ESC2019 Schlagerpinglan: Här hittar ni en samling korta nyheter angående Eurovision Song Contest 2019. För ytterligare information, klicka på flaggorna så kommer ni till respektive lands samlingssida där kompletterande info finns.

Schweiz Schweiz: Topp-fem utsedd
Enligt SRF:s officiella Twitterkonto så har Schweiz internval inför ESC 2019 nu kommit så pass långt att publikpanelen och expertjuryn valt ut topp-fem-bidragen. Nu ska dessa testas av producenter med olika artister. Därefter får juryn återigen komma med sina bedömningar. Det slutliga bidraget kommer att presenteras i mars.
(Källa: SRF)
Azerbajdzjan Azerbajdzjan: İctimai TV utser sitt tävlingsbidrag internt
Enligt INFE Azerbaijan så är det nu klart att İctimai TV kommer att välja ut Azerbajdzjans ESC 2019-bidrag internt. De inledande auditionerna i syfte att hitta en passande artist kommer att påbörjas den 20:e november. Därefter ska tävlingsbidraget utses, vilket även det görs internt. (Källa: escxtra.com)
Portugal Portugal 2019: Över 200 bidrag inkom till Festival da Cançao
TV-bolaget RTP har meddelat att de fått in över 200 låtar av inhemska låtskrivare när deadline passerades den 31:a oktober. Av dessa kommer RTP endast att välja ut ett bidrag till Portugals ESC-uttagning “Festival da Cançao 2019“. Låtskrivaren får själv utse artisten som ska framföra bidraget. De övriga bidragen skrivs av 14 inbjudna låskrivare samt vinnaren av Masterclass som är öppen för låtskrivare utan något publicerat material. (Källa: esctoday.com)
Sverige Sverige: MF 2019-artisterna avslöjas den 27:e november
Enligt SVT:s melfest-konto på Twitter så är det bekräftat att startfältet inför “Melodifestivalen 2019” kommer att presenteras den 27:e november. Totalt 28 bidrag kommer att tävla i den svenska ESC-uttagningen och så här långt är det endast duon The Lovers of Valdaro från “P4 Nästa 2018” som presenterats.
(Källa: SVT)
Israel Israel: Ny säsong startar den 24:e november
TV-bolaget KAN har tidigare avslöjat en del nyheter inför den nya säsongen av “HaKokhav HaBa L’Eurovizion“, bl.a. extraprogram samt att både artist och bidrag kommer att utses genom talangshowen. Nu har det även meddelats att den första showen kommer att sändas den 24:e november, auditionerna fortfarande går ut på att få över 70% av rösterna för att gå vidare till nästa fas samt att årets jury består utav Assaf Amdursky, Harel Skaat (ESC 2010), Keren Peles, Shiri Maimon (ESC 2005) samt Static & Ben El Tavori. (Källa: eurovoix.com)
Nederländerna Nederländerna: Fortfarande inget att rapportera
I oktober meddelade den nederländska kommentatorn Cornald Maas att TV-bolaget AVROTROS ännu inte beslutat något angående Nederländernas ESC 2019-val men att de lägger stor vikt vid att hitta rätt låt. De senaste åren har de givit stor artistisk frihet till sina internval, så det verkar som att de nu vill ha mer kontroll över vad de skickar till ESC.

I november avslöjade Jan Smit från AVROTROS urvalskommitté att han själv tycker att landet har så många bra DJ:s och hade gärna sett att någon sådan ställde upp tillsammans med någon av landet många bra sångare/sångerskor. Utöver det sade han att många samtal har förts men inga definitiva steg åt något håll tagits. (Källor: esckaz.com och wiwibloggs.com)

Schlagerpinglan: Mer om de olika ländernas förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Eurovision Song Contest 2019” medan sammanställningen över de TV-bolag som tar emot ESC 2019-bidrag/ansökningar finns här: “TV-bolag som tar emot bidrag till Eurovision Song Contest 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se