Ungern På lördagskvällen den 19:e januari avgjordes den första deltävlingen av “A Dal 2019“, Ungerns uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2019. 10 artister framförde sina bidrag och de sex semifinalisterna utsågs i två röstningsomgångar:

Först räknades summan av de fyra jurymedlemmarnas (Miklós Both, Lilla Vincze, Misi Mezô och Feró Nagy) röster och de röster tittarna lagt via “A Dal”:s röstningsapp (den femte jurymedlemmen) ihop för att utse de första fem semifinalisterna.

Därefter fick tittarna själva välja ut det sjätte semifinalbidraget bland de återstående fem bidragen genom att fortsätta rösta. Resultatet samt länkar till artisternas framträdanden ser ni här nedan medan inför-infon finns här.

“A Dal 2019”-artisternas inledningssång

Csak fújom a dalt“, A Dal 2019-deltagarna

Resultatet av Ungerns “A Dal 2019” – Heat 1 (19:e januari):
Till Semifinal (jury- och app-röster): Juryröster Tittarröster Summa
Madár, repülj!“, Gergő Szekér 8+9+8+8= 33 p. 8 p. 41 p.
Hozzád bújnék“, Gergő Oláh 7+9+9+8= 33 p. 8 p. 41 p.
Kedves Világ!“, Timi Antal feat. Gergő Demko 10+9+6+6= 31 p. 8 p. 39 p.
Százszor visszajátszott“, Konyha 6+8+8+8= 30 p. 8 p. 38 p.
A remény hídjai“, Nomad 6+7+7+7= 27 p. 8 p. 35 p.
Till Semifinal (tittarröster): Juryröster Tittarröster Summa
Ide várnak vissza“, DENIZ 6+7+6+6= 25 p. 9 p. 34 p.
Ute ur tävlingen: Juryröster Tittarröster Summa
Világítótorony“, Olivér Berkes 5+8+6+6= 25 p. 8 p. 33 p.
Frida“, Rozina Pátkai 5+7+7+7= 26 p. 5 p. 31 p.
Someone Who Lives Like This“, László Váray 5+6+6+6= 23 p. 6 p. 29 p.
Wasted“, Barni Hamar 6+6+5+5= 22 p. 7 p. 29 p.
(Källor: mediaklikk.hu och wikipedia)

Schlagerpinglan: Inför deltävlingen så tyckte jag att låtarna som DENIZ och Konyha tävlade med var deltävlingens (men inte uttagningens) klart bästa och då lät helt OK live så var jag glad över att se dem gå vidare. 🙂

Som vanligt så fanns det en del överraskningar och lyckligtvis så var den största en positiv en då jag numera fick upp ögonen för “Kedves Világ!“, som i och med det starka liveframträdandet fick ett helt nytt liv och lät mer som jag hört andra beskriva den. Mycket imponerande, och väldigt glädjande att även den låten gick vidare. 🙂

Sammanfattningsvis så tyckte jag att det var en förvånansvärt stark inledning på A Dal-säsongen och jag ser därför fram emot de följande deltävlingarna (där mina riktiga favoriter tävlar) extra mycket. 😀

Mer om Ungerns förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Ungern i ESC 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Ungern 2019: Resultatet av “A Dal 2019” – Heat 1”

  1. Micke

    Ungern har ett starkt startfält i år men det är ganska stor snedvridning på heaten. I detta första var det egentligen bara ett starkt med, vilket dessutom är en av mina största favvisar “Kedves Világ!“, Timi Antal feat
    Gergő Demko. Självklart gick den vidare. Det kommer fler bra bidrag i de heat som följer. Glädjande nog flertalet med rocksjäl. Hoppas det ungerska folket visar sig ha själen rätt inställd

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se