LitauenLördagen den 26:e januari sändes Show 3 av “Eurovizijos” dainų konkurso nacionalinė atranka, den nationella uttagning som ska utse Litauens artist och bidrag i Eurovision Song Contest 2019. Showen var, precis som juryrösterna, förinspelad och efter att telerösterna räknats in så fick vi ett resultat.

Tittarna och juryn stod för vars 50% av resultatet. Av de totalt 13 bidragen så var det 6 bidrag som gick vidare, se nedan för resultatet och länkar till showens framträdanden.

Ett av de tävlande bidragen i Litauens “Eurovizijos 2019” – Heat 3

Run With The Lions”, Jurijus (vinnaren av Heat 3 av Nacionalinė Eurovizijos atranka 2019)

Resultatet av Litauens “Eurovizijos 2019” – Heat 3 (26:e januari)

Vidare i uttagningen: Jury-röster Teleröster Summa
1. “Run with the Lions“, Jurijus 12 p. (1533) 12 p. 12 p.
2. “Criminal“, Monika Marija 10 p. (978) 8 p. 10 p.
3. “Sing!“, Jurgis DID & Erica Jennings 8 p. (1077) 10 p. 8 p.
4. “Mažulė“, Antikvariniai Kašpirovskio Dantys 6 p. (906) 7 p. 7 p.
5. “Again“, Cheri 8 p. (409) 3 p. 6 p.
6. “CTRL ALT DELETE“, Jurgis Brūzga 5 p. (663) 5 p. 5 p.
Utslagna:
7. “The Rush“, Dagna 4 p. (739) 6 p. 4 p.
8. “My 7th Life“, Sofija Eitutytė 3 p. (302) 1 p. 3 p.
9. “Don‘t B3long“, Kali 2 p. (308) 2 p. 2 p.
10. “Nėra abejonių (No Doubt)“, 120 0 p. (548) 4 p. 1 p.
11. “Pasaulio vidury“, Laimingu Būti Lengva 0 p. (149) 0 p. 0 p.
12. “Leisk tave paguosti“, La forza 0 p. (146) 0 p. 0 p.
13. “Dancing with the Stars“, Voldemars Petersons 2 p. (227) 0 p. 0 p.
(Källor: lrt.lt och wikipedia.org)

Schlagerpinglan: Efter två shower där jag inte blivit överdrivet imponerad av startfälten så möttes jag av en trevlig överraskning nu på måndagskvällen när jag tog igen det jag missade av lördagens litauiska show. 🙂

Hela tre bidrag uppfattade jag som väldigt lovande och lyckligtvis gick alla tre vidare. Så nu när jag har minst tre bidrag som jag hoppas lite extra på i tävlingen (“Run with the Lions“, “Criminal” och “Sing!“) så har jag återfått allt det där hoppet som började att försvinna efter den lite svaga inledningen. 😀

Jag kan ju även tillägga att jag gärna sett att både “The Rush” och “Pasaulio vidury” tagit sig vidare men man kan ju inte få allt, speciellt inte när de verkar ha placerat alla “bra” bidrag i samma deltävling. 😉

Mer om Litauens förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Litauen i ESC 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Litauen 2019: Resultatet av “Eurovizijos 2019” – Heat 3”

 1. Adri

  Så typiskt att mina favoriter kommer tvåa och trea… Men jaja, bara ett heat 🙂

 2. Mats Wältare

  Den här heaten var väldigt bra jag gillar verkligen Jurijus låt samt Monika Marija och Jurgis DID & Erica Jennings låtar så jag är nöjd och hoppas att en av dom vinner

 3. Micke

  Jag har ju bara hört två bidrag från Litauen “Criminal“, Monika Marija som jag tycker riktigt bra om och “Sing!“, Jurgis DID & Erica Jennings, som jag gillar även den. När jag nu då såg att de bara kom tvåa och trea i sitt Heat blev jag rädd för upprepning från Tjeckien och Frankrike. Försökte dock skaka av mig det och tänkte “Men snälla Micke du har ju inte ens hört de andra låtarna.”

  Tänkte då att jag får väl lyssna på den som kom före dessa då. Sagt och gjort satte mig ned för att lyssna på “Run with the Lions“, Jurijus. De första 45 sekunderna fick mig att utbrista i mitt inre “Oh my God yet another pre-puberty boy singer.”

  SEn kom refrängen och plötsligt hände något. Jag skakade av mig falsetten och föll in i låten. Tyvärr kom ju pre-puberty tillbaka men det övriga tog överhanden till den grad att jag nästan glömde bort den biten.

  Betyder det att jag fått en ny favvis. Absolut inte. Åtminstone inte än de två övriga ligger en bra bit före. Ändå skönt att inse att det inte var ännu en katastrof som snodde segern från mina favvisar 🙂 Dessutom, vem vet? Det kanske finns fler bra bidrag hos Litauen. Känns ju positivt utifrån de tre jag hittills hört. Har iofs för mig att jag hört ytterligare ett och att även det var helt ok men jag minns inte vilket

 4. Micke

  Om två dagar släpper Sheppard sitt bidrag. Äntligen något positivt efter några riktigt mörka ESC-dagar. Åtminstone hoppas jag det är positivt 🙂

 5. JOHANNA

  Detta var ett superbra heat och rätt låtar gick vidare. Monika Marija var min favorit men hela topp 4 här är bra (ja jag gillar Mazule också den är rolig)

 6. Micke

  De sk. plojbidragen är en viktig del av ESC. Fasen va dött och själlöst det hade varit utan dem. Betyder det då att jag tar till mig alla dessa rätt av? Absolut inte! Allt är ju en smaksak. Vissa klarar jag bara inte av, andra älskar jag men det är ju så det är. Inte svårare än så.

  Även om jag tycker något plojbidrag är höjden av fjanteri så får jag ju ta det. Finns ju andra som gillar dem. De jag istället tycker synd om är de som inte ser värdet i plojbidrag, som ser gravallvarligt på allting. Upp med humöret säger jag 🙂

  Så vad tyckte jag då om detta bidraget som jag kände att jag måste kolla in då Johanna nämnde det här ovanför. Urlöjligt eller? Självklart det är hur löjligt som helst men jag gillar det. Blir så jädra glad när inte allt är gravallvarligt. Tack för tipset Johanna. Top 4 i den här tävlingen köper jag därför rakt av förutom falsetten i vinnaren 🙂

 7. Micke

  Förresten jag sa fel om Sheppard. De släpper sitt bidrag på fredag

 8. JOHANNA

  @Micke roligt att kunna tipsa om något. Och roligt att du är med på Litauen-tåget i år. De har många bra och roliga låtar i sin uttagning! Hittills har det mestadels varit de bra som tagit sig vidare med.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se