (ovan) som var tänkt för Greklands 2015-uttagning men lär ha missat deadline.
ESCXTRA.com har kontaktat båda TV-bolagen men ej fått svar från ERT. CyBC meddelade att de är i kontakt med en låtskrivare men att inget är klart än.
(Källor: eurovoix.com och escxtra.com)

Schlagerpinglan: För ovanlighetens skull (jag skyller på nyhetstorka och min personliga nyfikenhet) så tar jag upp några av de många rykten som sprids så här i slutet av året. Då inget är bekräftat så är det dock bäst att ta ovanstående text med en gnutta salt och invänta besked från TV-bolagen.

Likväl, tanken på att både Tamta Goduadze och Alexander “Alex P” Papaconstantinou kan vara aktuella för ESC 2019 gör mig så pass förhoppningsfull inför uttagningarna att jag tyckte det var värt att underhålla den några minuter. Om det sedan ligger något i ryktena eller ej återstår att se. 😀

Mer om Greklands förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Grekland i ESC 2019“.
Mer om Cyperns förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Cypern i ESC 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se