MakedonienSom det tidigare rapporterats om så var namn-konflikten mellan Makedonien och Grekland på väg mot sin lösning efter den folkomröstning i Makedonien som gav klartecken till det nya namnet Republic of North Macedonia.

Igår kom då uppgifter om att även Grekland givit sitt medgivande, vilket borde betyda att landet i ESC-sammanhang inte längre behöver använda sig utav the Former Yugoslavian Republic of Macedonia (FYR Macedonia) utan kan använda det betydligt kortare North Macedonia (Severna Makedonija). (Källa: escxtra.com)

Schlagerpinglan: Denna historiska överenskommelse betyder naturligtvis mycket mer än ett enklare namn (t.ex. så kan det innebära att dörren till EU och NATO blir lättare att öppna för Makedonien) men då detta är en ESC-blogg så är det framför allt namnbytet jag fokuserar på här. Jag skickar i alla fall lyckönskningar till de båda länderna och förhoppningar om att beslutet i förlängningen leder till ett flertal positiva effekter.

Mer om Makedoniens förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Makedonien i ESC 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Eurovision 2019: Makedonien byter namn till Nordmakedonien”

 1. Micke

  Med tanke på hur världens normalt bästa musikland säljer sin själ när det gäller ESC har jag ett förslag i samma anda. De skiter ju uppenbarligen i tävlingen år efter år och visar det på en mängd sätt. När nu Makedoneien får Greklands tillåtelse att kalla sig för Nordmakedonien då tycker jag Storbritannien gott och väl kan få Sverige tillåtelse att kalla sig Sydsverige, Svenskbritannien eller något liknande 🙂

 2. Adri

  Micke: Fast Sverige är ju ett land som definitivt inte skiter i tävlingen? 😉

 3. Micke

  Nej men jag pratar ju om Storbritannien Adri 🙂

 4. Marcus

  Fast… vem kommer säga nått annat än Makedonien? Nåväl, skönt att Grekland slutat med sin orimliga obstruering. Hela den här namnkonflikten är ju ett exempel på vad som händer när nationalismen får fäste.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se