ESC2019 Schlagerpinglan: Här hittar ni en samling korta nyheter angående Eurovision Song Contest 2019. För ytterligare information, klicka på flaggorna så kommer ni till respektive lands samlingssida där kompletterande info finns.

Norge Norge: “MGP 2019”-programledarduo har presenterats
För femte året i rad kommer Kåre Magnus Bergh att vara programledare för Norges “Melodi Grand Prix”. 2015, 2016 och 2018 delade han värdskapet med Silya Nymoen och 2017 var det Line Elvsåshagen som stod vid hans sida. 2019 så blir det skådespelaren och sångerskan Heidi Ruud Ellingsen som tar över som Kåres medarbetare när “MGP 2019” avgörs i Oslo Spektrum den 2:a mars. (Källa: nrkmgp)
Montenegro Montenegro: 27 bidrag inkom (endast 10 uppfyllde kraven)
Endast tio av de 27 bidrag som skickades in till TV-bolaget RTCG, när de sökte lämpliga bidrag till Montenegros ESC 2019-deltagande, visade sig leva upp till de på förhand ställda kraven. Urvalsjuryn, vars namn ni hittar på min uppdaterade “Montenegro i ESC 2019“-sida, kommer nu att välja ut de fem artister som tittarna senare kommer att få göra sitt val mellan. (Källa: eurovoix.com)
Frankrike Frankrike: “Destination Eurovision”-värd och expertpanel presenterad
France 2 har presenterat den expertpanel som är tänkt att kommentera de tävlande bidragen i “Destination Eurovision” nästa år. De tre jurymedlemmarna är Vitaa (Charlotte Gonin, 35-årig sångerska), André Manoukian (57-årig jazz-sångare, tidigare domare i franska Idol och ESC-kommentator) och Christophe Willem (tidigare Destination Eurovision-expert, X Factor-domare). Den populära sångaren Garou har även blivit bekräftad som programledare för ytterligare ett år. (Källa: escxtra.com)
Österrike Österrike: Internvalsbeslut om 2-3 veckor
Eberhard Forcher, som arbetar med TV-bolaget ORF för att välja ut Österrikes ESC-deltagare, har avslöjat att de fortfarande är 2-3 veckor ifrån att ta något beslut angående 2019-valet. Uttalandet kom efter att Hyäne Fischer påstått att hon var utvald att representera landet med “Im Rausch der Zeit“, vilket just då inte stämde men efter all uppmärksamhet så är det ev. en kandidat. (Källa: eurovoix.com)
Albanien Albanien 2019: “Festivali i Këngës 57”-startordning och ett avhopp
Vikena Kamenica har hoppat avFestivali i Këngës 57” p.g.a. “oväntade jobb-åtaganden”. Vikena skulle ha framfört låten “Natën e mirë” men den ersätts nu av “Dua ta besoj” med Artemisa Mithi & Febi Shkurti. TV-bolaget RTSH har även presenterat lottnings-resultatet för den första FiK-kvällens startordning, vilken ni hittar på min “Albanien i ESC 2019“-sida. (Källor: esckaz.com och festivali-rtsh.al)

Schlagerpinglan: Observera att det tillkommit en punkt på veckans ESC-schemaFrankrikes TV-bolag uppgivit att de är redo att presentera de 18 artister som kommer att delta i landets ESC-uttagning “Destination Eurovision“. 😀

Mer om de olika ländernas förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Eurovision Song Contest 2019” medan sammanställningen över de TV-bolag som tar emot ESC 2019-bidrag/ansökningar finns här: “TV-bolag som tar emot bidrag till Eurovision Song Contest 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se