SpanienEfter att deadline för låtskrivare att skicka in bidrag till “Operación Triunfo Eurovision Gala“, Spaniens uttagning inför Eurovision Song Contest 2019, passerades den 15:e november har TV-bolaget TVE meddelat att de fått in över 1000 låtar.

954 bidrag inkom från det allmänna låtinskicket medan ca 100 bidrag lämnats in av de av TVE specialinbjudna låtskrivarna. Tillsammans med sina bidrag så har låtskrivarna även fått skicka med ett förslagvilken av de 16 OT-artisterna de skulle vilja se framföra bidraget.

“Operación Triunfo 2018”-startfältet:

“OT 2018”-deltagarna – (Grafik: RTVE)

Vägen till “Operación Triunfo 2018 – Eurovision Gala”:

Två olika kommittéer får välja ut 10 låtar från de inskickade bidragen och 10 låtar från av de etablerade låtskrivare och producenter som RVTE bjudit in.
Dessa 20 låtar kommer därefter att spelas in av OT-deltagarna.
Tre finalbidrag utses genom en två-veckors onlineomröstning.
Ytterligare finalbidrag (upp till sju stycken) utses av en expertpanel bestående av representanter för RTVE, RTVE Digital samt OT-lärarna.
I finalen i januari, “OT Eurovision Gala“, tävlar upp till tio bidrag. Vinnaren utses av tittarna.
(Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Vare sig det stämmer eller ej att de flesta OT-deltagare är ljummet inställda till att representera Spanien i ESC så verkar intresset från låtskrivarna vara desto högre. Förhoppningsvis finns det en del riktigt bra och passande bidrag bland de inskickade för oavsett nuvarande inställning, om artisterna känner att de har en chans till en bra placering i Israel så blir det nog genast lite mer lockande för dem. 🙂

Mer om Spaniens förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Spanien i ESC 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se