ArmenienI går avslöjade TV-bolaget AMPTV att de kommer att presentera sin internvalda artist i morgon, fredagen den 30:e november, i kvälls-talkshowen “Lav Yereko” som leds av Garik Papoyan och Aram Mp3 (ESC 2014). Showen sänds klockan 22:20 lokal tid (19:20 CET) på ARMTV Channel 1.

Armenien blir därmed, om inget annat land kommer med ett överraskningsavslöjande innan dess, första land att avslöja vilken artist de tänker skicka till Israel som sin representant i Eurovision Song Contest 2019. (Källor: ARMTV, ARMTV och esctoday.com)

En av Armeniens mest framgångsrika internvalda artister:

Not Alone“, Aram MP3 (4:a i ESC-finalen 2014)

Schlagerpinglan: Så de dåliga nyheterna är att det inte blir någon “Depi Evratesil” (vilket man i och för sig kunnat räkna ut då de inte sökt efter deltagare) medan de goda nyheterna är att den första ESC 2019-artisten äntligen ska presenteras. 😀

Mer om Armeniens förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Armenien i ESC 2019“.

Relaterad information: Observera att den 30:e november även är sista dagen Frankrike tar emot bidrag till sin Destination Eurovision 2019. Mer information om hur man skickar in bidrag till de olika ländernas uttagningar hittar ni här: “TV-bolag som tar emot bidrag till Eurovision Song Contest 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Armenien 2019: Internvald artist presenteras 30/11”

 1. Adri

  Ä-N-T-L-I-G-E-N! Så här dags förra året hade vi fem artister klara: Sennek, Saara Aalto, Aisel och Waylon. Sennek hade t.o.m varit ESC-klar i mer än två månader.

  Armenien lär väl ha en musikskatt som jag inte ens börjat upptäcka, för att det är ett land vars kultur jag är väldigt obevandrad i.

  Men av artister jag känner igen, så hoppas jag på Asmik Shiroyan. Vinsten borde varit hennes 2018 med “You and I”.

  Vad hände istället? Armenien skickade en skrikande man (med bra skägg, det ska han ha) i en anonym låt och blev straffade. Hoppas att länder lärt sig. Har man en låt som “You and I” i sin final, så bara låt den vinna! 🙂 Bäst för alla.

 2. Adri

  Jag kan tydligen inte räkna. “Fem artister klara” säger jag och räknar upp fyra stycken… Jaja, även den bästa (vilket helt klart inte är jag) kan göra fel.

 3. Schlagerpinglan

  @Adri, Jepp, äntligen! Det känns lite overkligt att vi nästan kom in i december utan att ett enda avslöjande gjorts. Eller ja, man ska kanske inte förutsätta något innan presentationen verkligen genomförts. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se