Ungern I går, lördagen den 2:a februari, avgjordes den tredje deltävlingen av “A Dal 2019“, Ungerns uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2019. 10 artister framförde sina bidrag och de sex semifinalisterna utsågs i två röstningsomgångar:

Först räknades summan av de fyra jurymedlemmarnas (Miklós Both, Lilla Vincze, Misi Mezô och Feró Nagy) röster och de röster tittarna lagt via “A Dal”:s röstningsapp (den femte jurymedlemmen) ihop för att utse de första fem semifinalisterna.

Därefter fick tittarna själva välja ut det sjätte semifinalbidraget bland de återstående fem bidragen genom att fortsätta rösta. Resultatet samt länkar till artisternas framträdanden ser ni här nedan medan inför-infon finns här.

Bidraget tittarna räddade vidare från “A Dal 2019” – Heat 3

Posztolj“, USNK

Resultatet av Ungerns “A Dal 2019” – Heat 3 (2:a februari):
Till Semifinal (jury- och app-röster): Juryröster Tittarröster Summa
Holnap“, Bogi Nagy 8+9+8+8 = 33 p. 8 p. 41 p.
Az én apám“, Joci Pápai 8+9+8+8 = 33 p. 8 p. 41 p.
Help Me Out of Here“, Petruska 8+8+9+8 = 33 p. 7 p. 40 p.
Forró“, Ruby Harlem 7+8+9+9 = 33 p. 7 p. 40 p.
Egyszer“, Mocsok 1 Kölykök 8+8+8+7 = 31 p. 8 p. 39 p.
Till Semifinal (tittarröster): Juryröster Tittarröster Summa
Posztolj“, USNK 6+6+7+7 = 26 p. 9 p. 35 p.
Ute ur tävlingen: Juryröster Tittarröster Summa
Hazavágyom“, Leander Kills 7+8+7+7 = 29 p. 9 p. 38 p.
Barát“, Salvus 7+8+6+7 = 28 p. 8 p. 36 p.
Run Baby Run“, Monyo Project 7+7+7+7 = 28 p. 7 p. 35 p.
Maradj még“, Kyra 5+6+6+5 = 22 p. 6 p. 28 p.
(Källor: mediaklikk.hu och wikipedia)

Schlagerpinglan: Efter att mina favoriter röstats ut en efter en i den ungerska uttagningen så hoppades jag att hitta några nya favoriter när jag nu på söndagskvällen tittade ikapp det jag missade under den fullspäckade lördagskvällen.

Den goda nyheten var att “Barát” var lika bra som jag hoppats på och “Hazavágyom” visade sig från sin bästa sida och blev min andra-favorit för Heat 3. Den dåliga nyheten var att ingen av de båda gick vidare. Nåja, jag ska inte klaga, det kunde ha varit värre och på detta viset, när man endast har ett riktigt bra bidrag som gått vidare från de inledande deltävlingarna, så blir det ju trots allt lättare att utse sin favorit. 😀

Mer om Ungerns förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Ungern i ESC 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Ungern 2019: Resultatet av “A Dal 2019” – Heat 3”

 1. Micke

  Ja vad ska man säga? Jag brukar tycka det är kul att utnämna olika kategorier av ÅRETS efter ESC-säsongen. Jag tror vi redan nu i början av februari har mer material än vi behöver för att utnämna kategorin ÅRETS STÖRSTA FIASKO så jag gör därför det redan nu.

  ÅRETS STÖRSTA FIASKO 2019:

  Tittarröster/Teleröster

  Jag tar nu ut treav alla dessa fiaskon. Två som går mycket efter min egen känsla och ett som bara är helt enkelt. Jag är som jag sagt och bevisat väldigt sparsam med att ge NOLL i betyg. Det har innan i år bara hänt vid sju tillfällen. Noll för mig betyder inte att det är ESXTREMT, EXTREMT dåligt som exempelvis de osynkroniserade tandborstarna från Irland 2011. Varför fick de då inte NOLL? Därför att det finns en liten, liten möjlighet att bidraget kunde ha gjorts än sämre. NOLL betyder att det inte går att göra sämre.

  Skrev bara för några dagar sedan om Tjeckien och Ungern och fiaskot där. I Ungern var ett kanonbidrag efter juryns röster före ett (0/10) bidrag men sedan sabbade Fånrösterna (ursäkta telefonrösterna menar jag) och det blev omvänt. Samma sak hände i Tjeckien och där var det direkt avgörande så jag kommer nu att få ge min åttonde NOLLA genom tiderna i maj månad.

  Nu drivs ju inte mitt ÅRETS FIASKO mest av min egen smak utan mer utifrån hur Tittarröster funkar. Frankrike är ett bra exempel på det. Bidraget som till slut vann var inte ens i närheten av ledning inför räkningen av ÅRETS FIASK RÖSTARE ihopräknade röster. Men nu handlade det inte längre om låt så som jury kämpar med. Nej nu kommer låten inte längre i första hand, inte ens andra eller tredje. Betyder den ens nåt längre överhuvudtaget? Tveksamt för nu är det annat runt om som tagit över som i detta fallet. Från att ha varit ett högst ordinärt val i juryns ögon blev bidraget istället fullkomligt överlägset i FIASKORÖSTARNAS ögon. Skulle vara kul att höra om hur många procent av de som röstade på bidraget som ens kan nynna på låten? Garanterat inte ens 50%.

  Så första ÅRETS är redan utsett. Nu ska det bli roligare att leta efter de positiva 🙂

  Var tvungen att skriva av mig min besvikelse för hur oäkta teleröstare är. Nu får det var nog med det. Ska inte plåga er mer med detta. Nu räcker det 🙂 Hoppas ni slapp något liknande som detta i MF i lördags

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Ojsan… även om jag kan förstå dig och till viss del även håller med dig om vissa saker så vill jag bara försvara tittarna på en punkt. Tittarna kan nämligen aldrig rösta “fel” utan de röstar med sina egna surt förvärvade pengar (eller föräldrarnas) på de bidrag som tilltalar dem mest. Om det så är p.g.a. artisten, låten, showen eller samhörighet vad gäller religion, politik, livserfarenheter. Att försöka få tittaren att “tänka ESC” är ganska lönlöst för om de gillar något så vill de ju se det bidraget vinna.

  Juryn däremot har vissa saker de ska ta i beaktande, vilket är just låt, artist och presentation och om deras röster drunknar bland tittarrösterna så är det TV-bolaget och dess röstningsregler som bör få kritik, inte tittarna. Dessutom, utan tittarna så blir det inget ESC alls… så det är en svår balansgång.

  Med det sagt… Frankrikes resultat tycker även jag är otroligt sorligt och hade önskat att tittarnas makt inte vore så stor… men jag går inte lika långt som dig då jag är övertygad om att jag senare i år kommer att tacka tittarna i en annan uttagning för att de inte låter juryn få sin vilja fram. Ibland går det som man vill, ibland inte. 🙂

 3. Micke

  @Pinglan är helt enig med dig. Jag lägger inte detta på tittaren utan röstningsreglerna. Människan är som människan är hon/han påverkas av annat typ (Oh så söt hon/han är, älskar det han/hon står för och liknande) ESC och inte minst MF lyckas inte få ordning på detta och just därför anser jag att juryns makt borde vara större. Helst skulle jag vilja få “ordning” på tittarnas röstning men går det? Som jag sagt tidigare. Den artist jag gillar minst av allt är Carola. Men det ska inte styra mitt röstande om jag vill rösta. Kommer hon med en bra låt då ska jag rösta på henne. Inte svårare än så.

  Nej Frankrike i år var bedrövligt. Har det någonsin varit tydligare att folk röstat på annat än låt. Jag snackar inte skit om låten nu. Jag snackar om röstningen. Titta bara på siffrorna. Kan det vara mer tydligt? Det här handlar inte ens om ilska. Hade ni känt mig hade ni förstått det. Däremot handlar det om besvikelse. Jag är en sån där knäpp jävel som älskar äkthet och att allt går rätt till

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se