AzerbajdzjanTV-bolaget İctimai har tidigare avslöjat att de även inför Eurovision Song Contest 2019 kommer att göra ett internval vad gäller den artist som får äran att representera Azerbajdzjan i tävlingen och inleder de sitt sökande på ett passande bidrag.

De som känner sig manade kan skicka in sin låt, enligt önskemålen nedan, till İctimai på eurovisionaz2019@gmail.com fram till den 7:e februari.

Azerbajdzjans senaste ESC-bidrag:

X My Heart“, Aisel (11:a i ESC 2018-semifinal 1)

Detta gäller vid inskick av bidrag till Azerbajdzjans İctimai:

Låtens musik och text ska vara i MP3-format.
Låtens längd får ej överstiga 3 minuter.
Låten får inte tidigare ha varit officiellt utgiven på någon medial plattform.
Låten får inte ha varit utgiven före den 1:a september 2018.
Låten får inte vara en cover av någon annan artists/låtskrivares låt.
(Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Efter att Azerbajdzjan 2018 missade finalen för första gången under deras elva år långa Eurovision-historia så ska det bli intressant att se om de väljer något lite annorlunda denna gång eller om de fortsätter med sina välpolerade svensk-bidrag. Själv har jag inga egentliga önskemål, men visst vore det trevligt med en rejäl överraskning. 🙂

Mer om Azerbajdzjans förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Azerbajdzjan i ESC 2019“.

Relaterad information: Fler länder som tar emot bidrag till sina nationella uttagningar och internval just nu hittar ni här: “Skicka in bidrag till Eurovision Song Contest 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Azerbajdzjan 2019: İctimai söker efter sin internvals-låt”

 1. Lukas

  Efter deras finalmiss är det inte så konstigt att undra vad som kommer hända nu.

  En grej som malt i skallen på mig gällande Azerbajdzjan under en lång tid nu har varit: ”Skäms delegationen för att vara från Azerbajdzjansk?” Det faktum att man med undantag för sin debut importerat i princip alla sin låtar är en aspekt. Visst, ett internationellt sound kan förvisso appellera till fler länder och därmed få poäng från dem, men Azerbajdzjan har ändå offrat så himla mycket av sin identitet för att göra detta, och värre är: Det tycks inte fungera för dem längre.

  Vad jag har i åtanke när jag säger detta är bland annat: 2018 – Aisel sysslari huvudsak med jazz med progressiva influenser, men fick istället en mellanmjölkspoplåt serverad till sig. Hon talar flytande engelska, vilket var en av anledningarna till att ITV valde henne till och börja med. Men texten blev en osammanhängande röra.

  En annan aspekt gällande varför jag tror Azerbajdzjan skäms för att vara sig själva är språkvalet. Inte bara i ESC där de sjungit på engelska hela tiden, utan även i JESC. I deras debut försökte de sjunga helt på engelska där med, men i JESC finns en regel som stipulerar att en låt måste till 50% sjungas på modersmålet. EBU gick således in och läxade upp dem om det. Sedan dess har de förvisso lytt den regeln, men samtliga låtar har haft sina låttitlar helt på engelska.

 2. Adri

  Jag fick faktiskt reda på så sent som i november att Azerbajdzjans låt från 2017, ”Skeletons” också faktiskt var azerisk vara till största del.

  Svenska Sandra Bjurman skrev texten, men musiken (som får räknas som det centrala) komponerades och skrevs av Isa Melikov, en av de större kompositörerna i Azerbajzjan 🙂 Ända sen jag fick reda på det är jag faktiskt lite varmare mot dem. För vem som skrev texten spelar mindre roll i en tävling där låtar deltar tycker jag 🙂

  Men vad önskar jag? Jag vet inte. Alltså jag gillar ju helt ärligt Axerbajdzjans track record överlag. Det började bra och är bra nu. Åren 2011-2015 var lite svagare, men nu är de på ”min bana” igen 🙂

 3. Micke

  Ser att Lukas tittat in så jag gör ett försök till med en länk till min favvis i år. Har redan provat men de två som svarar gillar inte rock så det är ju som att slå huvudet i väggen. Vill kolla med nån som ser storheten i rock och storheten att blanda lugnt med snabbt.

  Lukas så jag provar igen. Skulle vara kul att höra din åsikt 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=AOkRF6PBg_w&fbclid=IwAR29EsucsE6jDY4PnVWddjNDins2XaCvHNMfw3vYZFl9dLsHO9a-wt5J2H4

 4. Marcus

  Eftersom jag älskar turkisk musik hoppas jag på lite etniska tongångar. I övrigt lär det väl bli en överpolerad popdänga som vanligt.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se