TysklandTV-bolaget NDR har nu avslöjat namnen på sex artister som tagit sig vidare till finalen av “Unser Lied für Israel“, Tysklands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2019. Hälften är namn som tidigare presenterats medan hälften tillhör de som fram tills nu valt att vara anonyma, se listan nedan.

“Unser Lied für Israel”-finalisterna:
Unser Lied für Israel
Makeda, Gregor Hägele, Lilly Among Clouds, Aly Ryan, BB Thomaz, Linus Bruhn
(Grafik: eurovision.de)

“Unser Lied für Israel”-finalisterna:

Artister Smakprov på tidigare verk
Aly Ryan (indiepop-inriktad LA-bo)
(se eurovision.de för mer info)
debutsingel: “No Parachute” (2017)
Gregor Hägele (The Voice of Germany 2017-deltagare)
(se eurovision.de för mer info)
Ed Sheeran-cover: “Perfect
Lilly Among Clouds (a.k.a Elisabeth Brüchner)
(se eurovision.de för mer info)
singel: “Wasting My Time” (2018)
singel: “The Only One” (2017)
Linus Bruhn (The Voice of Germany 2015-deltagare)
(se eurovision.de för mer info)
singel: “Pink Glasses” (2018)
The Voice-audition: “A Thousand Miles
Makeda (sångerska och musikalartist)
(se eurovision.de för mer info)
live med Steal A Taxi: “Feel Like Home
Christina Aguilera-cover: “Fighter
BB Thomaz (The Voice of Germany 2017-deltagare)
(se eurovision.de för mer info)
The Voice-audition: “Bang Bang
The Voice-final med Kelly Clarkson:
Love So Soft
(Smakproven är hämtade från wiwibloggs.com och esctoday.com)

De sex artisterna har har valts ut av två jurygrupper: Eurovisionjuryn med 100 tyska fans och Internationella juryn med 20 experter. Eventuellt kan det tillkomma fler namn då NDR fortfarande är i kontakt med andra artister vars deltagande i showen ännu inte bestämts av jurygrupperna.

Tillsammans med 24 textförfattare, låtskrivare och producenter från både Tyskland och utlandet befinner sig artisterna för tillfället på ett låtskrivarläger i Berlin. Där arbetar de på låtar som senare ska fördelas mellan artisterna inför finalen av “Unser Lied für Israel” i februari. Biljetterna till showen förväntas att släppas i mitten av januari.
(Källor: eurovision.de och wiwibloggs.com)

Schlagerpinglan: Som sagt, den tyska uttagningen rör sig sakta men säkert framåt och även om vi ännu inte fått höra några finalbidrag så uppskattar jag att de är så pass öppna med hur arbetet fortskrider. Nu kan man ju t.o.m. bilda sig en första uppfattning om de tävlande artisterna (jag är däremot inte helt säker på om det är något bra eller dåligt) eller i alla fall vidga sina vyer vad gäller tysk musik. 😀

Mer om Tysklands förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Tyskland i ESC 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Tyskland 2019: Sex finalister har presenterats”

 1. Micke

  Vad ska man säga om detta då? Självklart måste man ju höra de verkliga bidragen först för de är ju det primära. Självklart även viktigt med artist för alla vet väl vad en riktigt dålig artist kan ju med ett bra bidrag och på samma sätt vad en riktigt bra artist med ett dåligt bidrag.

  Att döma av de länkar som var här så kan jag nog redan slå fast att de två killarna bör stiga åt sidan. Usch sicka jobbiga röster. Tjejerna däremot låter skapliga allihopa. Vid första lyssningen så var det nog Lilly Among Clouds röst som fångade mig mest.

  Men det är långt kvar 🙂

 2. Adri

  Man ska inte döma på förhand, men baserat på dessa smakprov på vad som gjorts förr så hoppas jag främst på följande:

  •Aly
  •Lilly Among Clouds

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se