SpanienTV-bolaget TVE har avslöjat att “Gala Eurovisión“, den nationella final som ska utse Spaniens bidrag i Eurovision Song Contest 2019, kommer att sändas söndagen den 20:e januari, eventuellt med start klockan 22:05 CET.

10 bidrag (tre utvalda genom en onlineomröstning och sju utvalda av en specialkommitté) har utsetts till att få tävla i denna Eurovision-del av talangtävlingen Operación Triunfo 2018. Det slutliga valet kommer att göras med hjälp av 100% teleröster i en enskild omröstning (två om det skulle bli oavgjort) och vinnaren får representera Spanien i Israel.

Fullversionerna av tävlingsbidragen, som ni kan lyssna på smakprov av här, släpps 48 timmar innan finalshowen sänds, vilket skulle betyda den 18:e januari.

Tittarnas favorit i onlineomröstningen inför “Gala Eurovisión”:

Muérdeme“, María (se hela omröstningsresultatet här)

Schlagerpinglan: Då det dröjer lite mer än en vecka innan vi får höra de slutliga versionerna av de spanska finalbidragen så låter jag nog låtarna vila ett tag och nöjer mig med att ha “Hoy vuelvo a reír otra vez”, “Qué quieres que haga”, “Nadie se salva”, “No puedo más” och “Muérdeme” som preliminära favoriter. När väl fullversionerna presenteras den 18:e januari så ska det bli intressant att se om någon vuxit till sig eller blivit markant bättre i den nya versionen… för att inte tala om hur de kommer att fungera vid live-showen två dagar senare. 😀

Mer om Spaniens förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Spanien i ESC 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se