Sverige Schlagerpinglan: Enligt hålltiderna för Melodifestivalen 2019 så är det torsdagar kl. 13:30 och kl. 21:00 som gäller om man vill få sig ett smakprov på de tävlande bidragen innan deltävlingen och de verkar stämma än så länge. 😀

SVT har nu presenterat de minut-klipp av studioversionerna som vi får lov att lyssna på och efter att jag gjort det ett antal gånger så har jag rangordnat dem efter hur väl de föll mig i smaken, utan något tävlingstänk. Av listan nedan framgår därför vilka två bidrag jag för tillfället gärna skickar vidare till finalen, vilka två bidrag jag tycker förtjänar en tripp till Andra Chansen och vilka bidrag som förmodligen behöver visa upp sig lite mer innan de kommer till sin rätt.

Senare kommer listan (förhoppningsvis) att kunna uppdateras med länkar till små live-klipp från artisternas repetitioner som genomförts under dagen och som är lovade att släppas kl. 21:00.

Två av de tävlande artisterna i Melodifestivalen 2019:
Jon Henrik Fjällgren Lina Hedlund
Jon Henrik Fjällgren & Lina Hedlund (Grafik: SVT)

Lyssna på 1 minut av Melodifestivalen 2019:s tredje deltävlings bidrag:
(presenterad i den ordning Schlagerpinglan rankar dem för tillfället)
Mina preliminära “Direkt till final”-bidrag:
“Norrsken”, Jon Henrik Fjällgren
1-minuts-klipp30-sekunders-replåttext & bidragsfaktaartistpresentation-klipp
(Fredrik Kempe, David Kreuger, Niklas Carson Mattsson, Jon Henrik Fjällgren)
“Victorious”, Lina Hedlund
1-minuts-klipp30-sekunders-replåttext & bidragsfaktaartistpresentation-klipp
(Melanie Wehbe, Richard Edwards, Dino Medanhodzic, Johanna Jansson)
Mina preliminära “Till Andra Chansen”-bidrag:
“Om om och om igen”, Omar Rudberg
1-minuts-klipp30-sekunders-replåttext & bidragsfaktaartistpresentation-klipp
(Omar Rudberg, Johan Lindbrandt, Robin Stjernberg, Jens Hult)
“Who I Am”, Rebecka Karlsson
1-minuts-klipp30-sekunders-replåttext & bidragsfaktaartistpresentation-klipp
(Rebecka Karlsson, Anderz Wrethov, Henric Pierroff)
Övriga bidrag:
“Somebody Wants”, The Lovers of Valdaro
1-minuts-klipp30-sekunders-replåttext & bidragsfaktaartistpresentation-klipp
(Peter Boström, Thomas G:son, Erik Høiby)
“Låt skiten brinna”, Martin Stenmarck
1-minuts-klipp30-sekunders-replåttext & bidragsfaktaartistpresentation-klipp
(Uno Svenningsson, Tim Larsson, Tobias Lundgren)
“Habibi”, Dolly Style
1-minuts-klipp30-sekunders-replåttext & bidragsfaktaartistpresentation-klipp
(Jimmy Jansson, Palle Hammarlund, Robert Norberg)

Schlagerpinglan: Jag har nu lyssnat några gånger på smakproven och är lite förvånad över resultatet så här långt. Det enda som blev som jag trodde var att bidraget från Jon Henrik Fjällgren mycket riktigt faller mig i smaken men att även Lina Hedlund, Omar Rudberg och Rebecka Karlsson har bidrag som jag i nuläget är väldigt nyfiken på är en positiv överraskning. Kanske kan även helgens deltävling bjuda på några oväntade pärlor… så här långt så tycker jag att det ser väldigt lovande ut i alla fall. 😀

Om ni är intresserade av att läsa en del rapporter som gavs efter gårdagens genomlyssning av fullversionerna av bidragen så hittar ni deras rapporter längst ner på mitt Leksand-uppladdnings-inlägg.

Se även: “MF-Veckoschema” – “Melodifestivalen 2019” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2019

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


15 kommentarer till “Melodifestivalen 2019: Lyssna på tredje veckans bidrag”

 1. Adri

  Som varje år är tredje veckan en liten dipp. Men som sagt, med 2018 färskt i minnet välkomnar jag det mesta 🙂 DOCK… det var väldigt tätt denna vecka. Förstaplatsen och sistaplatsen är mer eller mindre fasta (såklart inte i sten, men känns relativt säkra) men plats 2-6 är fortfarande wide open 🙂

  1. Jon Henrik Fjällgren

  2. Martin Stenmarck
  3. Lina Hedlund
  4. Omar Rudberg
  5. Rebecka Karlsson
  6. The Lovers of Valdaro

  Som sagt, utan att överdriva så är plats 2-6 typ ett halvt betyg mellan toppen och botten än, så de platserna kanske är rent bakvända på lördagkväll 🙂

  7. Dolly Style (känns ganska spikad på denna plats hos mig)

 2. Adri

  Den som jag är nyfiknast på är Jon Henrik och Omar. För där kändes det som att man inte ännu inte fått allt på dem smakproven. De andra bjöd ändå på tydliga verser och refränger.

  Men JH och Omar känns som att där kan det komma oväntade saker under låtens gång så där vill jag definitivt höra hela innan jag uttrycker mig allt för starkt åt vare sig bu eller bä 🙂

 3. Marcus

  ÅÅÅÅÅH! Efter de två senaste katastrofveckorna resultatmässigt och delvis låtmässigt satte jag mitt hopp till Lina och Omar den här veckan – OCH HERREJÄVLAR VAD BRA OMAR ÄR! Helt otippad låt, en liten smygare som sakta äter sig in i hjärnan. Han är årets lowkey frälsare! Tyvärr lär det väl gå ungefär lika bra som för Anna eller Oskar…

  Lina gör mig lite besviken. Den känns för konstruerad för att tilltala en viss publik. Den är inte dålig men det finns inget äkta i den.

  Dolly Style gör en förvånansvärt bra låt som jag kommer sjunga med i på fyllan. Lovers of Valdaro gör en snygg åttiotalspastich som kommer ligga högt på min spellista.

  Jag hade större förhoppningar på Rebecka. Tjejen kan sjunga men låten är ju precis lika trist och anonym som Wiktorias Eller FermOos låt. Varför tror låtskrivare att modernt behöver betyda intetsägande och trist?

  Martin är den som överraskar mig mest positivt utifrån förväntningarna. Det här är varken sömnigt eller svensson eller så hetero som hans senaste bidrag. Det är snyggt, fräscht och tilltalande.

  Och sen har vi den eviga fusklappen, Jon-Henrik. I år försöker han sig på sång också. Gulligt. I övrigt klichéartat, dansbandigt och tråkigt. Tänk om vi nån gång kunde få systrarna Märak eller Sofia Jannok att ställa upp istället? Jag älskar samisk musik, men inte i den här new age/svensson-svenssonmellanmjölksvarianten.

  1. Omar. Helt överlägsen i år hittills!

  2. Martin
  3. Lovers Of Valdaro
  4. Dolly Style
  5. Lina

  6. Rebecka

  7. Jon-Henrik

 4. Adri

  Marcus: Ojdå. Jag har inte ens gillat Dolly Styles andra bidrag (ffa inte den där musikaliska pesten ”Hello Hi”) men jag tror nog ändå att ”Habibi” är den svagaste av dem tre!

  Jag gissar att Dolly Style är den denna vecka som riskerar att ”falla offer” för den nya åldersgrupperingen. Såvida barn har egna mobiler samt ”tvingar” föräldrarna till röstning. Men inte ens då kan jag tänka mig nån märkbar skillnad!

 5. JOHANNA

  @marcus wow. Jag har nog aldrig tyckt så olika som dig här vad gäller Mello som nu.
  Dels tycker jag att Jon Henriks bidrag är det bästa han ställt upp med, och det är mycket på grund av att han sjunger i den och inte bara jojkar

  Dolly Style suger….toksist för mig

  Martin var den jag hade högst förväntningar på och trots att låten låter ok så har den låååångt kvar till “när änglarna går hem” eller “sjumilakliv” som jag älskar. (Och han har väl sin fulla rätt att låta hetero eftersom han identifierar dig som det mig veterligen)

  Omar är…..om jag minns rätt ingen bra live-sångare och känns som den här låten kräver en bra röst….han får gärna motbevisa mig

  Lina och Lovers of Valdaro har helt ok låtar men de gör ingenting för mig. Varken av eller till

  Rebecka- troligen finalist no 2 för mig. Låten är lite generisk men vem skulle annars gå direkt till final känner jag lite?

 6. Adri

  Jag är liiiiiite besviken på Jon Henrik eftersom alla musikjournalister beskrivit låten som ”space-ig” och ”jojk-EDM”.

  Förhoppningsvis växer låten i den andan 🙂 För jag hörde inte så mycket EDM jag hade velat i det smakprovet. Det lät tvärtom lite mer Arvingarna än Axwell som paralleller dragits till 🙂

  Still tho, etta denna vecka och den som hittills kan konkurrera med Hanna & Liamoo 🙂 (och Zeana feat. Anis Don Demina, men de är ju tyvärr redan ute)

 7. JOHANNA

  @adri och jag som avskyr EDM (för det mesta) och gillar Arvingarna är tvärtom lättad att det låter som det gör ( hör ju “sun is shining”- stölden tydligt dock)

  På tal om Arvingarna är ju de hela anledningen till att jag är här. De gjorde mig till ett fan och jag var superkär i Casper Janebrink när “Eloise” vann mello (jag var 9 år)

 8. Marcus

  Haha Johanna! Ja, vi får vara överens om att inte vara överens…

  Men vad gäller det där med hetero så är det inget jag lägger nån värdering i läggningsmässigt. Jag pratar bara om känslan jag får av musiken. Låtarna han tävlat med tidigare låter “hetero” för mig. Liksom, testosteronstint och muskigt och ölfisar och inget för mig. När jag sa att Linas låt är konstruerar för en viss publik, så hade jag likaväl kunnat kalla den låten homo liksom, samma sak där.

  Adri, vad är det för fel på Dolly Style? ^^ Det är inte “bra” musik, men det är kul och enkelt att sjunga med i. Ibland räcker det långt 🙂

 9. Adri

  Johanna: Än lever jag på hoppet om att låten är en sån som kommer växa under låtens gång (för jag chansar på att det var de 60 första sekundrarna vi hörde) 🙂 Ja, du är inte den enda som tar upp ”Sun is shining” men jag hör det inte.

  Är det nåt som kan kopplas till EDM så är det väl även här att jag tycker höra en liten melodi (men i annan genre så spelar ingen roll) som påminner om versen i Avicii’s ”Without you”. Dock inte lika nära som Andreas’ låt förra veckan.

  Marcus: Nej jag tycker inte det är kul. Helt ärligt inte vidare enkelt att sjunga med i heller. ”Habibi” verkade ju sakna melodi helt och hållet. Och sen stör jag mig på Dolly Style. Medlemmar byts hejvilt, ingen har kunnat sjunga ännu och det känns så respektlöst mot deras fans. Istället för att lägga ner med värdighet så känns det som att dem kommer köra på med sina roller tills bokstavligen alla tröttnat.

  Sen är låtarna helt enkelt inte bra. ”Rollercoaster” hade kunnat bli nåt i någon annans händer, men Dolly Style tog den lilla potentialen som fanns där och krossade den.

 10. Marcus

  Fast nej Adri, Rollercoaster är ju överlägset sämst av deras bidrag… -.-

 11. Mats Wältare

  Den tredje deltävlingen i mello här alltid varit min favorit av någon anledning detta är väldigt bra och här är vad jag tror det kommer gå
  1. Jon Henrik Fjällgren jag har älskat hans låtar som Jag är fri och En värld full av strider och låten Norrsken är jävligt bra så den går till final
  2. Lina Hedlund eller Rebecka Karlsson här är det svårt för mig för jag gillar båda väldigt mycket men tror jag gillar Lina’s låt mer och tror den går till final men skulle bli glad om den gick till andra chansen
  3. Rebecka Karlsson eller Lina Hedlund samma sak som jag sa i nummer 2 jag gillar Rebeckas låt men gillar linas mer och tror Rebecka går till andra chansen men skulle bli glad om den gick till final
  4. The Lovers of Valdaro den här låten är väldigt bra så jag ser fram emot att höra den på lördag och tror den går till andra chansen med Rebecka Karlsson eller Lina Hedlund vilket som går bra
  5. Omar nja den här är helt ok inte bra men inte dålig tror den här åker ut tyvärr
  6. Martin Stenmarck jag gillar martin men den här låten är lite meh och tror åker ut
  7. Dolly Style *stön* dolly style en grupp som jag har alltid ogillat pågrund av deras text i låtarna men den här är tekniskt sett bättre än dom två andra låtarna dom har haft i mello men jag gillar verkligen inte dolly style

 12. Daniel

  Efter en snabb genomlyssning var det The lovers of Valdaro som gjorde störst intryck.
  Gillade inte Jon-Henriks låt. Dolly Style var lite svängig också.

 13. En ESC Drömmare

  Siken dålig vecka, fy fan. Vi är ju tillbaka till förra året ju.

 14. En ESC Drömmare

  Känns inte som att låtarna kommer påverka tävlingen så mycket utan det handlar mer om vad som gick vidare från Semi 1 & 2 och de låtar som kommer kvalificera sig från Semi 3 blir chanslösa i det långa loppet, när vi senare kommer till AC/Finalen. Tyvärr. Jag tror och hoppas att Semi 4 kommer vara bäst i år med Arvingarna och Ann-Louise samt Lisa Ajax som sägs ha en kanonlåt (men det har sagts från alla journalister innan hon har tävlat gångerna innan), Bishara som ska vara vinnarkandidat och John Lundvik likaså. Där känns det som att det kommer röras runt i grytan. Det gör det inte i Leksand tror iaf inte jag. Sorry

 15. En ESC Drömmare

  Det bästa skulle vara om man hade fel!!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se