Island Lördagen den 9:e februari avgjordes den första semifinalen av “Söngvakeppnin 2019“, Islands uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2019.

Av de 5 tävlande bidragen utsågs två finalbidrag av en kombination av jury- och tittar-röster. I finalen den 2:a mars får de möta två bidrag från den andra semifinalen som avgörs den 16:e februari, lyssna på dessa bidrag här. Eventuellt kommer det även att utses ett wildcard till finalen från de som röstats ut. Här nedan ser ni ser ni resultatet samt länkar till den första semifinalens framträdanden:

Ett av “Söngvakeppnin 2019”-bidragen som har en chans att få ett Wildcard

Ég á mig sjálf“, Kristina Skoubo Bærendsen (gick EJ vidare från semifinal 1)

Resultatet av Islands Söngvakeppnin 2019 – Semifinal 1 (ej i resultatordning):
Till final:
♥ “Hatrið mun sigra“, Hatari
♥ “Eitt andartak“, Hera Björk
Ute ur tävlingen (kan ev. få wildcard senare):
♥ “Ég á mig sjálf“, Kristina Skoubo Bærendsen
♥ “Samt ekki“, Daníel Óliver
♥ “Nú og hér“, Þórdís Imsland
(Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Efter att ha tittat på framträdanden från den första isländska semifinalen i efterhand så kan jag inte säga att jag hittade något som direkt talade till mig. Hade jag fått bestämma så hade jag skickat “Ég á mig sjálf” och “Nú og hér” till finalen så resultatmässigt så kan jag inte säga att jag är speciellt nöjd… men knappast upprörd heller. Vi får väl se till helgen, kanske har de sparat det bästa till sist. 😀

Mer om Islands förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Island i ESC 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


22 kommentarer till “Island 2019: Resultatet av “Söngvakeppnin” Semifinal 1”

 1. Adri

  Nja. Hatari var lite kul 🙂

 2. Micke

  @Adri först en liten kommentar till dig. Detta säger jag helt ärligt Adri att jag tycker det är kul att se att även du kan ta till dig plojbidrag. Jag älskar plojbidrag som du vet. Definitivt inte allt men det är en viktig del av ESC. Synd bara nu när du äntligen hittar något i ett sånt bidrag att vi är lååååångt ifrån varandra i omdöme om bidraget.

  Island är för mig de senaste årens största besvikelse i ESC. Jag vet inte vad som hänt med det tidigare favvislandet i Norden (tillsammans med Finland). Här finns absolut ingenting för mig. När de ställer upp med tolv bidrag och endast ett av dem når upp till (6/10) Mer än godkänd, då kan man definitivt inte längre förstå det som Island tidigare stod för.

  Kan jag då inte finna något positivt i Semifinal 1? Jo, att det bidraget som jag sätter högst i år med Hera Björk gick vidare till final och att det jag sätter lägst av alla med Daniel Oliver missade final. Det är väl det jag i så fall tar med mig.

  Hatari då? Jag älskar ju röj men då pratar jag om elgitarrer mm. Syntar och röj blir bara löjligt. Skämtbidrag för mig blir bra när man blir på gott humör och småskrattar åt det. Det blir tyvärr helt annat när man istället sitter och hånskrattar åt det. Tyvärr

 3. Marcus

  Jag klarar verkligen inte av texten till Hatrid Mun Sigra. Alltså bara titeln liksom, Hatet Ska Segra? Och de sjunger om hur Europa ska smulas sönder osv.

  Är det verkligen en lämplig text i Eurovision?

  Det värsta är att jag faktiskt inte kan avgöra om de driver eller om de menar allvar…

 4. Micke

  @Marcus, jag sitter givetvis inte inne med hela sanningen men för mig är det ett plojbidrag. Ett plojbidrag som jag inte tar till mig överhuvudtaget

 5. JOHANNA

  Jag är övertygad om att Hatari kommer vinna. Tror inte de ser sig själva som ett skämtbidrag heller. Tror det kan gå hur som helst i ESC….antingen kommer de sist i semun eller så går det bra i finalen. Jag tycker de är det enda intressanta i d3n här uttagningen, med det inte sagt att det är särskillt bra….tror dock det är Islans enda chans att bli ihågkomna i år….

 6. Adri

  Jag tror inte heller Hatari ser sig själva som ett skämtsamt bidrag. Jag kan inte texten, vet inte vad det innebär. Men för mig spelar det i detta fall ingen roll eftersom låten ändå inte kommer översättas 🙂

 7. Micke

  @Johanna och Adri! Ni kan mycket väl ha rätt i att Hatari inte ser det själv som ett skämtbidrag. Vad vet jag? Men är det så då blir jag jädrigt oroliga för dessa killar och deras välbefinnande

  Jag kan texten Adri och tro mig. Det är inget upplyftande de sjunger om direkt. Jag lutar lite på att liera mig med Marcus om detta. Det jag ändå vill ge Hatari är att jag trots allt inte ser dem och deras bidrag som sämst i Island i år. Oj oj oj, det är långt ned till Daniel Oliver.

 8. Adri

  Micke: Att det inte var nåt upplyftande kunde man dock lista ut genom att både se och höra dem. Jag menar ledsångaren ser ut som en galen läkare och dansarna ser typ ut som ”BDSM gone wrong”.

  Men sen vill jag inte säga att de menar allt de sjunger. Jag gissar ju att de är karaktärer. Typ som Lordi eller Conchita Wurst. Det blir inte ploj eller skämtbidrag bara för att det är karaktärer 🙂 Men jag tror inte man ska ta låtens ord bokstavligen.

 9. Micke

  @Adri, det är helt och hållet upp till var och en att se på en låt och dess text hur man vill. Jag personligen har dock alltid valt att se ESC som en glädjens plats. En plats där man håller sig helt ifrån all skit i världen. Politik och allt annat har inget här att göra för min del.

  Sen måste jag säga att det är märkligt att så många hyllar ett band som vrålar ut att livet är meningslöst, hatet ska segra, lycka kommer att upphöra, tomheten i livet kommer att ta över oss alla, Europa kommer att krossas, lögnen ska överleva alla angrepp och liknande. Detta samtidigt som det sitter en tjej i Rumänien som i sin sång hyllar sin farsa och på grund av detta får utstå en massa angrepp och hat.

  Vi lever sannerligen i en märklig värld.

  Nej Adri jag är inte pryd eller liknande på många sätt men jag föredrar kärlek framför hat i ESC precis som jag gör även i övriga världen.

  Vill folk tycka om Hatari så får de göra det. Det ska jag fullkomligt skita i men lik förbannat. Jag gillar inte Hatari.

 10. Marcus

  +1 på Micke. Jag är öppen för mer känslor än bara glädje iofs, men det är liksom antitetiskt till allt Eurovision är för mig.

  Därmed inte sagt att det är “dåligt”. Musikaliskt kan jag se charmen, och killen är vrålsnygg (pun intended).

 11. Adri

  Micke: Som sagt gissar jag att de är karaktärer så jag vet inte om de faktiskt vill se en krossad värld där hat ska övervinna allt och diverse strunt. Jag har dock flera kompisar som anser att livet är meningslöst, det tycker väl de flesta? Det är inte negativt eller dystert 🙂

  Sen tror jag väl de flesta, inklusive medlemmarna i Hatari, föredrar kärlek framför hat 🙂 Jag gillar inget av det. Hat är så poänglöst och kärlek är helt okej, men inte för mig. Så jag tänker att det MÅSTE finnas en mellanväg 🙂

 12. Adri

  MEN med det sagt så är jag inte helt anti dig 🙂 Kollar man Hatari’s wikisida beskriver dem sig själva med följande: ”anti-capitalist BDSM techno performance art group”.

  Och så länge där finns en politisk kärna i ESC blir man väl lite trött på eländet.

  Men ja, Hatari är inte bra. Men så går det när hela jäkla startfältet håller så himla låg klass.

 13. Adri

  ”Inte helt anti dig” – det var helt fel uttryckt för jag är ju inte anti dig alls 🙂

  ”Inte helt oense” är väl mer korrekt 🙂

 14. Micke

  Jisses Adri min vän vad tusan säger du egentligen “kärlek är helt okej, men inte för mig.” Kärlek är väl för tusan inte bara parbildning, sex och liknande 🙂 Vänskap är väl en av de största kärlekstillstånd som finns för att nu bara nämna ett.

  Men jag håller med dig om låg standard. Island tillsammans med Lettland har en så låg standard att jag knappt ens trodde det var möjligt ens i ESC eller MF

 15. Adri

  Micke: Well, det märks att du inte känner mig så att säga! 😉 Just här och nu i livet finns där inte så mycket av nån form av kärlek, men jag är iaf liiiiite lycklig. Och tro mig, det är ingen garanti så jag tar alla former av vinster jag får! 🙂 Nog om mig.

  Men Island har betydligt svagare standard än Lettland. För Lettland har iaf två som är godkända eller mer 🙂 Island har bara större eller mindre axelryckningar.

 16. Micke

  @Adri, det märks att du inte känner mig heller 🙂 När jag hör eller märker folk som inte mår bra av någon anledning då måste jag bara dit. Jag vill lösa alla problem. Sån är jag. Nu är ju inte detta ett sånt ställe men lova dig själv en sak Adri. Har sagt det förut och gör igen. Det värsta man kan göra när man inte mår bra är att isolera sig. Gör dig själv och de dina tjänsten att VÄGRA ATT ISOLERA DIG. Ta vara på dig själv Adri. Det är du värd. Tänk alltid på det.

  Jag tycker också att Lettland har två skapliga bidrag. Pinglans favvis och din favvis. Men det övriga?????? Island är väl Hera Björk helt ok men det övriga???????????????????

  Om jag försvinner ett tag nu Adri så får du lova att heja fram mina favvisar i de olika uttagningarna 🙂 Jag är så irriterad över att jag inte har hunnit höra fullversionen av “Sebi” i Sloveniens uttagning. Den låter så jädra mysig i det lilla man hört. Hoppas fullversionen håller

 17. Adri

  Micke: Jag vet inte. Vi är annorlunda du och jag. Allt ordnar sig på ett eller annat sätt iaf. Jag har ju varit glad förut så det kan jag bli igen, får se hur och när dock 🙂

  Jag kommer hålla extra tumme på dina favoriter, framför allt i fallen där vi delar favorit (well, duh). Du nämnde någon gång att om mer än hälften av låtarna inte är godkända kommer du hoppa av ESC för detta år (eller jag tror/hoppas det bara var för ett år) och det vore faktiskt en himla förlust 🙂 Du är ju en av dem som bidrar allra mest här på bloggen. Tvåa efter Pinglan själv 🙂

  Du skulle få ett besked idag om jag minns rätt. Jag hoppas det var ett positivt besked 🙂 Om du försvinner ett tag hoppas jag inte det är kopplat till ett negativt besked. Det vore himla trist.

 18. Micke

  @Adri som sagt det är ju inte direkt stället där man pratar om sånt men jag ville ändå nämna att det finns en risk/chans att jag lägger ner här ett tag. Jag ville inte bara försvinna då jag vet hur jag själv funkar i såna lägen. Ett exempel här på nätet med den tjej jag pratade mest av alla med här kanske. Plötsligt en dag sa hon att hon inte mådde bra och sen försvann hon bara. Jag är ju sån som sagt. Har inte till fullo kunnat släppa det än idag. Tankarna om vad som kan ha hänt henne.

  Jag var lovad besked senast på fredag men nu fick jag plötsligt reda på att det finns en liten risk att det blir först på måndag. Det hoppas jag verkligen inte men är det så då får jag ta det. Jag är en optimist ut i fingerspetsarna så jag tar mig alltid an saker så 🙂

  Ja det står jag fast vid det där med om över hälften av låtarna är dåliga. Varför ska jag lägga tid på något där jag ska lägga fokus på minst 22 dåliga låtar 🙂

  Men hur som helst Adri med risk för att bli tjatig. Isolera dig inte. Det är lättare att hitta en glad människa bland vänner än ensam i ett hörn

 19. Micke

  @Adri, kul hur som helst att du uppskattar det jag skriver. Fick ju lite på pälsen häromdagen av en som tyckte jag skrev lite otrevliga instick. Så är det. Man får acceptera att alla kan inte tycka om en lika lite som tycka illa om en 🙂

 20. Adri

  Micke: Se det är därför man får hoppas att du blir gladare av kommande låtar 🙂 Det vore ju inte kul om du hoppade av, om än bara för ett år! Jag är iaf optimistisk än 🙂 8 låtar ska inte tillåtas lägga ribban 🙂

  Jag skickar iaf positiva tankar your way 🙂 Jag vet hur det känns när man ska få viktiga besked innan man vet nåt, men du gör rätt i att var optimistisk iaf 🙂

  Sen tror jag de allra flesta här uppskattar din närvaro 🙂 Det betyder inte att man ska ignorera de som kan ha tagit illa upp eller så, men det är himla svårt att alltid göra alla nöjda faktiskt 🙂

  Ok, så. Du har rätt, detta är en ESC-blogg och då ska det ha fokus. Men ibland måste man få sagt vissa saker 🙂 Men nu går vi tillbaka till det denna blogg är menad för! 🙂

 21. Micke

  @Adri, Tänkte gå och lägga mig innan midnatt för en gångs skull men nu ser jag att vår värdinna lagt ut Finlands andra bidrag så då får jag ge den några lyssningar först 🙂

 22. Micke

  @Adri missade det sista du skrev på det här. Sorry. Jag är nästan alltid glad Adri. Så länge människor i min närhet är friska så mår jag bra. Ska ju helst vara frisk själv också 🙂

  Ja, jag hoppas de flesta tycker att jag skriver ok här. Självklart finns det även det motsatta. Skulle vara väldigt konstigt om det inte var så i denna värld som blir allt mer lättkränkt. Aldrig meningen att kränka någon. Har inte ens lekt med tanken. Det finns två avvarter av sånt här min vän. Dels då de som lever för att jävlas men också de som inte kan ta en ärligt menad ursäkt. Finns för många av båda sorter tyvärr.

  Avslutar för stunden med mer positivt istället 🙂 Finns mycket positivt på gång nu. Dels i länder vars låtar varit ute länge men även nya som Slovenien, Serbien, Kroatien och glädjande nog även Finland. Norge har ett bra bidrag. Danmark har två och en halv, Island tyvärr inget. Gäller bara att folk röstar rätt 🙂 Tyvärr kommer fokus fel ibland som det tyvärr gjorde i Frankrike och tyvärr också kommer att göra när det gäller de två finska bidragen. Det där supermanstuket kommer tyvärr att fälla en i mina ögon bättre låt.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se