ESC2019 Schlagerpinglan: I dag meddelade EBU att 42 länder kommer att delta i Eurovision Song Contest 2019, se listan nedan. Förändringen sedan 2018 är att Bulgarien inte kommer till start denna gång.

Australien, som ännu inte är någon permanent deltagare och vars deltagande beslutas från år till år av EBU:s referensgrupp, har fått klartecken för ytterligare ett år. Detta betyder att de är med för femte året i rad.

Eurovision Song Contest 2019, den 64:e i ordningen, kommer att avgöras i Expo Tel Aviv (f.d. Convention Center) i Tel Aviv, Israel, den 14:e, 16:e och 18:e maj 2019. Det är tredje gången Israel står värd för tävlingen men första gången de inte håller tävlingen i Jerusalem. Anledningen till att de får vara värdar är att Netta vann ESC 2018 med “TOY“.

Uppdaterat 19-02-27:Ukraina drar sig ur Eurovision Song Contest 2019

De deltagande länderna (TV-bolagen) vid Eurovision Song Contest 2019

De 42 41 länder som deltar i Eurovision Song Contest 2019:
Albanien Albanien
(RTSH)
Israel Israel
(IPBC/KAN)
Ryssland Ryssland
(RTR)
Armenien Armenien
(AMPTV)
Italien Italien
(RAI)
San Marino San Marino
(SMRTV)
Australien Australien
(SBS)
Kroatien Kroatien
(HRT)
Schweiz Schweiz
(SRG/SSR)
Azerbajdzjan Azerbajdzjan
(ICTIMAI)
Lettland Lettland
(LTV)
Serbien Serbien
(RTS)
Belgien Belgien
(RTBF)
Litauen Litauen
(LRT)
Slovenien Slovenien
(RTVSLO)
Cypern Cypern
(CyBC)
Makedonien Makedonien
(MKRTV)
Spanien Spanien
(TVE)
Danmark Danmark
(DR)
Malta Malta
(PBS)
Storbritannien Storbritannien
(BBC)
Estland Estland
(ERR)
Moldavien Moldavien
(TRM)
Sverige Sverige
(SVT)
Finland Finland
(YLE)
Montenegro Montenegro
(RTCG)
Tjeckien Tjeckien
(ČT)
Frankrike Frankrike
(FT)
Nederländerna Nederländerna
(AVROTROS)
Tyskland Tyskland
(ARD/NDR)
Georgien Georgien
(GPB)
Norge Norge
(NRK)
Ukraina Ukraina
(UA:PBC)
Grekland Grekland
(ERT)
Polen Polen
(TVP)
Ungern Ungern
(MTVA)
Irland Irland
(RTÉ)
Portugal Portugal
(RTP)
Vitryssland Vitryssland
(BTRC)
Island Island
(RÚV)
Rumänien Rumänien
(TVR)
Österrike Österrike
(ORF)
(Källor: ebu.ch och eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Trots att jag givetvis tycker att det är sorgligt att få det bekräftat att Bulgarien verkligen inte kommer att delta i ESC 2019 så är det likväl skönt att till slut få veta var man har alla länderna. Med lite tur så blir det inte en alltför långvarig paus utan förhoppningsvis så kan vi redan till ESC 2020 välkomna BNT tillbaka till tävlingen.

Ser man till det stora hela så tycker jag däremot att dagens besked är väldigt glädjande. Hela 42 länder kommer ju trots allt till start och deras förberedelser ser jag fram emot att få följa de närmaste månaderna. 😀

En sammanställning över de olika ländernas ESC-planer, d.v.s hur de tänker utse sina ESC 2019-artister och bidrag, samt lite info om en del av de länder som inte deltar hittar ni här: “Eurovision Song Contest 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se