ESC2019 Schlagerpinglan: Här hittar ni en samling korta nyheter angående Eurovision Song Contest 2019. För ytterligare information, klicka på flaggorna så kommer ni till respektive lands samlingssida där kompletterande info finns.

Belgien Belgien: Bidragspresentation den 28:e februari
TV-bolaget RTBF har avslöjat att det bidrag som internvalda Eliot kommer att representera Belgien med i Tel Aviv kommer att presenteras den 28:e februari. Låten, av Pierre Dumoulin, ska enligt vissa källor heta “Wake Up” men det återstår att se. (Källa: eurovoix.com)
Israel Israel: KAN söker låt till sin ESC-representant
TV-bolaget KAN har börjat att ta emot bidrag till vinnaren av “HaKokhav HaBa L’Eurovizion” att representera Israel i ESC 2019 med. Låtskrivarna ska vara israeliska medborgare och ACUM-medlemmar men på själva låten finns inga språkrestriktioner. Bidragen i MP3-format, låttext, låtskrivarinfo och regel-dokument signerat av alla låtskrivare skickas till eurosong@kan.org.il innan deadline den 17:e februari. Israels ESC 2019-bidrag förväntas att väljas ut av en kommitté den 24:e februari för att senare presenteras för allmänheten i mars. (Källa: esckaz.com)
Kroatien Kroatien: 4 Tenora drar sig ur Dora 2019
TV-bolaget HRT har meddelat att 4 Tenora dragit sig ur “Dora 2019”. Egentligen skulle deras låt “Brod bez imena” ersättas av förstareserven, “Don’t Say You Love Me” med Tonka, men då de tackade nej så blir det i stället “Nisam to što žele” med Kim Verson som får tävla i den kroatiska uttagningen. Se det uppdaterade startfältet här för namnen på de två nya reserverna. (Källa: eurovoix.com)
Israel Israel: Shalva Band funderar på att hoppa av “HaKokhav HaBa L’Eurovizion”
En av favoriterna i “HaKokhav HaBa L’Eurovizion“, den talangjakt som ska utse Israels representant i ESC 2019, gruppen Shalva, har avslöjat att de funderar på att hoppa av tävlingen. De hade inte förväntat sig att gå så långt och fruktar nu att de kan komma att tvingas bryta sabbaten om de vinner (då repetitionerna genomförs även under helger). Bandet konsulterar en rabbi för att komma fram till en lösning. (Källa: eurovoix.com)

Uppdaterat 19-02-05: Enligt wiwibloggs.com har Shalva Band nu bestämt sig för att dra sig ur uttagningen.

Schlagerpinglan: Mer om de olika ländernas förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Eurovision Song Contest 2019” medan sammanställningen över de TV-bolag som tar emot ESC 2019-bidrag/ansökningar finns här: “TV-bolag som tar emot bidrag till Eurovision Song Contest 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se