VitrysslandTV-bolaget BTRC har meddelat att de nu, i samarbete med landets kulturdepartement, inlett sitt sökande efter Vitrysslands bidrag i Eurovision Song Contest 2019. Här följer en del information om den planerade, nationella uttagningen samt det preliminära schemat:

Schemat för Vitrysslands nationella ESC 2019-uttagning:

22:a – 31:a januari: BTRC tar emot bidrag/ansökningar
4:e februari: Auditioner
4:e februari: Finalisterna avslöjas
8:e mars (senast): Final Runt 10 bidrag tävlar

Vitrysslands senaste ESC-bidrag:

Forever, ALEKSEEV (16:e-plats i semifinal 1 i ESC 2018)

Vitrysslands nationella ESC 2019-uttagning – Reglerna i korthet:

Intresserade kan ladda upp sina bidrag / ansökningar via BTRC:s webbsida mellan den 22:a och 31:a januari. Uttagningen är öppen för alla över 16 år, oavsett nationalitet, men varje artist kan endast skicka in en låt.
Genom inledande auditioner så kommer en fokusgrupp (bestående av kultur- och konst-profiler, representanter för kulturdepartementet och BTRC samt andra personer föreslagna av organisatörerna) att välja ut runt 10 bidrag som går vidare till den live-sända finalen.
Finalen, där Vitrysslands ESC 2019-representant kommer att utses, arrangeras senast den 8:e mars.
I finalen kommer vinnaren att utses genom 100% juryröster där jurymedlemmarna ger sina 1-10 poäng efter att varje låt framförts. De har även möjlighet att kommentera artisternas framträdanden. Vid oavgjort görs ytterligare en öppen jury-omröstning.
Fullständiga regler hittar ni på tvr.by, där även anmälningsformuläret finns.

Schlagerpinglan: Ju längre tiden gått desto mer osäkert har det känts att det verkligen skulle bli någon nationell uttagning i Vitryssland, men nu när de i alla fall börjat att ta emot bidrag till den så ser det genast ljusare ut. 😀

Jag fortsätter att hoppas på en comeback från Vladislav Kurasov, Alexey Gross, Dmitry Koldun, Artsem Mikhalenka och/eller Litesound men helt ärligt så är jag ganska nöjd med att blir en final överhuvudtaget. 😀

Mer om Vitrysslands förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Vitryssland i ESC 2019“.

Relaterad information: Fler länder som tar emot bidrag till sina ESC-uttagningar just nu hittar ni här: “Skicka in bidrag till Eurovision Song Contest 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Vitryssland 2019: BTRC söker bidrag till nationell final”

 1. Adri

  Vitryssland är ett land som aldrig riktigt varit en favorit för mig.

  Har låten väl varit där, så har scenframträdandet brustit rejält: som 2004 och 2005. Båda bra låtar men som föll iom framträdandet.

  2013 är väl det närmsta Vitryssland kommit en fullträff för min del! 🙂

  2018 stod Vitryssland för årets trainwreck på scenen. Då borde GUNESH vunnit deras final. Hon kom tvåa. Jag hoppas att hon deltar i år igen och med en lika bra låt så ska hon nog kunna ta det! 🙂

 2. Adri

  Om vi omriktar fokuset till Tjeckiens uttagning så ska jurymedlemmarnas 12-poängare delas ut en i taget om dagen och idag kom den första, från Österrikes Cesar Sampson. Och han gav sin toppoäng till ”True Colors”. Det börjar bra! 🙂

 3. Micke

  Oroa dig inte Adri. “True colors” vinner. Känner mig faktiskt helt säker på det. Mer orolig om röstning när det gäller andra länders bidrag. I första hand nu Frankrikes. Men inte fasen kan de väl rösta fram Emmanuel Moire?

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se