Sverige Schlagerpinglan: I kväll, lördagen den 2:a februari, avgjordes den första deltävlingen av Melodifestivalen 2019 i Göteborg. Resultatet ser ni här nedan, liksom mina betyg och åsikter om respektive bidrag samt länkar till de bidrag man redan nu kan lyssna och titta på.

Melodifestivalen 2019 – Deltävling 1-finalisterna:
Wiktoria Mohombi
Wiktoria & Mohombi (Grafik: SVT)

Till Final:
“Not With Me” – Wiktoria
“Hello” – Mohombi

Till Andra Chansen med länkar till uppträdandena:
Chasing Rivers”, Nano
Ashes to Ashes”, Anna Bergendahl

Utslagna med länkar till uppträdandena:
5. “Mina bränder”, Zeana feat. Anis Don Demina
6. “No Drama”, High15
7. “Mina fyra årstider”, Arja Saijonmaa

Extramaterial:
Öppningsnummer: ”Vi är allt ni vill ha
Mellanakt: “Israel mashup
Första vinnarintervjun: Wiktoria och Mohombi
Snabbversionen: Deltävling 1 – Göteborg

1. “Chasing Rivers”, Nano (till Andra Chansen)
(Lise Cabble, Linnea Deb, Joy Deb, Thomas G:son, Nano Omar)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Jag respekterar alla som gillar Nanos båda bidrag och försöker inte på något sätt att påstå att de skulle vara “dåliga”. Men… för mig personligen så låter de ungfär likadant och berör mig lika lite. Bra sångröst, helt OK låt men inget för mig utan jag kunde enkelt hitta fyra andra bidrag som jag hellre givit de fyra topp-placeringarna till.
Betyg: 3-/5
2. “No Drama”, High15 (6:a)
(Joy Deb, Linnea Deb, Kate Tizzard)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Även om jag inte är helt övertygad av helheten i detta projekt så finns det något hos både artisterna och låten som tilltalar mig. Hur som helst så tycker jag att de förtjänade en Andra chans och om de putsat till sitt bidag ytterligare, kanske ännu mer.
Betyg: 3/5
3. “Not With Me”, Wiktoria (Till Final)
(Joy Deb, Linnea Deb, Wiktoria Johansson)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: De tidigare gångerna Wiktoria deltagit i Melodifestivalen har hennes röst varit större än hennes bidrag och därför hade jag stora förhoppningar nu när hon ställde upp med en ballad. Tyvärr var den inte tillträckligt bra, inte ens med Wiktorias röst och alla de klassiska rörelserna och extraeffekterna. Synd… men en Andra chans tycker jag allt att hon förtjänade, så där var jag och tittarna överens om något i alla fall.
Betyg: 3/5
4. “Mina bränder”, Zeana feat. Anis Don Demina (5:a)
(Thomas G:son, Jimmy Jansson, Pa Moudou Badjie, Robin Svensk, Anis Don Demina)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Njae… visst kan jag förstå hur man kan ryckas med i denna låt. Här finns en dansant melodislinga och artister som är lätta att gilla… men det fungerar likväl inte för mig.
Betyg: 2/5
5. “Mina fyra årstider”, Arja Saijonmaa (7:a)
(Göran Sparrdal, Arja Saijonmaa)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Jag är otroligt svag för Arjas röst och när hon nu levererar en låt som för tankarna till klassikern “Jag vill leva i Europa” så kan jag inget annat än att smälta. Ett bidrag helt i min smak som jag gärna hade velat se i finalen, men jag förstår att om man inte har vissa saker i bagaget så finns risken att låten uppfattas som alltför slätstruken och ointressant.
Betyg: 4/5
6. “Hello”, Mohombi (Till Final)
(Alexandru Florin Cotoi, Thomas G:son, Mohombi Moupondo, Linnea Deb)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Vissa saker som jag inte håller med tittarna om vad gäller deras röstande kan jag likväl förstå, se fallet med Arja ovan t.ex.., men detta är ett rejält mysterium för mig. Visst finns här en del charmiga inslag och delar av låten som kan uppfattas som trevliga… men som helhet? Nej, vi får väl se om det klarnar i finalen för just nu är jag som ett stort frågetecken.
Betyg: 3-/5
7. “Ashes to Ashes”, Anna Bergendahl (till Andra Chansen)
(Thomas G:son, Bobby Ljungren, Erik Bernholm, Anna Bergendahl)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: 2010 visste jag inte vem Anna var och tyckte inte att hennes låt var tillräckligt stark för att kunna vinna Europas gillande men denna gång så älskar jag hennes bidag. Hon är mer intressant som artist, låten träffar (både vad gäller melodislingor och text) och scenshowen gör sitt för att höja helhetskänslan. Kan Europa älska detta? Ingen aning, men jag vet att jag gör det och jag hade hoppats på ett Direkt-till-Final-resultat för Anna, men man kan ju inte alltid få som man vill.
Betyg: 4/5

Schlagerpinglan: Jag har fått för mig att jag varje år skriver att jag tänker låta programledarna bli varma i kläderna innan jag ger mig på att ge ett omdöme, men i år kan jag redan nu säga att, om de fortsätter i samma stil, får minst godkänt i betyg. De gör precis det jag förväntar mig att programledare ska göra: hålla i programmet, leda det framåt och vara lite lagom underhållande, och det klarade denna kvartett aldeles utmärkt. 😀

Vad gäller resultatet av Melodifestivalens deltävling så glädjer jag mig åt att Anna Bergendahl fick en Andra Chans och hoppas att hon når finalen… om hon inte ställs mot något bättre bidag där, vill säga. 😉

Se även: “MF-Veckoschema” – “Melodifestivalen 2019” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2019

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Resultat Melodifestivalen 2019: Deltävling 1”

 1. Adri

  Håller med om programledarna 🙂 Jag gillar dem redan. Det förvånar dock inte. Sarah har visat sig duglig förr. Och jag kan inte vara hård mot Marika eller Kodjo. Jag är ju ett fan av båda dem två 🙂 Eric var väl den som väckte oro, men han klarade sig faktiskt med godkänt han också 🙂

  Sen märktes det dock att det var nytt för tre av dem och att Sarah var lite av ”mamman”. Men det är inget konstigt. Och de andra kommer utvecklas under veckorna 🙂 så jag är glad och tycker de ska klappa sig själva på axeln också.

  Okej, nu när låtarna fått chanserna de behöver så finns en relativt slutgiltig ranking:

  1. ”Mina bränder” (Pinglan, pinglan, pinglan… ibland är vi inte alls på samma plan märker man 😉 Denna låten släpptes 22.00 och 22.02 lade jag in den på min träning-/pepplista. Denna har jag inte lyssnat klart på! Solklar etta för mig! Men som du sa: man kan inte alltid få som man vill 🙂 )

  2. ”Ashes to ashes” (Ja jag tjatar, men framträdandet passade tyvärr inte. Hoppas det spetsas till AC så hon kan få sin rättvisa finalbiljett 🙂 )

  ——

  3. ”Mina fyra årstider” (Arja sjunger ju lite överdrivet ibland må jag säga. Men låten är väldigt varm och mysig. Och jag gillar ju miljöbudskapet 🙂 )

  4. ”Hello”

  5. ”Not with me” (Den hos mig som tjänade absolut mest på att få höras i fullversion 🙂 Wiktoria did good! För kom ihåg att jag hade den sist tidigare i veckan? 🙂 )

  6. ”Chasing rivers” (Nano mumlar. Låten är okej. Jag antog att låten skulle växa under låtens gång. Men den gjorde aldrig det faktiskt. Och därför blev den ganska tråkig under dem tre minutrarna.)

  7. ”No drama” (Fullständigt irriterande refräng. Synd på en vers som lovar mycket 🙂 Och tyvärr så var inte tjejerna redo för MF. Inte alla av dem iaf för de var lite all over the place må jag säga)

  Så resultatet var långt från mitt, MEN jag är faktiskt ändå relativt glad 🙂 Det var ju en stark delfinal så jag kan inte anklaga folk för att rösta vidare dem de gjorde 🙂

 2. Karro

  Haha, där kom det!

 3. Oskar

  Någon som vet om Anders Nunstedt slutat skriva för Expressen? Hittar inget sen i somras av han, brukar läsa hans krönikor så här i schlagertider. Nu skrivs dom istället av Maria Brander.

 4. JOHANNA

  Jag fattar ingenting vad gäller Mohombi. Wiktoria däremot var en solklar finalist och hittills den enda jag kan se vinna i år (ja jag vet att hi har 3 deltävlingar kvar)

 5. Mats Wältare

  Jag kan säga att jag är nöjd med resultatet Wiktoria en värdig finalist älskar hennes ballad tror den kan vinna Mohombi’s låt är lite tråkig men den växer väldigt lite tror inte den kommer vinna Nano’s låt är bra men inte lika bra som Hold On men andra chansen förtjänar jag förstår inte hypen för Anna’s låt tycker den är tråkig och väldigt meh så att den gick till andra chansen är ett mysterium för mig

 6. Daniel

  Anna var bäst, enda låt jag kommer att lyssna på. Ingen av de klara finalisterna gav mig någonting.

 7. Adam

  Vilken känsla från Wiktoria och vilket härligt nummer av Mohombi! Båda världsklass och väl värda final. Båda var bland de bästa låtarna i mello på flera år, så jäkla skönt efter så svaga mellos på sistone. Skulle inte ha nåt emot och se nån av de i Eurovision senare, om de skulle bli så. Anna var också bra och hoppas på att hon kan nå final via AC. Nano är okej också, gillar låten, men så trött på att han ska slarva o mumla igenom sina låtar. Resten var inte värdelösa, men chanslösa i den här deltävlingen.

  Bästa deltävlingen på år för mig! Äntligen, nu behöver man inte skämmas att gilla mello igen. 😀

 8. Oskar

  Bara för upplysningens skull. . .fick ingen respons på min tidigare fråga om varför Anders Nunstedt inte skriver några krönikor under denna festival. Nu vet jag varför, bara så ni vet att jag vet!

 9. Schlagerpinglan

  @Oskar, Han hade väl bevakat tävlingen under väldigt många år. Vad var anledningen till pausen/avhoppet?

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se