MoldavienTV-bolaget TRM har meddelat att de fram till den 18:e januari tar emot bidrag till “O Melodie Pentru Europa 2019“, Moldaviens nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2019. Det vinnande bidraget utses vid finalen den 3:e mars, se ytterligare information här nedan:

Moldaviens bäst placerade “O Melodie Pentru Europa”-vinnare:

Hey Mamma“, Sunstroke Project (3:a i ESC-finalen 2017)

Moldaviens nationella ESC 2019-uttagning – Reglerna i korthet:

Deadline att skicka in bidrag till “O Melodie Pentru Europa 2019” är satt till den 18:e januari. Fullständigt regelverk hittar ni på trm.md.
Upp till 35 bidrag, som uppfyller alla regler, blir inbjudna till en audition där en jury kommer att välja ut 16 semifinalister.
I semifinalen den 2:a mars avgör 50/50 jury- och teleröster vilka 10 bidrag som går vidare till finalen. Blir det oavgjort är det juryns röster som väger tyngst.
I finalen den 3:e mars avgör 50/50 jury- och teleröster vilket bidrag som kommer att få representera Moldavien i Eurovision Song Contest 2019.
(Källa: esckaz.com)

Schlagerpinglan: Efter att TRM varit extra sparsamma med information om deras ESC-planer inför 2019, t.ex. var de sista land att bekräfta sitt deltagande och varit ganska tysta sedan dess, så är det extra roligt att läsa att det blir ungefär som vanligt även i år. Med lite tur så inkommer det även tillräckligt med bra kandidater för en semifinal denna gång. Lycka till, TRM. 😀

Mer om Moldaviens förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Moldavien i ESC 2019“.

Relaterad information: Observera att deadline för anmälan till SloveniensEMA 2019” passeras i morgon, den 14:e december. Mer information om hur man skickar in bidrag till de olika ländernas uttagningar hittar ni här: “TV-bolag som tar emot bidrag till Eurovision Song Contest 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se