TjeckienSchlagerpinglan: I morgon, måndagen den 21:a januari, är sista dagen för allmänheten att rösta på sina favoriter bland de åtta bidrag som tävlar i “Eurovision Song CZ 2019“, Tjeckiens nationella uttagning inför Eurovision Song Contest 2019.

Bidragen har vi kunnat lyssna på sedan den 7:e januari och sedan rösta på med hjälp av den officiella Eurovision-appen. Efter att tittarnas röster räknats samman med juryns röster så väntas resultatet att bli presenterat den 28:e januari. I väntan på det så presenterar jag min personliga topp-åtta-lista, se nedan:

Ett av de tävlande bidragen i Tjeckiens “Eurovision Song CZ 2019”:

Don´t Know Why“, Tomáš Boček

Schlagerpinglans “Eurovision Song CZ 2019”-topp-8, 2019-01-20:
1. Don’t Know Why“, Tomáš Boček
2. True Colors“, Barbora Mochowa
3. Poslední Slova Tobě“, Hana Barbara
4. Give Me A Hint“, Andrea Holá
5. Easy To Believe“, Pam Rabbit
6. Friend Of A Friend“, Lake Malawi
7. On My Knees“, Jara Vymer
8. Space Sushi“, Jakub Ondra

Schlagerpinglan: Även om jag tycker att Tjeckien ställt upp med bättre låtar i ESC de senaste åren än vad de presenterat i denna uttagning så har jag i alla fall lite hopp för de två topp-bidragen på min lista. Förhoppningsvis så röstar både tittarna och juryn “rätt”. 😛

Mer om Tjeckiens förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Tjeckien i ESC 2019“.
Se även: “Lyssna på bidragen i de nationella ESC-2019-uttagningarna

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Tjeckien 2019: Schlagerpinglans topp-8 (19-01-20)”

 1. Micke

  Oj, nu blev jag överraskad Pinglan! Du är den första jag hört som inte har “True Colors“, Barbora Mochowa på första plats på rankingen 🙂 Jag minns inte ens låten från Tomáš Boček. Det jag minns i övrigt är att din femte och sjätte plats är de jag rankar klart lägst på min lista. Får väl ta och lyssna på den där Tomáš då 🙂

 2. Micke

  Nja, True Colors är faktiskt totalt överlägsen i mina ögon. Men sen håller jag nog med dig pinglan om dina två övriga pallplatser. De är tvåa och trea för mig. Sen finns det fyra bidrag som ger Nada innan då två bidrag är överlägset sämst som sagt

 3. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag har inte riktigt fastnat för “True Colors” som många andra verkat göra (det kommer kanske senare) men ser den som en vinnarkandidat. “Don’t Know Why” var däremot en riktigt mysig må-bra-låt som talade till mig nästan direkt och som jag därför hoppas lite extra på.

  Vi får väl se om jag få anledning till att ge “True Colors” några extrachanser eller om jag får vänja mig vid tanken på att någon av de andra skickas till Tel Aviv. “Don’t Know Why” tror jag däremot inte så mycket på… men man vet aldrig. 🙂

 4. Adri

  1. True Colors (ÖVERLÄGSEN!)

  Lååååååångt hopp

  2. Easy to believe

  Låååååångt hopp

  3-7. Vem bryr sig egentligen? Helt ärligt. Dessa placeringar är bara en tjock massa mediokritet.

  8. Space Sushi. (Fy tusan vad detta är dåligt!)

 5. Micke

  @Adri, vi har haft väldigt olika uppfattning om bidrag genom åren (men på sistone märkligt överens). Tror dock inte vi någonsin varit så oense om något bidrag så som vi är nu med “Easy to Believe”. Jag säger inte detta som nåt slags hån (tror du känner mig bättre än så) men förklara för mig vad det är du hör i den. Jag fattar absolut ingenting. Vem vet? du kanske kan göra mig “troende” 🙂

 6. Adri

  Micke: Oh please. Vi har definitivt varit mer oense än om ”Easy to believe”.

  Men vad gillar jag med den? Jag vet inte. Den är lite Robyn-aktig. Men det säger inget för jag är inget fan av Robyn ändå. Det är en smooth poplåt som är lätt att förlora sig i. Upptempo men inte helt öronbedövande utan den är väldigt smooth så att säga 🙂

 7. Micke

  @Adri har svårt att tro att vi har varit mer oense än om den. Säger nog det mesta om vad jag anser om den 🙂 Ändå inte värst i Tjeckien för det är Ingrosso look-a-like bidraget med sliskig falsett “Friend of a friend. Oroar mig dock inte det minsta för de två för den här finalen tar “True colors” hem. Känns för mig nästan lika säkert som att YESYES vinner i Ungern med en stor skillnad. Tjeckiens troliga vinnare tycker jag om 🙂

  Ok men tack för svaret Adri. Det är ju mest “ljudet” som driver “Easy to Believe.” Som jag ogillar. Tror du förstår vad jag menar. Absolut inte värre än något annat inom detta men helt enkelt bara inte min grej.

 8. Adri

  Micke: Om ”True colors” inte vinner (jag håller alla mina tummar) så tror jag de finns två andra som kan hota vinsten. Den ena upprör mig, den andra upprör dig.

  För dem två som nosar på ”True colors” eventuella vinst tror jag är just ”Space Sushi” och ”Friend of a friend”.

  Jag avskyr verkligen ”Space Sushi”. ”Friend of a friend” är ingen favorit, men… jämfört med ”Space sushi” välkomnar jag det mesta!

 9. Micke

  @Adri, avsky inte låtar. Fan va tråkigt det låter 🙂 Jag kan iofs lugnt påstå att jag definitivt inte skulle vara glad om vi om en dryg vecka står med två nya vinnare från Tjeckien och Frankrike och att dessa skulle vara
  “Friend Of A Friend“, Lake Malawi och “La promesse“, Emmanuel Moire.. Nu tror jag dock inte på det scenariot utan jag tror vinnaren i Frankrike heter “Roi”, Bilal Hassani men håller benhårt på “Tous les deux”, Seemone elle “Le petit Nicolas”, Sylvàn Areg.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se