Kroatien Den 16:e februari kommer Kroatien att välja ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2019 genom den nationella uttagningen “Dora 2019” där 16 bidrag tävlar.

Namnen på de tävlande artisterna, bidragen och låtskrivarna presenterades för en tid sedan och efter vissa justeringar av startfältet så kan man nu även lyssna på smakprov på låtarna hos Eurosong HRT på facebook eller i klippet här nedan:

(Längre ner finns även startfältet och länkar till videoklipp med artisterna där de svarar på frågor på kroatiska. Även om man kanske inte förstår språket kan det eventuellt vara intressant att kunna knyta mer än ett foto till artistnamnen.)

Lyssna på (smakprov) på de 16 “DORA 2019”-bidragen:

Dora 2019 – Snippets

De tävlande bidragen / artisterna / låtskrivarna i “Dora 2019”:

Startordningen i finalen – 16:e februari:
1. Vrijeme predaje“, Bojan Jambrošić & Danijela Pintarić
2. Tell Me“, Jelena Bosančić
3. Nisam to što žele“, Kim Verson
4. Ne postojim kad nisi tu“, Jure Brkljača
5. Don’t Give Up“, Beta Sudar
6. Tebi Pripadam“, Lea Mijatović
7. Back To the Swing“, Gelato Sisters
8. Brutalero“, Luka Nižetić
9. All I Really Want“, Elis Lovrić
10. Indigo“, Domenika
11. The Dream“, Roko
12. Redemption“, Ema Gagro
13. Tek je počelo“, Lidija Bačić Lille
14. Tower of Babylon“, Lorena Bućan
15. I Believe In True Love“, Bernarda
16. In the Shadows“, Manntra
(Källa: HRT)

Schlagerpinglan: Då det endast rör sig om ytterst små smakprov på de tävlande bidragen så ska jag inte ens försöka mig på att betygsätta dem eller ha alltför förutfattade meningar om dem. Allt jag kan säga så här långt är att jag hittat en hel del melodisnuttar som jag tycker låter väldigt lovande och att jag därför ser fram emot att få höra fullversionerna av dem. 😀

Mer om Kroatiens förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Kroatien i ESC 2019“.

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2019 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2019-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Kroatien 2019: Lyssna på smakprov på “DORA”-bidragen”

 1. Adri

  Precis som du säger så tycker även jag att smakproven var allt för små för att göra rättvisa bedömningar på. Men jag kan dock säga att de som väckte mitt intresse mest var “Brutalero“ och ”Towers of Babylon” 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Själv är jag för tillfället mest nyfiken på “Brutalero”, “Indigo“, “Ne postojim kad nisi tu“ och “Tek je počelo“.

 3. Marcus

  Jag ska lyssna igenom låtarna snart, men först en annan grej. Såg någon Breaking News precis. Rebecka som ska vara med i helgen gjorde en duett på Eloise lite omgjord tillsammans med Ann-Louise!

 4. Micke

  Vill inte låta gnällig men åtminstone för mig så ger dessa små smakprov lika lite som att inte höra något överhuvudtaget. Det är givetvis min grej. För andra kan det kanske vara guld men jag har svårt att in det här. Ibland kan det ge något men det måste vara mer än det här. Är fortfarande “sur” på Slovenien som inte släpper fullversioner. Finns flera där som låter lovande. I synnerhet då “Sebi.”

 5. Micke

  @Marcus får jag fråga dig en sak om det är ok?

 6. Marcus

  De fem jag är mest nyfiken på att höra är de följande, där framförallt de tre första låter riktigt lovande:

  1 Indigo
  2 Tell Me
  3 All I Really Want
  4 Tek Je Počelo
  5 Tower Of Babylon

 7. Marcus

  Shoot, Micke!

 8. Micke

  Hände en grej här tidigare idag. En person här (som inte namnges) har tydligen uppfattat mig som ganska småotrevlig i en del jag skriver. Jag tror jag vet vad han misstänkte. Vet inte om du såg det. Om du inte gjorde det så släpper vi det bara rakt av men om du gjorde det skulle det vara intressant att veta om du upplevt det på samma sätt. Jag vet ju vad jag har dig och du vet var du har mig sas. Skulle vara jädrigt intressant att veta om du också känt så som sagt. Jag hoppas inte det men var ärlig. No hard feelings anyway. Det hade du vetat om du känt mig 🙂

 9. Marcus

  Men herregud Micke. Med tanke på hur otrevlig folk verkar uppleva mig ibland utan att jag förstår varför, så märker jag inte sånt, haha!

  Sen tar jag aldrig vidare hårt på saker som sägs när man diskuterar saker som rör tycke och smak. Kraftuttryck, överdrifter och svepande generaliseringar hör liksom till för att få fram sin poäng. Både negativt och positivt. När jag säger att jag tycker Hanna Ferm ser helt död ut och ifrågasätter om hon ens har en själ menar jag bara att jag tycker hon är rätt okarismatisk. Säger jag att Arja Saijonmaa är gudinna eller att Anna Bergendahl har årets bästa låt utan konkurrens betyder det inte nödvändigtvis mer än “hm, det här var rätt angenämnt”. Din aversion mot falsettgossar och hur du ger uttryck för den läser jag på samma sätt som jag menar mina kommentarer 😉

 10. Micke

  Ok jag ville bara fråga just dig eftersom jag vet var du är i världen sas 🙂 Att bli trodd att ha fobier och annan skit är inget kul när man är ett helt universum från att ha såna.

  Jag skriver alltid med respekt men för tusan man måste ju samtidigt få uttrycka sin åsikt. Vad fan är det för kul att sitta här om man bara kan säga “Ja, jag tycker om den låten” “Nej, jag tycker inte om den låten”.

  Personligen skiter jag fullständigt i om folk tycker illa om låtar jag gillar. Vad fan är det för kul om man alltid är överens 🙂 Min aversion mot falsettröster har bara just med det att göra och ingenting annat.

  Ja, jag har ingen åsikt om låtarna du tar upp förutom Bergendahls då det är den enda jag hört från MF. Gillar den. Kul att Sverige har en bra låt. Givetvis vinner den inte men kul ändå. Norge har dock årets bästa nordiska

 11. JOHANNA

  Låter lovande på flera håll här. Men jag hade gärna fått längre smakprov för att kunna få favoriter (speciellt som jag kommer missa finalen på lördag)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se