AlbanienSchlagerpinglan: I kväll avgörs finalen av “Festivali i Këngës 57” och som en uppladdning inför Albaniens val av bidrag i Eurovision Song Contest 2019 så har jag tagit en titt på hur de inledande två FiK-kvällarna påverkat min syn på de tävlande bidragen.

Den 19:e december, då jag endast lyssnat på studioversionerna av bidragen så sammanställde jag en topp-tio-lista med de 22 tävlande bidragen. Efter att nu ha sett alla bidragen framföras live med både levande orkester och med förinspelad musik samt fått reda på vilka 14 bidrag som tagit sig vidare till final så gör jag en liten uppföljning i form av en final-topp-14-lista:

En av Albaniens “FiK 57”-finalister:

Më e fortë“, Soni Malaj

Schlagerpinglans “Festivali i Këngës 57”-final-topp-14, 18-12-22 (18-12-19):
1. (2.) Më e fortë“, Soni Malaj
2. (1.) Dua ta besoj“, Artemisa Mithi dhe Febi Shkurti
3. (12.) Me jetë“, Klinti Çollaku
4. (8.) Dashuria nuk mjafton“, Alar Band
5. (9.) Ktheju tokës“, Jonida Maliqi
6. (6.) Qetësisht“, Elton Deda
7. (17.) Rrëfehem“, Lidia Lufi
8. (11.) 100 pyetje“, Eranda Libohova
9. (14.) Një ditë tjetër“, Gjergj Leka
10. (7.) Karma“, Dilan Reka
11. (15.) Leyla“, Marko Strazimiri & Imbro
12. (19.) Jeto jetën“, Bojken Lako
13. (21.) Peng“, Eliza Hoxha
14. (22.) Hije“, Orgesa Zaimi
Personlig rankning av icke-final-bidrag:
topp-4 (3.) Të dua ty“, Aurel Thëllimi
topp-4 (4.) Mbrëmje e pafund“, Klodiana Vata
topp-10 (5.) A më ndjen“, Kelly
finalist (10.) Nënë“, Mirud
ej finalist (13.) Babela“, Kujtim Prodani
ej finalist (16.). Nuk ka stop“, Bruno Pollogati
ej finalist (18.) Vetmi“, Lorela Sejdini
ej finalist (20.) Në këtë botë kalimtare“, Elona Islamaj

Schlagerpinglan: Som synes så tycker jag fortfarande att Aurel Thëllimi och Klodiana Vata har några av festivalens topp-fyra-bidrag och därmed borde vara självklara i finalen, men hur besviken jag än är så är det bara att inse att man inte alltid kan få som man vill. Lidia Lufi och Klinti Çollaku, två av de som överraskat mig mest positivt (liksom Dilan Reka som gått åt andra hållet) finns dock med bland de som gick vidare så visst finns det ljusglimtar i resultatet. 😀

Vad gäller vinnarstriden så är jag väldigt kluven. Jag håller fast vid att “Dua ta besoj” är den klart bästa låten men det känns som att den tappar alltför mycket live. Jag vet inte riktigt vad det är men den trollbinder inte på det sätt som den borde göra. I nuläget så tror jag därför att jag (då varken Aurel eller Klodiana längre är några alternativ) anser att “Më e fortë” bjuder på den starkaste helheten och därmed är min personliga favorit och det bidrag som jag hoppas vinner i kväll (om jag inte ändrar mig igen). Lycka till, Soni Malaj och alla andra. 😀

Mer om Albaniens förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Albanien i ESC 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Albanien 2019: Schlagerpinglans final-topp-14 (18-12-22)”

  1. Adri

    Är man sämst på att tippa eller? Jag var relativt säker på Albanien skulle låta ”Nene” gå iväg med vinsten… och den går inte ens till final. Jeez…

    Aja.

    Det finns två ÖVERLÄGSNA: ”Ktheju tokes” (som tappar lite live – men låten är bäst) och ”Dua ta besoj” 🙂 HEJA HEJA!

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se