LitauenLördagen den 9:e februari sändes Semifinal 1 av “Eurovizijos” dainų konkurso nacionalinė atranka, den nationella uttagning som ska utse Litauens artist och bidrag i Eurovision Song Contest 2019, där tittarna och juryn stod för vars 50% av resultatet.

Av de totalt 12 bidragen så var det 4 bidrag som tog sig vidare till finalen den 23:e februari. Resultatet och länkar till semifinalisternas live-framträdanden ser ni här nedan medan inför-semifinal-infon finns här.

Ett av de tävlande bidragen i Litauens “Eurovizijos 2019” – Semifinal 1

Light On“, Monika Marija (1:a i semifinal 1)

Resultatet av Litauens “Eurovizijos 2019” – Semifinal 1 (9:e februari)

Vidare i uttagningen: Jury-röster Teleröster Summa
1. “Light On“, Monika Marija 12 p. (3192) 12 p. 12 p.
2. “CTRL ALT DELETE“, Jurgis Brūzga 10 p. (815) 5 p. 10 p.
3. “Strength of a Woman“, Junà 10 p. (786) 4 p. 8 p.
4. “Neverpart“, Henry & Tommy Modric 7 p. (1171) 7 p. 7 p.
Utslagna:
5. “Riddle“, Emilija Gogolytė 1 p. (1694) 10 p. 6 p.
6. “Rožės“, Migloko 7 p. (665) 3 p. 5 p.
7. “To the Sky“, Edgaras Lubys 4 p. (994) 6 p. 4 p.
8. “River of Hope“, Lukas Bartaška 2 p. (1410) 8 p. 3 p.
9. “Laiko mašina“, Saulės Kliošas 5 p. (535) 2 p. 2 p.
10. “Again“, Cheri 4 p. (442) 0 p. 1 p.
11. “1000“, Twosome 0 p. (286) 0 p. 0 p.
12. “Anyone“, Glossarium 0 p. (506) 1 p. 0 p.
(Källor: lrt.lt och wikipedia.org)

Schlagerpinglan: Inför semifinalen så hoppades jag på “Light On” och “1000” i första hand och “To the Sky” och “Riddle” i andra hand och blev därför lite besviken när jag i lördags såg att jag endast fått vidare en av mina favoriter. Jag hade dock i bakhuvudet att en av de saker jag gillar med Litauens uttagning är att de alltid förnyar sina framträdanden mellan showerna och att det därför kanske fanns en bra anledning till det lite nedslående resultatet.

Efter att nu ha sett framträdandena i efterhand så håller jag visserligen inte med om resultatet men då jag inser att jag egentligen endast vill ha vidare Monika Marija så är det inget som stör mig direkt. Lite synd tycker jag det trots allt är då jag gärna hade velat se vad de övriga tre hade för planer inför final-framträdandet, men rent tävlingsmässigt så föredrar jag att mina favoriter i den andra semifinalen går vidare. Vi får väl se vad som händer. 😀

Mer om Litauens förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Litauen i ESC 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Litauen 2019: Resultatet av “Eurovizijos 2019” – Semifinal 1”

 1. Micke

  Ok en fråga till er alla här och missförstå inte nu. Jag är inte ute efter att tycka de som inte håller Monicas bidrag som bäst som knäppskallar eller nåt. Jag bara undrar baserat på allt annat jag hört om det finns någon/några som har nån annan favvis möjligen. Jag har nämligen ännu inte hittat någon så det skulle vara kul att höra det isf och vilket/vilka bidrag det isf är som ni tycker är bättre. Kul med svar

 2. Micke

  Får man utmana gänget på bloggen? Sitter just och kollar över årets bidrag för att få en topp 10 när det gäller ballader och näraliggande. Varför? Därför att jag tycker det har varit ovanligt starka softbidrag med i ESC även om det inte synts i vinnarbidragen. Ska slänga ut en sån topp 10 och hoppas fler såna följer från er 🙂

 3. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag gillar båda Monicas bidrag men min absoluta favorit är “Run With The Lions” med Jurijus. Det var ingen låt som jag föll för direkt utan det har växt fram efterhand. Nu tycker jag att det är en oerhört vacker låt som har varierade inslag med både Lejonkungen-vibbar (jo, jag tycker det är något positivt) och något som jag inte riktigt kan sätta fingret på men som gör mig lugn och upprymd på samma gång. Låter lite konstigt, men den träffar något i alla fall och det är just det jag letar efter hos bidragen. 😀

  Tyvärr så vet jag inte om det går att göra låten tillräckligt intressant scenmässigt för de som inte upplever låten på samma sätt som jag gör, men det kommer kanske en rejäl överraskning på lördag. 😀

 4. Adri

  Micke: Min personliga favorit är ”Sing” med Jurgis & Erica. Tror artisterna heter det iaf. Det är en man och fru i alla fall. Deltar nu på lördag!

 5. Micke

  @Pinglan och Adri tack för svar. Tänk att det skulle vara just ni två som var de första som jag hört ha andra favvisar i Litauen än Monicas två bidrag 🙂 Extra kul att jag gillar båda bidragen som ni nämner även om de för mig är långt efter i synnerhet “Criminal”. När det gäller ditt bidrag pinglan så finns det vissa partier i låten jag har problem med men jag nöjer mig med att säga så. Vill inte förtydliga det med tanke på vad som hände här nyss

 6. Micke

  Min topp när det gäller ballader och näraliggande hittills 2019:

  TOPP 10 SOFTBIDRAG:

  1. “En livredd mann“, Kjetil Mørland – NORGE
  2. “True Colors”, Barbora Mochowa – TJECKIEN
  3. “Sebi”, Zala Kralj & Gašper Šantl – SLOVENIEN
  4. “Criminal”, Monika Marija – LITAUEN
  5. “Nonno Hollywood“, Enrico Nigiotti – ITALIEN

  6. “Tous les deu”, Seemone – FRANKRIKE
  7. “Apart”, Kafka – UKRAINA
  8. “Dua ta besoj“, Artemisa Mithi dhe Febi Shkurti – ALBANIEN
  9. “Light on”, Monika Marija – LITAUEN
  10. “Būšu tepat“, Līga Rīdere – LETTLAND

 7. Adri

  Micke: Jag tänker nog inte göra en liknande lista, för jag har för mycket bullshit att ta tag i. Men jag kan i alla fall säga att jag gillar större delen av din lista 🙂

  Bara 1, 5 och 10 har jag svårare för 🙂

 8. Micke

  En direkt fråga till pinglan om hon har tid och lust 🙂 Jag och Marcus älskar “En livredd mann” men vi har inte alls Adri på vår sida. Hur känner du för den låten?

 9. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag har sett att “En livredd mann” diskuterats men själv kan jag inte riktigt ta ställning “för” eller “emot” då jag för tillfället är ganska kluven. Först tyckte jag att den var för dyster på fel sätt och lite väl seg… men ju mer jag lyssnar på den desto mer tilltalande blir den… ibland. Jag har dock märkt att jag måste vara på rätt humör för att kunna uppskatta den. Så just nu så är jag delad men lutar nog mer åt det positiva hållet, för texten, språket och känslan i låten är ganska kittlande (i brist på bättre beskrivande ord) ibland. 🙂

 10. Micke

  @Pinglan, helt säker på att den kommer att växa för dig. Åtminstone hoppas jag det 🙂 För mig är den bara såååååå mäktig just nu. Inte ofta jag får en tår i ögat av ESC-låtar men….. Det är ett gott betyg 🙂

 11. Micke

  Vet inte om du sett videon Pinglan. Vet inte om det hjälper något men här är den

  https://www.youtube.com/watch?v=waj8OW_axz4&list=RDwaj8OW_axz4&start_radio=1

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se