ItalienMusikvideorna till de bidrag som tävlar i finalerna av Sanremo Giovani har släppts och kan ses via TV-bolaget RAI:s hemsida. De 24 artisterna tävlar om två platser i “Sanremofestivalen 2019“, där de får ställa upp med nya låtar.

Sedan tidigare vet vi att de två live-finalerna kommer att föregås av fyra 45-minutersshower, ledda av Luca Barbarossa, där finalisterna och deras bidrag presenteras. Vid var och en av finalshowerna den 20:e och 21:a december, ledda av Pippo Baudo och Fabio Rovazzi, kommer en vinnare att utses. Resultatet fastställs med hjälp av röster från en musikkommision (40%), en TV-jury (30%) och tittarna (30%).

“Sanremo Giovani” – Finalbidragen:

Federica Abbate – “Finalmente Le Ore – “La mia felpa è come me
Andrea Biagioni – “Alba piena Mahmood – “Gioventù bruciata
Cannella – “Nei miei ricordi Marte Marasco – “Nella mia testa
Laura Ciriaco – “L’inizio Mescalina – “Chiamami amore adesso
Diego Conti – “3 gradi Francesca Miola – “Amarsi non serve
Cordio – “La nostra vita Giulia Mutti – “Almeno tre
Deschema – “Cristallo Nyvinne – “Io ti penso
Einar Ortiz – “Centomila volte Ros – “Incendio
Fedrix & Flaw – “L’impresa Saita – “Niwrad
Fosco17 – “Dicembre Sisma – “Slow motion
La Rua – “Alla mia età si vola Symo – “Paura di amare
La Zero – “Nina è brava Wepro – “Stop/Replay
(Källor: esckaz.com och rai.it)

Schlagerpinglan: Då de tävlande bidragen i Sanremo Giovani inte är desamma som de som kommer att få tävla i Sanremofestivalen så kommer jag (förmodligen) inte att lyssna in mig på dessa. Men, men… man ska aldrig säga aldrig. Italiensk musik är ju trots allt italiensk musik och ibland kan den vara väldigt svår att motstå. 😀

Mer om Italiens förberedelser inför ESC 2019 (inklusive schemat och reglerna för både Sanremo Giovani och Sanremo 2019) hittar ni här: “Italien i ESC 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Italien 2019: “Sanremo Giovani”-finalisternas musikvideor”

 1. Micke

  Framförallt är det låtarna Pinglan men det är även språket. Italienskan är i särklass världens vackraste och mäktigaste språk när det gäller musik. På något sätt gör den även dåliga låtar uthärdliga på något fantastiskt sätt.

  Jag har lyssnat på 15-20 av dessa men nu ska jag även kolla övriga. Av de jag hört är det Giulia Mutti och Diego Conti som gjort avtryck på mig. Men som du säger detta är ju bara en liten del i det stora när det gäller Italien. Vad tycker du om mina två förresten?

 2. Adri

  Tack och lov att det inte är dessa låtar som tävlar för en mer blekgrå hög med låtar, vettetusan om jag någonsin hittat.

  Hade detta varit det faktiska finalfältet hade det nog varit tidernas mest homogena startfält. Förlåt för en fråga som kan tyckas lite okänslig, men hatar italienare sig själva/sina liv? För det fanns ju ingen glädje i dessa låtarna what so ever.

  Jaja… jag har lyssnat igenom alla 2-3 gånger och insett att den som är minst dålig är “Incendio” och “Nella mia testa” (men hon som sjöng den lät lite väl som ett barn så kan inte direkt heja på henne heller).

  Snälla Italien! Jag ber er på bara knän, säg inte att det där var en försmak på vad som komma skall i februari för det där var en riktigt unpleasant genomgång.

 3. Schlagerpinglan

  @Micke, Diego Contis låt behöver nog ett flertal lyssningar för att den ska klicka och då hjälper det inte att jag inte riktigt kommer överens med hans röst, som stundtals känns lite irriterande. Giulia Muttis bidrag var däremot betydligt bättre då låten hade trevliga slingor och jag gillade både artistens utstrålning och röst. Nu har jag ju ingen aning om vilka hennes övriga konkurrenter är, men av vad jag hört så här långt så ser jag gärna att hon blir en av vinnarna, både för låten men framför allt som artist (om hon nu kan göra ett liknande intryck live, naturligtvis). 😀

 4. Micke

  @Pinglan, jag hittade 3-4 låtar jag tyckte ganska bra om i det italienska utbudet. Det tycker jag är positivt för de här brukar ju inte ha med det hela att göra när det kommer till San Remo festival och ESC. San Remo ser jag som vanligt fram emot. Italienarna kan sin sak 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se