Sverige Schlagerpinglan: I kväll, lördagen den 9:e februari, avgjordes den andra deltävlingen av Melodifestivalen 2019 i Malmö. Resultatet ser ni här nedan, liksom mina betyg och åsikter om respektive bidrag samt länkar till de bidrag man redan nu kan lyssna och titta på.

Melodifestivalen 2019 – Deltävling 2-finalisterna:
Malou Prytz Hanna Ferm LIAMOO
Malou Prytz & Hanna Ferm & LIAMOO (Grafik: SVT)

Till Final:
“I Do Me” – Malou Prytz
“Hold You” – Hanna Ferm & LIAMOO

Till Andra Chansen med länkar till uppträdandena:
Nakna i regnet“, Vlad Reiser
Army of Us” Andreas Johnson

Utslagna med länkar till uppträdandena:
5. “Tempo“, Margaret
6. “Leva livet“, Jan Malmsjö
7. “I Love It“, Oscar Enestad

Extramaterial:
Öppningsnummer: ”Marika och Sarah i ett rapbattle
Mellanakt: “Välkommen till Mello
Första vinnarintervjun: Malou Prytz och Hanna Ferm & LIAMOO
Snabbversionen: Deltävling 2 – Malmö

1. “Army of Us”, Andreas Johnson (Till Andra Chansen)
(Andreas Johnson, Jimmy Jansson, Sara Ryan, Andreas ”Stone” Johansson,
Sebastian Thott
)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Som vanligt så är det Andreas karaktäristiska röst som jag tycker är den största behållningen när det gäller hans MF-bidrag. De flesta brukar dock ha något “litet extra” men det saknade jag här då det kändes som att låten aldrig riktigt kom igång. Men, men… det är kanske bara så att den behöver lite extra lyssningar och då passar det ju bra att han fick en Andra Chans.
Betyg: 3/5
2. “I Do Me”, Malou Prytz (till Final)
(Isa Tengblad, Elvira Anderfjärd, Fanny Arnesson, Adéle Cechal)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Min egen personliga favorit inför deltävlingen, som inte verkade ligga så bra till efter publikundersökningen, gick direkt till final, vilket gör mig lika överraskad som överlycklig. Enligt mig var det kvällens överlägset bästa låt och den levererades imponerande bra av denna unga artist. Roligt att se att fler än jag uppskattade detta och jag hoppas att det går riktigt bra i finalen. Bästa bidraget så här långt.
Betyg: 4/5
3. “I Love It”, Oscar Enestad (7:a)
(Emanuel Abrahamsson, Parker James, Oscar Enestad)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Oj, helheten här blev kanske inte riktigt vad jag hade väntat mig och då vissa saker höjer bidraget (melodislingorna och det visuella) och andra saker sänker den (t.ex. texten) så blir det till slut ett medelbetyg från mig. Låten har dock en förmåga att fastna i huvudet så jag räknar med att få höra mer av den den närmaste tiden.
Betyg: 3/5
4. “Leva livet”, Jan Malmsjö (6:a)
(Anderz Wrethov, Elin Wrethov, Johan Bejerholm)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Även om jag uppskattade det jag såg och hörde så kan jag inte säga att “Leva livet” är en låt i min stil. Refrängen, texten och Jans stundtals glada uppsyn var en av kvällens mest positiva överraskningar… men allt som allt så var det (tyvärr) inget för mig.
Betyg: 3-/5
5. “Nakna i regnet”, Vlad Reiser (Till Andra Chansen)
(Lukas Nathansson, John Hårleman, Vladislav Meletjenkov, Chris Enberg)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Om man bara ser till själva artisten och verserna så är detta ett bidrag som jag tycker riktigt bra om. Hade de bara byggt vidare på detta så hade jag skickat Vlad vidare i tävlingen utan problem. Räknar man in refrängen, eller i alla fall den delen där sången blir lite grumlig, så är jag däremot inte riktigt med på tåget längre. Men ett halvt rätt är ju bättre än ett helt fel… och kanske kan framträdandet i den Andra Chansen övertyga mig.
Betyg: 3/5
6. “Hold You”, Hanna Ferm & LIAMOO (Till Final)
(Jimmy Jansson, Fredrik Sonefors, Hanna Ferm, Liam Pablito Cacatian Thomassen)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: När det gäller “Hold You” så upplever jag det klassiska: jag ser att det är ett känslofyllt bidrag och alla komponenterna är där (låten, artisterna, samspelet och något som händer i bakgrunden) men jag berörs inte riktigt av det. Steg ett är ju att imponeras, kanske kommer resten i finalen.
Betyg: 3/5
7. “Tempo”, Margaret (5:a)
(Anderz Wrethov, Jimmy Jansson, Laurell Barker, Sebastian von Koenigsegg)
SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Hmm… jag skulle vilja säga att det känns orättvist att en så pass bra låt som “Tempo” åkte ut direkt… men med tanke på att hela scenshowen, kläd- och färgvalen överröstade musiken och tog bort all fokus från själva bidraget så var det kanske inte så konstigt. Jag kommer definitivt att lyssna mycket på “Tempo” i framtiden, det vet jag redan nu, och tycker att det är lite tråkigt att Margaret inte kom längre i tävlingen… men så går det ibland.
Betyg: 4/5

Schlagerpinglan: Efter förra veckans positiva överraskning vad gäller programledarna så hade jag kanske återigen ställt ribban för högt för nu var jag inte riktigt lika imponerad. Missförstå mig inte, det var ljusår bättre än förra året men för att alla de positiva omdömena ska få någon kraft så måste man ju även belysa när det inte blir riktigt lika bra. Eller… bra och bra… kanske är det bara jag som inte uppskattar (vad manusförfattarna anser vara) den skånska humorn. 😛

Hur som helst så har jag överseende med det mesta denna vecka då min personliga förhandsfavorit Malou Prytz gick direkt till final, och det är det jag kommer att komma ihåg från Malmös deltävling. 😀

Leksand nästa! 😀

Se även: “MF-Veckoschema” – “Melodifestivalen 2019” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2019

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


18 kommentarer till “Resultat Melodifestivalen 2019: Deltävling 2”

 1. Adri

  Topp 14 såhär långt då:

  1. ”Mina bränder”
  2. ”Hold you”
  3. ”Ashes to ashes”
  4. ”Tempo”
  5. ”Army of us”
  6. ”Mina fyra årstider”
  7. ”Leva livet”
  8. ”Not with me”
  9. ”I love it”
  10. ”Hello”
  11. ”I do me”

  Alla de elva är 3/5 eller mer. Botten tre är under bra-strecket:

  12. ”Chasing rivers”
  13. ”No drama”
  14. ”Nakna i regnet”

 2. Marcus

  Jag är glad för Malou. Det är ungefär det enda positiva jag kan säga om kvällen. Håller tummarna för att Martin, Lina och Omar räddar året nästa helg!

 3. Klazze77

  Oväntat o riktigt kul för Malou att gå vidare i detta svaga fält .. Hanna o liamoo lär vinna detta om inte något bättre dyker upp

 4. Karro

  Tjiho! Malou direkt till final, vem kunde tro det? Min favvo redan efter första lyssningen, så himla kul. Sen är det helt uppenbart att H&L har en stark låt som kanske tar hem det hela, och inte mig emot. Så mycket uttryck och bra sång, men numret måste fixas till lite. Och vem skulle kunna hota dem, Jon Henrik eller John Lundvik…kanske, men jag tvivlar.

 5. Daniel

  Det gick inte som jag ville. Min rankning var:
  1. I love it
  2. Tempo
  3. Hold You
  4. I do me
  5. Army of us
  6. Leva livet
  7. Nakna i regnet

 6. Micke

  En helt annan sak: Är väldigt intresserad av vad ni alla här på bloggen tycker om detta bidraget från ett av ländernas uttagning i år. Finns en anledning till varför jag frågar

  https://www.youtube.com/watch?v=_SpDa7l3sn8

 7. Sofia E

  Micke: Blev nyfiken, men bidraget fångar mig inte alls. Vacker röst, ointressant låt som inte lyfter. Vill du berätta varför du frågar?

 8. Micke

  Tack för svar Sofia. Anledningen till min fråga var att detta bidraget är den största överraskningen av alla bidrag för mig i år.

  När jag rankade de 16 bidragen i uttagningen första gången satte jag en stor siffra som såg ut så här 16, alltså sämst av alla. När jag sedan började lyssna igenom mer märkte jag att öronen gick allt mer till just detta bidrag. Idag är den min solklara etta i Ukraina. Utnämner den lätt till årets växare.

  Kände att jag ville kolla hur andra här på bloggen reagerade inför bidraget. Förstagångs lyssnare och de som lyssnat mer. Som sagt tack för svar Sofia. Uppskattar jag verkligen.

 9. JOHANNA

  @micke Jag gillar Kazka! Tycker den är näst bäst i semi 2 och tror den har vinstchans om det funkar live.

 10. Micke

  @Johanna, jag är ju främst rockare men bland smälter jag bara helt av lite slöa avkopplande bidrag. Kul att även du gillar den. Ska försöka lista ut vilken som är din favvis i semi 2 🙂

 11. JOHANNA

  @Micke jag tror jag har nämnt min favvis här på bloggen vid något tillfälle faktiskt

 12. Micke

  @Johanna med handen på hjärtat. Inget jag minns just nu i alla fall.

  Jag gissar din favvis och den du gillar minst i semi 2. Tror att du håller på Anna Maria och att du i alla fall inte vill ha Freedom Jazz till final. Får se hur dum jag är 🙂

 13. JOHANNA

  @Micke helt rätt gissat! Och nej Freedom Jazz är ju trots namnet inget för mig….

 14. Marcus

  Micke, låten är helt habil imho. Problemet är ju att inget händer, efter en halv minut har man hört hela låten liksom. Men absolut inte dålig på något sätt.

 15. Micke

  @Johanna, konstigt egentligt. Trots att man egentligen inte känner varandra så lär man känna varandras smak ändå på det här sättet 🙂

  @Marcus, tack för svar. Men det är grejen med det där Marcus. I vissa låtar kommer man in i en viss stämning och då vill man inte att det ska hända en massa som tar en ur den stämningen

 16. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag har också lyssnat på låten och förstår vad du menar med att det är en växare. Första gången jag lyssnade på den så var jag på väg att tröttna halvvägs, då jag dömde ut den som en OK låt som bara malde på. Halvvägs så började den dock bli intressant och avslutningen riktigt bra. Med det i bakhuvudet så blev till sist även början lättare att “stå ut med” då man visste vad som väntade, så att säga. 🙂 Det är fortfarande inte någon favorit här, men vem vet vad ytterligare lyssningar kan göra.

 17. Micke

  @Pinglan, ta nu inte detta fel. Jag vill inte på något sätt framhålla mig som bättre än andra. Men det finns en ganska stor skillnad på mig och den “normala” ESC-lyssnaren. Det är väl allmänt känt att den genomsnittlige ESC-lyssnaren är ute efter upptempo. Det är jag definitivt inte. Jag tar gärna uptempo men jag tar precis lika gärna riktig soft Music. Jag gillar verkligen den här. Ser också att min än större favvis i Slovenien är ett än mer soft bidrag 🙂

  Tack för svar Pinglan. Älskar din blogg på nästan alla plan som går. En sak jag dock saknar lite är just utskickade små frågor emellan oss alla här ibland. Kul att flera svarade 🙂 Tack för det

 18. Schlagerpinglan

  @Micke, Tyvärr så drunknar nog dessa frågor i sorlet bland andra kommentarer. Kanske kan man ordna på något sätt att man samlar sådana frågor så att de når flera. Får ta en funderare på hur det skulle kunna lösas.

  Vad gäller “den normala ESC-lyssnaren” så tycker jag nog att de tenderar att gilla ballader alldeles för mycket. 😉

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se